Digitala Strategier, Nyheter, SEO | LÄSTID: 2 MINUTER | 31 augusti

Digital marknadsföring & två heta app-trender!

Digital marknadsföring

Globaliseringen, och digitaliseringen påverkar dagens näringsliv. Konsumenten har fler alternativ och är kräsnare än någonsin och det räcker inte längre att vi företagare ”endast” erbjuder en bra produkt eller tjänst.

digitala-strategier

Konsumenten letar efter varor och tjänster på internet och digital marknadsföring är den kanal som då blir grundläggande för synlighet. En sylvass marknadsföringsstrategi blir än mer vitalt för oss marknadsförare, och grundläggande för att få den räckvidd och synlighet vi behöver för att höras bland alla andra varumärken. Det fina i kråksången är att digital marknadsföring är (än så länge) ett enormt kostnadseffektivt verktyg och det enda verktyg där du på enormt kort tid kan nå ut till relevant kundgrupp. Idag kan du gå till jobbet på morgonen och ha en färdig kampanj på sociala medier som driver in varma leads till lunch, detta skapar naturligtvis enorma möjligheter.

Sociala medier

Konsumenten är social via internet, letar produkter, tjänster och läser recensioner på sociala medier och via sökmotorer. Det innebär att vi marknadsförare måste finnas på sociala kanaler och vi måste göra allt rätt. Det gäller också att vi aktivt jobbar med att attrahera sökmotorer så de rankar vårt innehåll, det gör
man via sökmotoroptimering.

Global statistik från januari 2016 visar att det finns cirka 3,42 miljarder internetanvändare över hela världen, vilket innebär att ca46%av världens befolkning har tillgång till Internet. Sedan 2015 ser vi en ökning omca 10% av aktiva på sociala mediersamt en tydlig ökning av aktiva ”mobila” sociala användare (Dave Chaffey, Smart Insights, “Global Social Media Research Summary 2016”).

Data och statistik som mäter konsumentens ”nya” beteende visar oss marknadsförare att vi måste vara digitala, sociala, och arbeta med digital marknadsföring på konsumentens villkor.

En liten trendkoll

Bortsett från etablerade sociala medier såsom Facebook, Instagram, Twitter, Quora, Pinterest, Tumblr, etc, finns det många nya Appar och webbplatser som
expanderar snabbt.

Vi företagare skulle kunna dra stor nytta av dessa sociala nätverkssajter och Apparför att nå ut till våra målgrupper.

Vi på GO MO Group håller oss uppdaterade och har insett att affärsmöjligheterna (eller ”windowofoportunity”) inom digital marknadsföring är ganska kort. Ofta gäller det att vara först på boll och det är enormt svårt och dyrt på etablerade sociala medier som FB och LinkedIn. Men hittar man nya trendiga plattformar så kan man på kort tid ha enormt hög ROI på sin kampanj.

Vi har tittat närmare på två intressanta Appar och sociala medier som varit enormt framgångsrika på kort tid, och som vi rekommenderar våra kunder att titta närmare på:

Yik Yak

YikYak är en onlineplattform som låter användare ansluta anonymt till andra användare i deras omgivning eller plats, genom användning av GPS. Appen är fortfarande i sin linda men växer snabbt, Appen är enormt populär i storstäder. Mer om Appen: https://en.wikipedia.org/wiki/Yik_Yak

Hyper

Hyper använder geotaggar och hashtags och används för att dela foton. Applikationen innehåller en röstningsalternativ. Till exempel, kan användarna lägga upp bilder på sig själva med sina senaste inköp, hantverk produkt, frisyr, etc, och andra användare kan betygsätta dessa bilder.