Tillbaka

PULL MARKETING, SEO | 29 OKTOBER

Digital marknadsföring lät disruptivt bolag konkurrera med storföretag

Det finns stora möjligheter för disruption genom digitalisering, försäljning och leadsgenerering i tunga industrinära branscher. Genom att ha ett starkt erbjudande och bli ett valbart alternativ för kunder som letar logistiklösningar har Adnavem snabbt kunnat etablera sig på den internationella transport- och logistikmarknaden.

Stark början,
fortsatt tillväxt

Adnavem grundades 2017 och skapade snabbt svallvågor i sjötransportvärlden med sina digitala lösningar. Genom att introducera en ny digital tjänst kunde de snabbt etablera sig som en disruptiv spelare i branschen. En satsning på digital marknadsföring lät dem konkurrera med större och mer etablerade aktörer.

Under samarbetet med GO MO Group ökade antalet förfrågningar via hemsidan med 80 % redan första året, en ökning som fortsatte även år två då man såg ytterligare 60 % ökning.

“Vi behövde en partner med lokal närvaro som också kunde skala upp samarbetet i takt med vår tillväxt och att marknaden blev digitalt mogen. Utöver goda resultat uppskattade jag våra veckomöten och månadsrapporter som gav oss insikt i, och möjlighet att påverka, marknadsföringen framåt.”

Överträffade mål

En viktig del i tillväxtresan var att förankra en stark närvaro i de digitala marknadsföringskanalerna. Den initiala analysen visade att konkurrenterna fick flera gånger så många besökare till sin hemsida, så inledningsvis lades mest resurser på att lösa Adnavems tekniska aspekter för att skapa förutsättningarna för framgångsrik digital marknadsföring.

Efter att grunden SEO-strategin var lagd och trafiken börjat öka lades fokus istället på att öka kvaliteten på trafiken genom att optimera on-page och off-page. På så sätt kunde hemsidan börja synas på riktigt och driva värdefulla konverteringar.

Den nya digitala marknadsföringsstrategin fokuserar på att anpassa innehåll och kommunikation till kundernas beteende. På leverantörssidan genererar detta varma leads och förfrågningar, medans den auktoritet som effektiv SEO innebär innebär att logistikköpare i större grad vänder sig till Adnavem.

Optimal digital strategi för att överkomma inträdesbarriärer

Etablerade aktörer med en stark digital närvaro höjer avsevärt inträdesbarriärerna för nya konkurrenter. Någonting som det pratas mindre om är hur digitala tillgångar kan påverka dessa barriärer åt båda hållen. Adnavem är en relativt ny aktör inom logistik- och speditörbranschen, och lyckades introducera en konkurrenskraftig disruptiv lösning till en marknad som annars lätt är trögflytande.

Det är inte alltid disruptors är framgångsrika, men de som är det brukar vända upp och ner på sin bransch eller industri. Det inte överraskande att många startups liknar sin önskade påverkan med dessa disruptors. Påståenden som “Vi ska bli the iPhone of cars” eller “Tänk dig Spotify, fast för muttrar” förekommer ofta på pitchmöten – och med all rätt.

Med sina marknadsledande digitala satsningar har Adnavem nu ställt sig i ledet av framgångsrika disruptors och är på god väg att göra speditörer lika förlegade som resebyråer genom att utnyttja orörd mark, och deras digital marknadsföring ser till att budskapet får spridning.

Kontakta mig
Reza Ghazizadeh Client Success Manager Reza har lång erfarenhet av digital marknadsföring, IT och komplex affärsutveckling. Leder SEO- och Google Ads-projekt för stora som små företag.

Meet the marketer

Upptäck personerna bakom vår framgång i ”Meet the Marketer” – en videoserie där vi intervjuar våra egna talangfulla medarbetare. Lär känna teamet som driver vår innovation och kreativitet på GO MO Group.

Related insights

Industry-specific insights make a difference. We bring experience from over successful 100 client projects to each new case to develop and implement optimal digital marketing strategies for all of our clients.