Tillbaka

DIGITALA STRATEGIER, REFERENSER & CASE, SEO | 19 FEBRUARI

Inredningsbyrå som vågade gå fullt digitalt och satsade på SEO

Kunden: Fru Bohlin, en inredningsbyrå som är verksam i en trendkänslig bransch. Deras omsättning har gått från 2,7 MSEK (2014) till strax under 16 MSEK (2020). GO MOs uppdrag för kunden pågick från  2015–2019.

Fru Bohlin

Utmaning (Varför)

När samarbetet inleddes var bolaget osynligt på Google/digitalt och hemsidan användes inte som en aktiv säljkanal för att driva leads och kommunicera med nya potentiella kunder. Det fanns en uppfattning inom ledningen att marknadsföring var ”för dyrt” och ineffektivt då man endast prövat kampanjer och icke mätbara metoder.

Konkurrensen ökar hela tiden, i och med digitaliseringen har nya spelare tillkommit vilket gjort inredningsbranschen till en ännu större utmaning. En stor del av utmaningen är att arbeta med att kontinuerligt ta fram ämnen och sökord som är beständiga och driver affären framåt.

Strategi (vad och hur)

Vi började med att ”städa upp i butiken”, dvs vi började med hemsidan. Sedan implementerade vi optimal och skräddarsydd SEO, Adwords och adderade nytt content samt CTA:er (click-to-action knappar) på hemsidan.

  • SEO – För att bygga en lägereld och substans. Att ranka på Google ger ett varumärke auktoritet och driver trafik som konverterar och bringar värde.
  • SEA – för att snabbt driva trafik genom digitala annonskampanjer.
  • Hemsida – för att tillmötesgå besökaren och skapa relevant innehåll som besökaren kan agera på.

Vi ville använda data för att bevisa att även mindre företag har möjlighet att implementera en värdeskapande Pull Marketing-strategi. Detta  genom att driva affärer genom SEO och drastiskt öka trafiken till hemsidan. Vi ville visa att hemsidan kunde agera som bolagets största säljavdelning som alltid levererar. En liten spelare på pappret kan vara enorm digital genom att arbeta smart och datadrivet.

Resultat: ökad trafik om 1 255 %

  1. Den organiska trafiken ökade med drygt 1,180 % jämfört med läget innan samarbetet.
  2. Från att inte ha rankat på några sökord blev den tidigare lilla spelaren ledande på flera tunga sökord för inredningsbranschen.
  3. Trafiken via sökmotorannonsering ökade med 3 800 % efter att samarbetet inletts.
  4. Kunden har nu en användarvänlig hemsida som gör det inbjudande för besökarna att navigera mellan olika tjänster och inspireras av tidigare projekt.
  5. Konverteringarna, antalet kontakter, som kommer från hemsidan fortsätter öka och det blev tydligt hur viktiga digitala kanaler kan vara.

Att öka antalet affärer är alltid viktigare än Googles ranking. Sanningen är dock att de ofta är tätt sammanflätade. Kvalitet kommer före kvantitet när det kommer till SEO.  Därför var vårt fokus att ranka på de mest relevanta sökorden för att på så sätt driva affärer istället för att anta en bredare strategi till en högre kostnad och en lägre ROI.

Den enskilt viktigaste framgångsfaktorn

Det är kul att addera riktigt stora värden till de kunder som ”vågar” gå all-in på det digitala. Det är också kul att visa på en David/Goliath-effekt där mindre bolag som tänker smart kan vinna mark mot stora jättar genom att anlita rätt partners och vara långsiktiga.

”Att arbeta med mindre bolag som Fru Bohlin och anpassa sina tjänster till en tight budget och med kniven mot strupen är ett sätt för oss på GO MO Group att visa vår bredd och ger oss trygghet i våra processer. Att leverera till stora miljardbolag samtidigt som vi är ödmjuka inför varje mindre kundcase gör oss till ett bättre bolag”

Den enskilt viktigaste framgångsfaktorn i detta fallet är att man varit en bra kravställare, vågat investera i något man tror på och haft tålamod. Viktigt också har varit att man sett på ”marknadsföring” som en investering och inte en kostnad.

Kontakta mig
Gabriel Ghavami CEO, Founder Vår ambition är att driva utvecklingen av B2B-marknadsföring. Uppnå er fulla potential och stå som vinnare i framtidens marknad.

Meet the marketer

Upptäck personerna bakom vår framgång i ”Meet the Marketer” – en videoserie där vi intervjuar våra egna talangfulla medarbetare. Lär känna teamet som driver vår innovation och kreativitet på GO MO Group.

Related insights

Industry-specific insights make a difference. We bring experience from over successful 100 client projects to each new case to develop and implement optimal digital marketing strategies for all of our clients.