Content Marknadsföring, SEO | LÄSTID: 2 MINUTER | 27 november

Content Marketing för hemsidor

Skapa “innehåll” eller Content marketing är en bred term som används som benämning på en marknadsföringsstrategi som används för att skapa “innehåll” och öka digital närvaro.

Grundtanken och metoden kring fenomenet är enkelt:

(1) skapa ett innehåll (Content),
(2) marknadsför innehållet och
(3) sammankoppla det med rätt målgrupp.

Content marketing är en stor del i den SEO strategi vi erbjuder och allt för att öka antalet relevanta besökare på er hemsida. För att göra ett bra arbete måste man fastställa samt förstå besökarnas behov. Det handlar om att ta rätt beslut. Först måste man rikta in sig på rätt målgrupp och fånga deras uppmärksamhet med lämpligt innehåll.

Till skillnad från traditionell marknadsföring innebär content marketing inget avbrott eller störningsmoment för konsumenten. Konsumenten tar del av innehållet när de vill och i utbyte får du deras uppmärksamhet. En win-win situationhelt enkelt.

Så länge innehållet är av intresse kommer relevant publik att ta del av den. Konsumenter kommer att ägna tid åt att läsa igenom innehållet och på så sätt skapa en relation till ditt varumärke. Innehållet kan vara i form av ett nyhetsbrev, blogginlägg, SlideShare-presentation eller YouTube-klipp etc.

Involverar även distribution av information till kunderna

När kunderna hela tiden får tillgång till mer content, helt utan kostnad, kommer de snart vilja svara upp på den nyttan de upplever av innehållet. Content marketinghandlar inte bara om att övertyga konsumenter om värdet av din produkt eller tjänst utan involverar även distribution av information till kunderna. Informationen om produkten eller tjänsten i till exempel ett blogginlägg hjälper kunden att ta rätt beslut. Detta i sin tur kommer att stärka din kundrelation. Vi har speciallister som erbjuder kostnadsfria möten inom Content marketing i Göteborg och Stockholm.

En strategiskt korrekt Content marketing strategi leder till att relevant målgrupp hittas av sökmotorerna (Googles organiska lista). Det innehåll du lägger upp kommer att hjälpa dig att nå ut till rätt målgrupp. Med varje nytt innehåll utökas de kanaler du har för kunder att hitta din hemsida vilket ökar dina chanser att nå ut med din produkt eller tjänst. För att förbättra dina affärer i Göteborg är vårt “content marketing Göteborg” team de & arbetar efterde bästa SEO-strategierna och är ett självklart val för en optimal online-marknadsföring.

Vårt team erbjuder SEO i Göteborg och Stockholm.