DIGITALA STRATEGIER, PULL MARKETING, SEO | LÄSTID: 2 MINUTER | 26 FEBRUARI

4 vägar till etisk sökmotoroptimering

Låt budskapet ta plats på flera plattformar

”there is no right way of doing the wrong thing”

Vi är väldigt glada över att kunna säga att fler och fler företagare börjar öppna upp ögonen för de möjligheter som digitaliseringen innebär. Äntligen börjar man förstå vikten av en närvaro online, av att ha en sökbar och användarvänlig hemsida, att kommunicera genom sociala medier och att låta budskapet ta plats på flera plattformar. Men att bara finnas på de här ställena räcker tyvärr inte. Även om man skapar tiotals konton faller de snart i glömska och blir ineffektiva om man inte arbetar aktivt med dem, och det är här SEO optimering kommer in.

Öka chansen till affär

ethical-SEo-banner1Det är stor skillnad mellan det som många aktörer kallar för ”SEO” och etisk sökmotoroptimering, det var länge sedan SEO gick i från att vara matematik till att bli ett hantverk kombinerat med kunskap och teknik. Det senare handlar om att optimera hemsida och innehåll för att göra den relevant för besökaren, snarare än att bara tänka på vilken rankning åtgärderna åstadkommer på Google. För att öka chansen till affär krävs alltså att du finns på rätt plats vid rätt tidpunkt, men även att du faktiskt erbjuder kunden vad denne vill ha.

För att nå bästa möjliga och långsiktiga resultat så vill du jobba hållbart, eller det som kallas för etisk SEO. Prioritera kvalitet över kvantitet och prioritera värdet av de plattformarna du publicerar ditt innehåll på.Leta efter relationer och be dina kunder, kontakter eller andra i ditt nätverk referera till Dig och ditt bolag.

Följande är 4 tips:

Titeltaggar:

Titlarna på din hemsida är en av de första sakerna både Google och kunden läser. De bör både innehålla relevanta sökord som sökmotorn fångar upp, och tala om för kunden vad det är för sida man besöker.

Sökordsforskning:

Fundera på hur kunden tänker när de letar efter din produkt eller tjänst. Vad är det för problem eller behov de har? Vad använder de för sökord och fraser? Gör ordentlig research för att få fram de optimala sökorden. Ha relevans i fokus, dvs är du en speciallist läkare bör du inte ha ordet ”läkare” som sökord, utan ange din specifika kompetens för att öka relevansen.

Sociala medier:

För att skapa en tvåvägskommunikation mellan dig och dina kunder är det idag viktigt att finnas på sociala plattformar som Facebook, Twitter, Linkedin osv. Förutom att få ut ditt budskap i fler kanaler, kan du där samtidigt ta del av ovärderlig information som utlåtanden och attityder kring dina tjänster eller produkter.

Skapa en blogg:

Dagens konsument är hungrig på information. Ju större köpbesult, desto mer information kommer kunden att leta upp innan beslutet fattas. Genom att blogga kan du själv styra över vad som sägs om dina produkter/tjänster, skapa en större trovärdighet för ditt varumärke samt ge dina kunder den information de behöver.

Det finns alltså mycket du kan göra för att tillgodose både dina kunders och Googles krav. Vill du veta mer? GO MO Group hjälper dig att ta fram en professionell och hållbar strategi för SEO optimering.