REFERENSER & CASE | LÄSTID: 2 MINUTER | 05 Aug

Så nådde försäkringsbolaget digital sälj: Pull-Marketing, digital säljprocess, SEA och SEO

Case Study: Digital Transformation i Inkomstförsäkring – En Resa från Manuell Hantering till Automatiserad Försäljning

Bakgrund

Vår kund, ett ledande försäkringsbolag inom inkomstförsäkring, stod inför utmaningen att modernisera sin säljprocess för att möta kundernas förändrade beteenden och förväntningar.

Utmaning: 

Trots en stark produktportfölj inom inkomstförsäkring, saknade företaget en effektiv digital strategi. Potentiella kunder hade svårt att jämföra försäkringar, se erbjudanden och slutföra köpprocessen online.

Lösning

Vi inledde med en omfattande analys av företagets digitala fotavtryck och kundbeteenden. Därefter implementerade vi en serie av digitala marknadsföringsstrategier, inklusive SEO och SEA, för att driva relevant trafik till webbplatsen.

Vi utvecklade en användarvänlig plattform där kunderna enkelt kunde jämföra olika inkomstförsäkringar, se aktuella erbjudanden, och slutföra köpet – allt detta inklusive möjligheten att lägga in sina bankuppgifter för omedelbar betalning.

Resultat

  • Ökad digital försäljning med 70% inom de första tre månaderna.
  • Generering av kvalificerade leads ökade med 50%.

Kundnöjdheten förbättrades avsevärt, vilket resulterade i högre kundlojalitet.
Vår kund behöver nu bara sitta och vänta på inkommande leads och försäljning, vilket har revolutionerat deras affärsmodell och satt dem i förarsätet i den digitala transformationen av försäkringsbranschen.