DIGITALA STRATEGIER, REFERENSER & CASE, SEO | LÄSTID: 3 MINUTER | 19 FEBRUARI

Case: Lilla bolaget som vågade gå fullt digitalt och satsade på SEO

seo-case-gomogroup

Kunden: Fru Bohlin, en mindre inredningsbyrå som verkar i en trendkänslig bransch. Omsättning har gått från 2,7msek (2014) till strax under 9msek (2019).

Utmaning (”varför”)

När samarbetet inleddes var bolaget osynligt på Google/digitalt och man använde inte hemsidan som en aktiv ”butik” eller säljkanal för att driva leads och kommunicera med nya potentiella kunder. Marknadsföring kändes ”för dyrt” och ineffektivt då man endast prövat kampanjer och traditionella metoder (icke mätbara metoder).

Konkurrensen ökar hela tiden, i och med digitaliseringen har nya spelare tillkommit vilket gjort inredningsbranschen till en ännu större utmaning. En stor del av utmaningen är att arbeta med att kontinuerligt ta fram ämnen och sökord som är beständiga och driver affären framåt.

Strategi (”vad” och ”hur”)

Vi började med att ”städa upp i butiken”, dvs vi började med hemsidan. Sedan implementerade vi optimal och skräddarsydd SEO, Adwords och adderade nytt content samt CTA:er (click-to-action knappar) på hemsidan.

  • SEO – för att bygga en lägereld och substans. Samt ge varumärket auktoritet och driva trafik som konverterar bra.
  • Adwords – för att snabbt driva trafik genom digitala annonskampanjer.
  • Hemsida – för att tillmötesgå besökaren och skapa relevant innehåll som besökaren kan agera på.

Vi ville via data bevisa att även mindre företag har möjlighet att genom pull-marketing, göra affärer med lågt-hängande-frukter och genom SEO drastiskt öka trafiken till sin hemsida och därmed få fler affärer – vi ville visa att hemsidan kunde agera som bolagets största säljavdelning som alltid levererar. En liten spelare på pappret kan vara enorm digital om vi bara arbetar smart och datadrivet.

Skärmavbild-Sales

1) Organisk trafik har ökat med drygt 1,180% från det innan vårt samarbete inleddes (Kunden hade ca 4,300 nya besökare som hittade till hemsidan under året via SEO).

2) Från att inte ha rankat på några sökord är nu den tidigare lilla spelaren ledande på flera tunga sökord för inredningsbranschen.

3) Adwords trafiken har ökat med 3,800% från det att vårt samarbete inleddes (Kunden hade ca 3,600 nya besökare som hittade till hemsidan under året via Adwords)

4) Kunden har nu en användarvänlig hemsida som gör det inbjudande för besökarna att navigera mellan olika tjänster och inspireras av tidigare projekt.

5) Konverteringarna, antalet kontakter, som kommer från hemsidan ökar konstant. Hemsidan levererar idag varma leads som förädlas till betalande kunder och sedan ambassadörer!

Att öka antalet affärer är alltid viktigare än Googles ranking. Sanningen är dock att de ofta är tätt sammanflätade. Därför har fokus varit att ranka på de mest relevanta sökorden för att på så sätt driva affärer istället för att driva en bredare strategi till en högre kostnad och därmed med en lägre ROI.

Resultat: ökad trafik om 1,255% (ca 12,000 nya besökare)

Skärmavbild-2018-02-06-kl.-09.38.26

Den enskilt viktigaste framgångsfaktorn / sammanfattning

Det är otroligt kul att addera riktigt stora värden till de kunder som ”vågar” gå digitalt på riktigt och gå all-in. Det är också kul att visa att David/Goliath situationen fortfarande gäller och att mindre bolag som tänker smart kan vinna mark mot stora jättar genom att anlita rätt partners och vara långsiktiga.

”Att arbeta med mindre bolag som Fru Bohlin och anpassa sina tjänster till en tight budget och med kniven mot strupen är ett sätt för oss på GO MO Group att visa vår bredd och ger oss trygghet i våra processer. Att leverera till stora miljardbolag samtidigt som vi är ödmjuka inför varje mindre kundcase gör oss till ett bättre bolag” – CEO, Gabriel Ghavami.

Den enskilt viktigaste framgångsfaktorn för denna kund är att man varit en bra kravställare, vågat investera i något man tror på och haft tålamod. Viktigt också har varit att man sett på ”marknadsföring” som en investering och inte en kostnad.