Tillbaka

Digitala Strategier, SEO, Webbutveckling | LÄSTID: 2 MINUTER | april 29, 2016

En väldesignad hemsida är essentiell för företagets överlevnad

Över 70 % av köpbesluten tas på nätet – Ditt digitala möte är ditt viktigaste kundmöte

Code_to_text_ratio_FAQ_EN-300x300

Detta faktum innebär att ditt digitala möte är ditt viktigaste kundmöte, och att din hemsida är ett av dina viktigaste kommunikationskanaler. Bra kommunikation leder till enorma marknadsföringsmöjligheter, så satsa på Era hemsidor och satsa stort.

Det är idag förhållandevis enkelt att skapa en hemsida helt själv tack vare olika verktyg. Men att vem som helst kan göra det behöver inte betyda att det blir bra. För att din hemsida ska vara betydelsefull, attrahera dina kunder och andra intressegrupper samt sökmotorer krävs (förutom att den är mobilvänlig) att den är strukturerad, användarvänlig och att den har relevant innehåll.

Det finns såklart ingen one-size-fits all modell och alla branscher, sektorer och företagstyper har sina egna utmaningar och möjligheter. Men man kan alltid generalisera, vilket vi gjort nedan.

En väldesignad och optimerad hemsida kan innebära flera fördelar. Några av dessa listar vi nedan:

1) Högre konverteringsgrad (högre ROI)

En bra hemsida kan öka chanserna för att konvertera en ”lead” till att faktisk bli en kund.Relevant information, tydliga hierarkier, överskådlig navigation och färre klick är sådant du bör tänka över, vare sig du har en tung site med hundra undersidor eller en enkel responsive hemsida. Man vill med hög användarvänlighet (UX) leda kunden rätt och göra det enkelt för denne att hitta vad den söker.

 2) Branding

Din hemsida är en del av ditt varumärke och kan antingen stjälpa eller hjälpa dig beroende på hur den uppfattas av kunden. En ogenomtänkt, stökig hemsida med gammal eller felaktig information kan minska trovärdigheten hos ditt varumärke. Om du däremot lägger ner lite kärlek på din hemsida och tänker igenom budskap och upplägg kan den vara en effektiv del i din varumärkesstrategi. Om du är osäker på vad en bra hemsida bör innehålla hjälper vi på GO MO Group Dig med att utveckla och designa enkel hemsida.

3) Större räckvidd

En stor del av dina kunder gör inköp via sina mobiltelefoner, och för att inte förlora dessa måste du se till att din hemsida fungerar bra även i mobilt format. Det känns galet att behöva skriva detta 2016 – men det är så ofantligt många bolag som totalt ignorerar detta faktum. Gör det enkelt och tänk såhär; hur ofta backar du inte själv när du hamnar på en hemsida med minimala knappar och text du inte kan läsa? GO MO Group hjälper dig att designa enkel hemsida som är optimerad för alla typer av enheter och skärmar.

Din hemsida bör vara en blandning av kreativitet och innovation, men du får inte glömma användarvänligheten. Kontakta oss på GO MO Group om din hemsida har sett sina bästa dagar, eller om du vill ta fram en helt ny enkel responsive hemsida. Vi hjälper dig att ta fram en lättskött lösning som både är optimerad för användaren och för SEO.

Om författaren
Gabriel Ghavami
Gabriel Ghavami CEO Jag, Gabriel Ghavami, är VD för GO MO Group och en engagerad förespråkare för generativ AI och dess potential att förnya traditionella B2B-industrier. Med en gedigen erfarenhet inom försäljning, marknadsföring och tillväxtstrategier, är jag passionerat engagerad i att utforska och implementera Gen AI-teknologier som främjar effektivitet och hållbar tillväxt. Är driven av en vision där teknik och mänskliga värden samspelar för att varsamt öppna upp för nya framsteg och möjligheter inom industrin - Tror att människans känslor och moral tillsammans med maskinens snabbhet kan göra våra beslut smartare och snällare.
Kontakta mig
Reza Ghazizadeh Client Success Manager Reza har lång erfarenhet av digital marknadsföring, IT och komplex affärsutveckling. Leder SEO- och Google Ads-projekt för stora som små företag.

Meet the marketer

Upptäck personerna bakom vår framgång i ”Meet the Marketer” – en videoserie där vi intervjuar våra egna talangfulla medarbetare. Lär känna teamet som driver vår innovation och kreativitet på GO MO Group.

Relaterade insikter

Våra insikter om Pull-marknadsföring kommer från hundratals pågående kunduppdrag. Läs om de trenderna inom digital marknadsföring och vilka slutsatser vi kunnat dra från tidigare projekt.