DIGITALA STRATEGIER, SEO | LÄSTID: 3 MINUTER | 13 JULI

Digital marknadsföring av B2B-företag med fokus på er tillväxt

Datadriven digital marknadsföring som sätter kunden i centrum är mycket kostnadseffektivt jämfört med traditionella former av marknadsföring. Genom sökmotoroptimering, sökmotorannonsering, sociala medier, och content marketing ökar närvaron på nätet, vilket stärker varumärket och ser till att era kunder kan hitta till er.

Bra digital marknadsföring av företaget är ett måste

För att kunna nå ut till nya kunder är det digital marknadsföring företag måste ha högst upp på agendan. En väl planerad marknadsföringsstrategi är en viktig del i att driva och stärka sin närvaro online. Detta kräver en agil, mätbar, datadriven och kundanpassad digital marknadsföringsstrategi i linje med företagets tillväxtmål.

Idag upplever vi att kompetensen kring bra digital marknadsföring på den svenska marknaden tyvärr är generellt låg. Vi ser ofta att företag inte investerar i att höja sin interna kompetens kring digital marknadsföring, trots att tillverkningsindustrin och andra B2B-branscher krävt kompetensen för digital kommunikation i flera år. Vi förstår att företagsledare lätt kan vilja fokusera på sin kärnverksamhet istället för att SEO-optimera gamla artiklar på hemsidan eller skriva meta-titlar på hemsidan. Däremot förstår vi vikten av att få dessa saker gjorda.

Med digital marknadsföring menar vi både det som syns utåt och underliggande tekniska faktorer. Företagets digitala presentation – alltså hemsidan – är direkt kopplad till kundernas uppfattning av företaget. Tänk själv på hur du reagerar på hemsidor som är svårnavigerade, haft utdaterad information eller en design från 2016. Även tekniska aspekter spelar stor roll. Sökmotorer måste kunna veta vad som finns på sidan, dels för att besökare ska kunna hitta till sidan över huvud taget, dels för att de som hittar till sidan ska mötas av det innehåll de förväntar sig från sökresultatet.

GO MO Group team working together

Resultaten vi når tillsammans med våra kunder gör att vi som betrodd partner kan röra oss snabbt med att implementera nya strategier. GO MO group har tagit fram strategier för onlinemarknadsföring i Göteborg, Stockholm och mindre orter – för medelstora och stora företag. Vi ser en positiv ROMI (Return on Marketing Investment) på alla plan. Som en digital marknadsföringsbyrå kan vi hjälpa våra kunder att planera och implementera en marknadsföringsstrategi som bidrar till tillväxt. För att få ut det mesta av sin digitala närvaro är det viktigt att ha en genomtänkt och datadriven strategi.

Kunderna har blivit alltmer självgående i sök- och köpprocesser som en följd av digitaliseringen. E-handeln ser inte ut att avta varken inom B2C eller B2B, någonting som företag måste anpassa sina strategier efter. Inom marknadsföringen innebär detta att ställa om för att finnas och kommunicera där kunder söker efter information. På detta sättet ger digital marknadsföring varmare leads, då prospekt som kommer från detta själva sökt upp er – alltså har de redan bevisligen en efterfrågan på ert utbud.

Digital marknadsföring av företag är avgörande för tillväxten

Att skapa en digital närvaro är ingen enkel uppgift, och kan vara svårt att lyckas med även om man är påläst. Fördelen för en byrå kontra en intern marknadsavdelning är att det finns mer resurser för att utföra marknadsföringsaktiviteterna. Även om stora projekt och breda strategier kräver mycket arbetskraft kan en bra digitala strategier kan vara direkt avgörande för företagets tillväxt, men resultaten inte kommer över en natt.

Vid jämförelse med traditionella former av marknadsföring är digital marknadsföring mer kostnadseffektivt. Genom sökmotoroptimering, sökmotorannonsering, sociala medier, och content marketing ökar närvaron på nätet, vilket stärker varumärket och ser till att era kunder kan hitta till er.

GO MO Group är en digital marknadsföringsbyrå i Göteborg som erbjuder ledande tjänster i Sverige och globalt, med ett fokus på Pull-marketing genom SEO och SEA. Magi skapas aldrig utan logik – magin börjar med datadrivna insikter och en tydlig målbild. Vi erbjuder en skalbar lösning med skräddarsydda marknadsföringskampanjer som är anpassade efter företagets mål och budget.

Kundcentrerad digital marknadsföringsbyrå får företag att växa

Det går att direkt följa vad digital marknadsföring ger för resultat. Vår data talar för sig själv, och vi ser att företag som tillämpar en digital marknadsföringsstrategi anpassad efter kundbeteenden helt enkelt presterar bättre. Att inte nå ut till de som själva söker information innebär att ens närvaro på marknaden inte är lika stor som den har potential till att vara.