DIGITALA STRATEGIER, PULL MARKETING, SEO | LÄSTID: 2 MINUTER | 28 SEPTEMBER

4 SEO-TRENDER INFÖR 2016

Flera studier visar att organiska sökningar är den marknadsföringskanal som genererar högst ROI.

Skärmavbild-2015-09-28-kl.-15.16.50

Sökningar på exempelvis Google har blivit en naturlig del i processen som leder fram till ett köpbeslut. Därför bör varje företag ta hänsyn till kundernas organiska sökningar när de utformar sin digitala strategi.

Sökmotoroptimering, SEO, är grunden i all digital marknadsföring och något som inget företag har råd att ignorera.

Det finns ett antal stora trender som förändrar konkurrensläget 2016:

1) KOMBINERA ANALOG MED DIGITAL MARKNADSFÖRING

  • Direktreklam är inte död, men det måste användas i kombination med en omfattande Digital Marknadsföringstrategi för att få bästa möjliga resultat

2) MOBILT, LOKALT OCH MER MOBILT

  • Konsumenter använder mobila enheter: smarta mobiltelefoner förväntas uppnå till +95% penetration under 2016.
  • Mobila sökningar konverterar till försäljning oftare än traditionellt internetsök: nästan 80% av de lokala sökningar på mobila enheter förvandlas till ett köp

3) PLATTORNA KOMMER STARKT 2016

  • Försäljning av plattor eller ”tablets” växer lavinartat
  • Företag måste anpassa sina lokala marknadsföringsverktyg och strategier för att vara lämpade för plattor

4) SOCIALT – INFORMATION OCH INSPIRATION

  • Sociala medier påverkar köpbeslut: konsumenten vänder sig allt oftare till sociala medier för att söka företagsrelaterad information
  • Sociala medier blir en allt mer viktig inkörsport tidigt i köpprocesser då konsumenten hämtar inspiration via dessa kanaler

Google Analytics-myten!

Marknadsföring i sociala medier, content marketing, PR och länkstrategier (link earning) är exempel på metoder som skapar mervärde för SEO-arbetet. Eftersom Google vet om att olika kanaler och marknadsföringsmetoder samverkar med SEO, är det nu ännu enklare att beräkna ROI med hjälp av tex. Google Analytics (GA)

Många SEO-”experter” hävdar att GA inte är bra, vi tycker dock att GA är ett kanonverktyg. Som SEO-byrå kan man använda andra verktyg, exempelvis MOZ & Brightedge i kombination av GA.

Vad man vinner på att investera i SEO beror i slutändan på vilket SEO-företag man anlitar.

Priset, är inte det en viktig fråga då?

Vi har av flera anledningar inte angett “Pris” som en nyckelfråga. Inte för att priset inte är viktigt, för det är enormt viktigt. Däremot förstår vi att en optimal prissättningsmodell utgår från varje kunds förutsättningar och behov. Det som dock är en förutsättning och en självklarhet i alla bra partnerskap är transparens – tiden då man inte var transparent i affärer är över.

Hitta rätt byrå från start

Förändring och omställning är en nödvändighet, många gånger innebär det att utmana sin befintliga partner eller att växla upp och välja ny partner.
Att ta hjälp med marknadsföringen av sitt företag och lägga detta i någon annans händer kan kännas oroligt, varför vi rekommenderar alla att göra sin research för att hitta rätt. Vi berättar mer än gärna om våra arbetsprocesser och tidigare resultat av strategierna vi implementerat – fyll i kontaktformuläret nedan så tar vi kontakt med er för en inledande dialog.