Tillbaka

Content Marknadsföring, Digitala Strategier, Pull marketing, SEO | LÄSTID: 3 MINUTER | juni 24, 2015

Contentbyrå i Stockholm och Göteborg

Hur säkerställer en contentbyrå spridningen av ditt innehåll?

Digitala strategier är komplexa, med många olika delar som behöver passa ihop. Gemensamt för dem är målet: att bolaget ska ha en närvaro och synas online. En av grundpelarna i detta arbetet är content – innehåll. Vad som finns på hemsidan är viktigt, men det är inte allt. Innehållsmarknadsföring, en Content Marketing-strategi består av fler delar än skapandet av content, däribland Content Amplification. Nedan presenterar vi några riktlinjer för content-strategier.

Vad är Content Marketing? Svar från en content-byrå i Stockholm och Göteborg

Content Marketing innebär att skapa innehåll och att se till att innehållet når rätt målgrupp. En välplanerad strategi tar hänsyn till målgruppens behov och preferenser, och på så vis kan innehållet anpassas för att väcka och behålla uppmärksamheten hos läsarna. Innehåll på hemsidan publiceras inte för sakens skull. Oftast är målet att stärka varumärket och generera försäljning. Som content marketing-byrå anpassar vi allt content efter dess plats i den övergripande marknadsföringsstrategin. När man planerar en content-strategi finns det egentligen fyra övergripande punkter man bör tänka på: rätt innehåll, rätt kanal, rätt tid, och att nå rätt målgrupp. Genom att utgå från syftet med varje del innehåll kan vi optimera konverteringsgraden över de digitala kanalerna.

“Som content marketing-byrå anpassar vi allt content efter dess plats i den övergripande marknadsföringsstrategin.”

Innehållsmarknadsföringens plats bland övrig marknadsföring

Marknadsföring genom content är en del av den övergripande marknadsföringsstrategin, specifikt sökmotoroptimeringen (SEO:n) som ser till att innehållet hittas och presenteras av sökmotorer. Det är ingen hemlighet att detta innebär att använda sökfraser, bilder, bloggar, bakåtlänkar och sociala medier – utförandet är däremot desto svårare. Därför kan det vara en bra idé att vända sig till ett SEO-företag som är experter på just detta.

GO MO Group är ett perfekt val för bolag som vill öka sin synlighet online, och därigenom öka sitt resultat. Digital marknadsföring är mer än innehåll, likaså är GO MO Group mer än en content-marknadsföringsbyrå. Genom att applicera ett helhetstänk kan användarupplevelsen (UX) på hemsidan optimeras. UX-optimering ser exempelvis till att hemsidan är responsiv – det vill säga att den anpassas efter användarens skärmstorlek så att innehållet alltid presenteras väl. För innehållet tar vi fram en strategi för att sökordsanpassa detta, och ser till att använda de nyckelfraser som kunder söker på. Det är viktigt för SEO att sökmotorer kan läsa sidorna, varför vårt arbete “under huven” är viktigt.

Content och sökmotorer

Sökmotorer är de främsta kanalerna för besökare att hitta er hemsida. Därför måste presentationen på dessa också ingå i en content marketing-strategi. Hemsidor presenteras genom vad som kallas en metatitel som presenteras ihop med en metabeskrivning. Gör en Google-sökning och se efter själv. Metatiteln är den blåa (eller lila om du redan besökt hemsidan) länken som går att klicka på, metabeskrivningen är den förklarande texten under. Ges inga instruktioner till Google kommer dessa att genereras automatiskt. Automatiska titlar och förklaringar är givetvis inte lika effektiva som de handgjorda.

SEO ser till att hemsidan får organisk – även kallat förtjänad – trafik. Detta är trafik som kommer genom att Google lägger hemsidan som ett alternativ långt upp bland sökresultaten. Detta sker om hemsidan anses vara av hög kvalitet och att den möter behovet hos sökaren. Alternativet är sökmotorannonsering (SEA), där bolag betalar för en plats resultaten. Precis som i SEO-arbete måste metatiteln och sidans meta description anpassas för att maximera dess konverteringsgrad.

Publicera, revidera, uppdatera

Sökmotoroptimeringen av era digitala kanaler är ett ständigt pågående arbete. Därför bör strategin inkludera att utvärdera era aktiviteter och anpassa dem efter nya trender inom målgrupperna. SEO är även mycket beroende på Google, där algoritmerna för att avgöra vilka sidor som förtjänar användarnas uppmärksamhet ständigt utvecklas. Vad era konkurrenter gör spelar också roll här. Detta arbete består i mångt och mycket av att gå tillbaka till äldre innehåll och uppdatera det efter hur det presterat tidigare. Genom att spåra hur besökare hittar er sida kan ni få data på vilka sökfraser ni bör fokusera på. Ni kan också få fram data på hur besökare på er hemsida beter sig där, och således optimera hemsidans design efter detta.

En contentbyrå som är både kreativ och strategisk

GO MO Group är mer än en byrå för er content marketing-strategi. Våra SEO-resultat fortsätter överträffa förväntningarna, och vi letar ständigt efter nya verktyg för att våra kunder ska kunna fortsätta möta alla digitala utmaningar. Utöver att ta fram content-strategin, skapa innehållet och publicera det som en content-byrå, så tar vi fram en komplett digital strategi för alla era digitala aktiviteter, och optimerar hemsidan. Vi vill vara det självklara valet för de som söker en komplett webb- och SEO-byrå.

Om författaren
Gabriel Ghavami
Gabriel Ghavami CEO Jag, Gabriel Ghavami, är VD för GO MO Group och en engagerad förespråkare för generativ AI och dess potential att förnya traditionella B2B-industrier. Med en gedigen erfarenhet inom försäljning, marknadsföring och tillväxtstrategier, är jag passionerat engagerad i att utforska och implementera Gen AI-teknologier som främjar effektivitet och hållbar tillväxt. Är driven av en vision där teknik och mänskliga värden samspelar för att varsamt öppna upp för nya framsteg och möjligheter inom industrin - Tror att människans känslor och moral tillsammans med maskinens snabbhet kan göra våra beslut smartare och snällare.
Kontakta mig
Henrik Anderberg Chief Client Officer Vår ambition är att driva utvecklingen av B2B-marknadsföring. Uppnå er fulla potential och stå som vinnare i framtidens marknad.

Meet the marketer

Upptäck personerna bakom vår framgång i ”Meet the Marketer” – en videoserie där vi intervjuar våra egna talangfulla medarbetare. Lär känna teamet som driver vår innovation och kreativitet på GO MO Group.

Relaterade insikter

Våra insikter om Pull-marknadsföring kommer från hundratals pågående kunduppdrag. Läs om de trenderna inom digital marknadsföring och vilka slutsatser vi kunnat dra från tidigare projekt.