Tillbaka

Digitala Strategier, SEO, Whitepaper | LÄSTID: 3 MINUTER | september 4, 2017

Best-practice mot digital tillväxt: ladda ned White-Paper

Digitaliseringsstrategi och Digital tillväxt

Världen ändrar sig allt snabbare – Era strategier bör hänga med i samma tempo.

Enligt Forrester Research påminns vi ungefär 150 gånger varje dag hur tätt kopplade vi har blivit till våra mobila enheter. Det enda tillfället som gäller för kunden är just nu! Självklart påverkar detta våra digitala strategier.

Hur kan man som bolag inte bara överleva, utan även frodas i detta klimat?

Vi har tagit fram 5 konkreta steg, som kommer att hjälpa dig till tillväxt, digital framgång och SEO.

Vad utgör den absolut bästa strategin för digital marknadsföring?

1. Digital marknadsföring ägs på ledningsnivå

Digital strategi och marknadsföring är en tillväxtfråga. Beslut som fattas är strategiska och berör bolagets som helhet, och måste därför vara förankrade på ledningsnivå.

Ledningen är van att ta beslut baserade på fakta och siffror, så detta ska vara utgångspunkten för marknadsavdelningen.

Sätt tydliga, mätbara mål och förankra dessa i ledningsgrupp och övriga organisationen. Bygg marknadsplanen baserat på bolagets långsiktiga mål – ett, tre och fem år.

Grundfrågan är vilket problem löser vårt bolag?

2. Hemsidan ska ses utifrån in

Den enda digitala kanalen ni äger till 100% är hemsidan – allt annat är lånat utrymme. Hemsidan är tveklöst den viktigaste marknadsföringskanalen för er, och den behöver ha korrekt fokus.

Fokusera på kunden och användarupplevelsen (UI/UX), funktionalitet och se till att innehållet möter besökarnas behov.

Kunden når hemsidan med specifika frågor och behov. Relevanta svar på detta, på ett användarvänligt och lättnavigerat sätt är kritiskt. Om inte går kunden förlorad!

3. Pull-marketing är Content & Storytelling

Tänk dialog och inte monolog; tänk utifrån in och inte inifrån ut. Hur passar användarbeteendet på hemsidan med de intressegrupper ni vill locka? Vilka kärnvärden och budskap utgör grunden i kundrelationerna?

När mål och en hemsida som både besökare och sökmotorer förstår är klara kan vi gå vidare. Vilka övriga kanaler kan användas för att skapa engagemang och driva trafik?

Här kan blogg, sociala medier och marknadsföring via e-post spela in, men bara först efter målen är uppsatta och hemsidan är klar!

4. Ta datadrivna beslut

Digital marknadsföring är fullt mätbar – se till att samla in och ta datadrivna beslut.

Enligt MIT har datadrivna bolag 4 % högre produktivitet och 6 % högre vinst än de som inte är datadrivna.

Använd de data hemsidan och de övriga kanalerna producerar och kombinera detta med erfarenhet för att ta beslut. Enligt PwC ger datadrivna marknadsföringsbeslut 300% större träffsäkerhet än de beslut som fattas på känslor och erfarenhet.

Om detta görs på rätt sätt har man ett sylvasst tillväxt- och marknadsföringsvapen och samtidigt pratar man ett språk som ledningen förstår.

5. Leverera KPI:er och beslutsunderlag till ledningen

Allt digitalt är mätbart, vilket gör att en investering kan göras baserat på konkreta data och väl underbygga fakta.

Ledningen är, som tidigare nämnts, van att ta beslut baserat på fakta och siffror.  Dess mål används för att skapa KPI:er, och därigenom kan man uppnå en kontinuerlig mätbarhet.

När tillvägagångssättet är klart (strategin) kan en kampanj genomföras. Genom att mäta och följa upp kan man se till att man levererar resultat och dessutom data som adderar värde och expanderar fokus på tillväxtfrågor. Man kan visa avkastning på arbetet för ledningsgrupp och bolag.

Slutsats

Marknadsföring drivs på ledningsnivå, med en kontinuerlig mätbarhet och konkreta mål.

En lyckad marknadsföringsstrategi måste vara:

 1. En ledningsfråga
 2. Digital
 3. Ett verktyg för tillväxt

Fyll i följande uppgifter och ladda ner vårt white paper för att läsa mer.

  Om författaren
  Gabriel Ghavami
  Gabriel Ghavami CEO Jag, Gabriel Ghavami, är VD för GO MO Group och en engagerad förespråkare för generativ AI och dess potential att förnya traditionella B2B-industrier. Med en gedigen erfarenhet inom försäljning, marknadsföring och tillväxtstrategier, är jag passionerat engagerad i att utforska och implementera Gen AI-teknologier som främjar effektivitet och hållbar tillväxt. Är driven av en vision där teknik och mänskliga värden samspelar för att varsamt öppna upp för nya framsteg och möjligheter inom industrin - Tror att människans känslor och moral tillsammans med maskinens snabbhet kan göra våra beslut smartare och snällare.
  Kontakta mig
  Reza Ghazizadeh Client Success Manager Reza har lång erfarenhet av digital marknadsföring, IT och komplex affärsutveckling. Leder SEO- och Google Ads-projekt för stora som små företag.

  Meet the marketer

  Upptäck personerna bakom vår framgång i ”Meet the Marketer” – en videoserie där vi intervjuar våra egna talangfulla medarbetare. Lär känna teamet som driver vår innovation och kreativitet på GO MO Group.

  Relaterade insikter

  Våra insikter om Pull-marknadsföring kommer från hundratals pågående kunduppdrag. Läs om de trenderna inom digital marknadsföring och vilka slutsatser vi kunnat dra från tidigare projekt.