Tillbaka

Nyheter | LÄSTID: 5 MINUTER | februari 6, 2024

Framtidens fastighetsbransch: En ny era av Generativ AI-driven innovation

I en era där digitaliseringens vågor sköljer över den globala ekonomin, framträder fastighetsbranschen som ett fält rikt på möjligheter för omvandling och tillväxt. Genom att välkomna generativ AI, öppnas dörren för sektorn att inte bara återvinna förlorad terräng utan även att skjuta förbi konkurrenterna och positionera sig som en pionjär på marknaden. För detta krävs rätt resurser, rätt fokus och, framför allt, en genomtänkt plan. Den här artikeln utforskar hur GO MO Group, i samarbete med Protek Projektstyrning och Olsson Lyckefors, leder vägen genom att kombinera teknologisk innovation med djupt mänskliga värden för att skulptera framtidens fastighetsmarknad.

Gen-AI

AI som innovationsmotor

Teknologiska framsteg omformar kontinuerligt landskapet över alla industrier, och fastighetsbranschen är inget undantag. Med ett teknologiskt skifte som erbjuder en ”Autobahn för nya innovativa bolag,” framhäver Gabriel Ghavami, VD för GO MO Group AB, betydelsen av att ha en visionär framtidssyn: ”Att inte ha en plan är ingen plan.”

”…innan dagens övning hade jag en bild om att fastighetsbranschen hade kommit längre”, säger Jonas Frantz, Koncernchef på Protek. Hans observation understryker vikten av att inte bara anpassa sig till digitaliseringen utan att vara proaktiv.

Balansen mellan teknik och mänsklighet

Kärnan i denna omvandling är integrationen av AI med oumbärliga mänskliga värden. Ghavami understryker hur ”Människans känslor och moral tillsammans med AI:s snabbhet gör beslut smartare och snällare,” vilket belyser behovet av att upprätthålla etik, emotionell intelligens och ledarskap i den AI-stärkta framtiden.

Malin Lindhe, VD, Protek och Jonas Frantz, Koncernchef, Protek

Förberedelse för framtiden

Med en blick riktad mot framtiden insisterar Ghavami på att ”om bara 3-5 år kommer det vara svårt att föreställa sig livet utan AI.” Denna förutsägelse om en framtid där AI är lika integrerat som dagens internet eller mobiltelefoner indikerar en transformation där teknik och mänskliga värderingar samarbetar för att skapa en mer hållbar och effektiv fastighetsmarknad.

”Vi vill vara förberedda för det som framtiden har att erbjuda, samtidigt vara med och skapa en mer hållbar framtid genom att lägga resurser på rätt ställe,” tillägger Malin Lindhe, VD för Protek Projektstyrning.

Samarbete över gränserna

Ett nyligen hållet event där GO MO Group, Protek och Olsson Lyckefors samlades, fungerade som en katalysator för visionen om framtiden. Här delade ledare sina insikter och utforskade ”what if”-scenarier, såsom hur AI kan halvera planprocessen, eliminera ÄTOR och tvister, säkerställa att alla bygglov går igenom, samt avlägsna motstridiga uppgifter i projekthandlingar. Denna diskussion öppnade upp för en ny era av effektivitet och värdeökning i projekt, där Ghavami reflekterar, ”Härifrån kommer det bli svårt att föreställa sig livet utan AI,” och understryker de omfattande möjligheterna som ligger framför.

Jonas Dahl, VD, Olsson Lyckefors Arkitektur

Denna sammankomst var inte bara ett forum för utbyte av idéer utan också en manifestation av den gemensamma ambitionen att driva branschen framåt. Genom att belysa potentialen i AI för att omforma branschens framtid, markerade evenemanget en avgörande punkt för kollektivt framåttänkande och innovation.

Den digitala revolutionen erbjuder verktyg som kan revolutionera fastighetsbranschen. ”Vi har nya verktyg som gör att vi kan göra tusentals planlösningar inom bara några sekunder…” förklarar Elias Lindh, arkitekt på Olsson Lyckefors Arkitektur. Denna kapacitet att snabbt generera och utvärdera planlösningar baserat på sol, vind och värme är bara början på vad som är möjligt.

Slutsats

Framtiden för fastighetsbranschen formges av dem som modigt välkomnar AI, inte enbart som ett verktyg utan som en fundamentalt integrerad partner. Genom att kombinera teknologins möjligheter med grundläggande mänskliga värden, står branschen inför en unik chans att inte bara navigera men också leda den nya digitala eran. De som är redo att samarbeta och utforska den nya världen av möjligheter som AI erbjuder kommer att vara de som definierar morgondagens marknadslandskap.

Om GO MO Group:

GO MO Group strävar mot att vara en föregångare inom digital innovation, med en särskild inriktning på att revolutionera traditionella B2B-sektorer genom generativ AI. Företagets expertis spänner över flera områden, däribland fastighetsbranschen, tillverkning av tunga fordon och läkemedelsindustrin, där man strävar efter att skapa banbrytande förändringar och erbjuda ledande lösningar.

Genom partnerskap med industriledare siktar vi på att skapa en framtid där teknik och mänsklighet går hand i hand mot en mer nyskapande, hållbar och inkluderande värld—Denna resa mot förändring, drivet av samarbete, innovation och en stark vilja att omfamna nya utmaningar, formar inte bara fastighetsbranschen utan också framtiden för global affärsverksamhet.

Om författaren
Ellen Håkman
Ellen Håkman Client Success Manager Trainee Denna artikel skapades med hjälp av ChatGPT4. Ellen Håkman är Client Success Manager trainee på GO MO Group, där hon fokuserar på GenAI-teknologier, inklusive ChatGPT4, för att höja kundupplevelser och främja digital innovation. Hennes samarbete med teamet på GO MO Group visar på ett engagemang för att leda i det digitala landskapets snabba utveckling.
Kontakta mig
Gabriel Ghavami CEO, Founder Vår ambition är att driva utvecklingen av B2B-marknadsföring. Uppnå er fulla potential och stå som vinnare i framtidens marknad.

Meet the marketer

Upptäck personerna bakom vår framgång i ”Meet the Marketer” – en videoserie där vi intervjuar våra egna talangfulla medarbetare. Lär känna teamet som driver vår innovation och kreativitet på GO MO Group.

Relaterade insikter

Våra insikter om Pull-marknadsföring kommer från hundratals pågående kunduppdrag. Läs om de trenderna inom digital marknadsföring och vilka slutsatser vi kunnat dra från tidigare projekt.