Digitala Strategier, SEO | LÄSTID: 3 MINUTER | 13 juli

Digital marknadsföringsföretag, och dess vy på Strategi

Att ha en (bra) Digital marknadsföringsstrategi är en hybridfaktor för alla välmående bolag

digital marknadsföringsbolag - GOMO Group

 

Att endast ha en digital närvaro genom en hemsida, eller att hantera den digitala närvaron som ett projekt man ser över en gång per år är idag inte tillräckligt. Varje företag bör ha en sylvass marknadsföringsstrategi för att driva och stärka sin närvaro online, en strategi som är agil, data-driven och kund anpassad. Strategin bör även spegla och baseras enligt bolaget egna tillväxtmål, och vara fullt mätbar.

Idag upplever vi som en digital marknadsföringsbyrå (tyvärr) att kompetensen på den svenska markanden är generellt låg – vi finner oss ofta i en situation där vi blir kravställare av våra egna tjänster pga att bolaget inte investerat i att höja den interna kompetensen. Enligt en gamal studie från 2016 som DagensInsustri gör så saknar 8 av 10 styrelsemedlemar inom svensk näringsliv digital kompetens, vi vågar sticka ut hakan och säga att inte mycket hänt på B2B och Tillverkningsindustrin sedan 2016 (tyvärr). B2C och i synnerhet eCom är naturligtvis mycket vassare inom området.

Vi är enormt partiska såklart, men ser också hur otroligt snabbt vi kan röra oss som en bertrodd aprtnert och vilka fantasktiska resultat vi tillsammans med våra kunder når på relativt kort tid. Så det kan vara lägligt att vända sig till en digital marknadsföringsbyrå. Som ett digitalt marknadsföringsföretag kan vi hjälpa våra kunder att uppnå det man vill få ut av en marknadsföring på online/digitalt och på så vis öka utsikterna för verksamheten och bidra till tillväxt. För att få ut det bästa av en digital närvaro och marknadsföring, är det viktigt att man har en genomtänkt strategi samt en klar bild över vad man vill uppnå med marknadsföringen.

Det finns många digitala marknadsföringsföretag som erbjuder ett varierat utbud av tjänster inom området. Vissa företag erbjuder ett brett spektrum av tjänster, medan andra kan erbjuda en skräddarsydd digital marknadsföringsstrategi.

Avgörande för tillväxten

Att skapa en digital närvaro för ett företag eller varumärke är inte en lätt eller enkel uppgift, och kan dessutom vara svårt att göra på egen hand även om man besitter kunskap inom området. Med hjälp av erfarna digitala marknadsföringsföretag blir uppgiften genomförbar på ett betydligt enklare och mycket effektivare sätt. En smart, skräddarsydd marknadsföringskampanj kan utformas för att passa de mål och syften företaget har och som dessutom passar företagets budget. Att bygga en stark närvaro online samt att öka antal besökare till webbplatsen kan vara avgörande för tillväxten av ett företag. Det man bör vara medveten om är att det kräver en hel del planering och tid och är inget som sker över en natt.

Vid jämförelse med traditionell marknadsföring, är digital marknadsföring kostnadseffektivt. Genom sökmotoroptimering, marknadsföring via sökmotorer och sociala medier och content marketing ökar närvaron på nätet, bygger ett starkare varumärke och ökar chansen till fler besökare till en hemsida.

För att dra nytta av digital marknadsföring bör varje företag hålla sig uppdaterade i de senaste trenderna inom SEO och webb. Då allt fler människor föredrar att söka information eller handla online via mobila enheter är mobiloptimering ett måste för företag som vill stärka sin närvaro online. Skapa en användarvänlig hemsida anpassad till mobila enheter för att möta kunderna på ett professionellt sätt, oavsett vilken enhet de använder. Då fler människor handlar från online butiker är det också viktigt att integrera en säker, lätthanterlig betalningsgateway så att kunden känner sig trygg genom hela köpprocessen.

Samtidigt som man skapar en stark närvaro online för att bygga upp företagets varumärke, kan marknadsföring utan en strategi göra vägen till målet något svårare.

Digital strategi och marknadsföring går hand i hand där den senare inte kan lyckas utan den förstnämnda.

GO MO Group är en Digital Marknadsföringsbyrå som erbjuder ledande tjänster i Sverige som globalt, inom Pull-marketing och därmed SEO och SEA. Magi skapas aldrig utan logik. Magi börjar med datadrivna insikter och en tydlig vision om ett önskat läge.

Välkommen att kontakta oss!