Digitala Strategier, SEO, Webbutveckling | Reading Time: 2 minutes | 17 December

Mobil digital strategi för ditt företag

Marknadsföring-på-internet1-300x142 Digital strategi är den plattformen som omfattar alla aspekter av ditt företags närvaro online – din hemsida. Det baseras på en undersökning av företagets produkter och tjänster samt en konkurrensanalys. Digital strategi ger ditt företag ett fönster ut till potentiella kunder som ges möjlighet att få reda på vem du är och vad du gör. För att göra det måste du definiera vad det är du erbjuder och leda dina kunder genom en välkonstruerad hemsida.

Användarupplevelsen är central för digital strategi. Du har lagt ner både pengar och tid på din hemsida. Här följer några frågor som du behöver svara på. Är den mobila hemsidans utformning bra – hittar kunderna vad de letar efter? Är innehållet attraktivt och betydelsefullt? Är hemsidan förtroendeingivande? Är det enkelt att navigera på hemsidan? Enligt Google är mobilsurfares upplevelse en viktig faktor när det gäller rankning.

En välplanerad digital strategi krävs för att marknadsföra din mobila hemsida. Mobila användare är de som oftast använder sökmotorer för att hitta innehåll. För att få kunderna att komma tillbaka för mer innehåll bör din hemsida vara en bra källa till innehåll och information. Om du rankas högre än dina konkurrenter kan du vara säker på att du kommer att få bättre trafik till din hemsida. Många mobilsurfare använder korta sökord som därför är utsatta för hård konkurrens. Om du inte syns i sökresultatet kommer du att förlora mobil trafik.

Sökmotoroptimering eller SEO (Search Engine Optimisation) innebär optimering av hemsidan så att sökmotorer som Google kan hjälpa kunderna att hitta vad de letar efter. Det hjälper sökmotorer att hitta sidan. För att optimera din hemsida för Google, så kallad Google SEO, kan du följa några enkla steg. Gör först en sökordsanalys innan du skriver ditt innehåll, på så sätt kan du fokusera på sökorden i innehållet. Håll reda på var i innehållet du placerar sökorden. För många förekomster av sökorden kommer att göra att innehållet ser ut som spam.

Sökord bör helst förekomma i title, body, meta title, meta description och image. Lägg in länkar för att marknadsföra ditt innehåll. Lägg in interna och externa länkar till ditt innehåll för att öka synligheten i sociala medier etc. Precis som innehållet på hemsidan bör sökordet i titeln vara unikt så att Google SEO kan göra informationen synlig för kunderna.