Digitala Strategier, Pull marketing, SEO | LÄSTID: 2 MINUTER | 29 januari

Fördelarna med marknadsföring online

Marknadsföring på internet eller online marknadsföring

Internets tillväxt ökar ständigt och således blir marknadsföring på internet eller digital marknadsföringar av yttersta vikt. Vi företagare har möjligheten att marknadsföra våra produkter och tjänster mot en enormt stor och rörlig publik, och har därför fått nya parametrar att förhålla sig till, ROI kan bli otroligt positiv om man jobbar med online marknadsföring på ett korrekt sätt. Internet har förändrat maktförhållandet mellan företag och konsument på ett drastiskt sätt där säljaren inte längre har full kontroll över vilken information som kunden tar del av. Konsumenten sitter i förarsätet helt enkelt!

I och med valmöjligheterna har konsumenten mycket mindre tålamod, tusentals möjligheter och dörrar som öppnas genom ett simpelt klick. Idag är det enkelt att ta reda på allt du behöver veta om ett företag, en produkt eller tjänst innan du bestämmer dig för ett köp. Den som exempelvis bestämt sig för att köpa en produkt/tjänst behöver inte längre förlita sig på att säljaren i butiken ger dig bästa tänkbara pris och produkt, utan kan enkelt gå online och ta reda på vilken produkt/tjänst som är bäst, vem som säljer den och till vilket pris, vilken avtal som gäller samt vad andra personer rekommenderar. Köpprocesserna är helt ändrade.

För att vara ett möjligt alternativ för en kund krävs därför att vi företagare har en uppdaterad och relevant marknadsföringsprocess. Följande fördelar kan komma av att arbeta med onlinestrategi:

1. Magiska ROI-siffror & minskade kostnader:

Onlinemarknadsföring gjort på rätt sätt är en kostnadseffektiv metod. Om du lyckas nå fram till kunderna online slipper du de stora kostnaderna som traditionell reklam kan innebära. Hävstången kan vara enorm.

För att räkna ROI kan du använda vår kalkylator.

2. Enorm spridning av innehåll:

Marknadsföring på nätet har teoretiskt sett inga gränser (World Wide Web). Du kan nå kunder på andra sidan jordklotet utan att ta ett enda steg. På grund av detta är det även viktigt att se över kommunikationen så att den passar alla tänkta målgrupper. Med över 3 miljarder internetanvändare (2015) så är vitaliteten enastående och ingen annan mediakanal kan mäta sig med Internets gränsöversridande kapacitet.

3. Tvåvägskommunikation, en faktisk dialog:

Tack vare hemsidor och sociala medier är det enkelt att föra dialoger med kunderna i realtid och ta del om vad som sägs om ditt varumärke. Att kunna höra dina kunders feedback i realtid ha förändrat hur vi kommunicerar, detta innebär inte bara en bättre process utan att vi kan testa smår kampanjer i realtid för att finputsar innan man rullar ut en ordentlig marknadsförings satsning – detta är enormt värdefullt.

4. Flexibilitet:

Det är inte bara gränserna som suddas ut utan glöm öppettider och helger, nu kan vi göra business 24/7. Framgångsfaktorn inom e-handel ligger många gånger i att de inte har några öppettider, konsumenten handlar på “sina villkor” var och när de vill, det enda du behöver göra är att ge dem vad de vill ha. Samma gäller traditionella branscher där konsumenter enkelt kan kontakta bolag under helger eller kvällar!

Om du vill diskutera möjligheterna för utveckling av online marknadsföring i Stockholm kan du vända dig till oss på GO MO Group.