Tillbaka

Digitala Strategier, Pull marketing, SEO | LÄSTID: 2 MINUTER | februari 26, 2016

3 vägar till etisk sökmotoroptimering

”There is no right way of doing the wrong thing.”

Vägen till konverteringar är genom en bra användarupplevelse

Tiden för s.k. ”black hat”-SEO är långt förbi. Google har sedan länge kunnat identifiera oetiska SEO-taktiker (exempelvis Keyword stuffing eller länkfarmar) och hemsidor som blir påkomna med detta blir straffade med dålig ranking. Google utvecklar ständigt sina algoritmer för att bättre kunna identifiera vilka sidor som förtjänar att visas vid en Google-sökning – SEO handlar alltså inte längre om ”tricks” utan att faktiskt presentera det mest relevanta innehållet och att ha den bästa, mest användarvänliga hemsidan.

För att nå bästa möjliga och långsiktiga resultat så vill du jobba hållbart, någonting som ibland kallas för etisk SEO. Att prioritera kvalitet över kvantitet och prioritera användbart innehåll är i linje med Googles mål med sin sökmotor – att dess användare ska hitta den mest relevanta informationen. Genom att följa bästa praxis för SEO så anpassar man den egna sidan efter Googles data över vad som utgör en bra användarupplevelse och vilka behov digitala köpare har.

3 tips för bättre SEO-resultat:

Maximera relevansen av titel- och metataggar

Titlarna på din hemsida är en av de första sakerna både Google och kunden läser. De bör både innehålla relevanta sökord som sökmotorn fångar upp, och tala om för kunden vad det är för sida man besöker. Det bör vara supertydligt för läsaren vad sidan handlar om redan innan de klickar på länken i sökmotorn, så att de inte får felaktiga förväntningar och blir missnöjda.

Forska på söktrender:

Fundera på hur kunden tänker när de letar efter din produkt eller tjänst. Vad är det för problem eller behov de har? Vad använder de för sökord och fraser? Gör ordentlig research för att få fram de optimala sökorden. Ha relevans i fokus, dvs är du en specialistläkare bör du inte ha ordet ”läkare” som sökord, utan ange din specifika kompetens för att öka relevansen.

Fyll hemsidan med intressant och användbart innehåll:

Dagens konsument är hungrig på information. Ju större köpbeslut, desto mer information kommer kunden att leta upp innan beslutet fattas. Genom att täcka hela ämnet kring behovet köparna har och ”äga” hela frågan låter er få position som tankeledare kan du själv styra över vad som sägs om dina produkter/tjänster, skapa en större trovärdighet för ditt varumärke samt ge dina kunder den information de behöver.

Om författaren
Gabriel Ghavami
Gabriel Ghavami CEO Jag, Gabriel Ghavami, är VD för GO MO Group och en engagerad förespråkare för generativ AI och dess potential att förnya traditionella B2B-industrier. Med en gedigen erfarenhet inom försäljning, marknadsföring och tillväxtstrategier, är jag passionerat engagerad i att utforska och implementera Gen AI-teknologier som främjar effektivitet och hållbar tillväxt. Är driven av en vision där teknik och mänskliga värden samspelar för att varsamt öppna upp för nya framsteg och möjligheter inom industrin - Tror att människans känslor och moral tillsammans med maskinens snabbhet kan göra våra beslut smartare och snällare.
Kontakta mig
Henrik Anderberg Chief Client Officer Vår ambition är att driva utvecklingen av B2B-marknadsföring. Uppnå er fulla potential och stå som vinnare i framtidens marknad.

Meet the marketer

Upptäck personerna bakom vår framgång i ”Meet the Marketer” – en videoserie där vi intervjuar våra egna talangfulla medarbetare. Lär känna teamet som driver vår innovation och kreativitet på GO MO Group.

Relaterade insikter

Våra insikter om Pull-marknadsföring kommer från hundratals pågående kunduppdrag. Läs om de trenderna inom digital marknadsföring och vilka slutsatser vi kunnat dra från tidigare projekt.