Tillbaka

Digitala Strategier, Pull marketing, SEO | LÄSTID: 2 MINUTER | juni 22, 2016

4 skäl till varför ditt SEO-arbete inte kan vänta längre

Du har antagligen hört talas om SEO och har koll på vad det innebär i stora drag. Någon har kanske till och med föreslagit att du inkorporerar det i din marknadsföringsstrategi, men av någon anledning har du inte tagit steget. Kanske är det för att du inte är helt säker på att det fungerar, eller så väntar du på att tidpunkten ska bli rätt. Men sanningen är att ju längre du väntar, desto mer har du att förlora. Detta är fyra skäl till varför du bör sätta igång ditt SEO-arbete på studs:

SEO_Digitalt_strategi_gomogroup-1024x420

1. ROI tar tid

När SEO görs på rätt sätt är det en effektiv strategi, men det gäller att också vara beredd på att betala för det. När du anlitar en professionell SEO-byrå får du ofta lägga ner en startkostnad och sedan en månatlig, kvartals- eller årlig betalning. Dessa förhållandevis höga kostnader kan kännas skrämmande från början, men med ett seriöst SEO-arbete tjänar du snart tillbaka det du lagt ut.

SEO ökar din besökarstatistik på hemsidan, inte bara genom organisk trafik men också genom refererade länkar. Det ökar även ditt varumärkes synlighet. Tänk dig sedan att alla dessa siffror ökar över tid. Ju längre du investerar i SEO, desto större vinster och högre avkastning kan du alltså skörda (förutsatt att du arbetar med en professionell SEO-byrå).

2. Det våras för SEO

En del anser nog att SEO hade sin guldålder innan Panda och Penguin lanserades, tiden då fusk och tjuvknep fortfarande fungerade och var relativt effektiva. Tillsammans med dagens skärpta regler följer dock ett mer rättvist spelfält med stora möjligheter att synas för den som är villig att jobba på det. Som utvecklingen ser ut idag kommer sökmotorerna bara bli bättre och bättre på att utröna vad som är kvalitativt innehåll och vad som bara är publicerat i SEO-syfte. De kommer dessutom att lägga mer fokus på hur användarvänlig din hemsida är.

3. Dra nytta av snöbollseffekten

SEO ger dig som tidigare nämnts högre avkastning över tid. Men varför är det så? Jo, för att allt skapat innehåll och varje länk du bygger är permanent. Ju längre du arbetar med din content strategi, desto högre domänauktoritet och sökbarhet samt fler refererade länkar och antal följare får du. Allt detta leder samtidigt till fler konverteringar.

När du tillslut ökat din synlighet så pass mycket att ditt varumärke talas om börjar fördelarna trilla in av sig självt. Detta i form av bland annat omnämningar och tillbakalänkningar. Ökningen sker alltså över tid, och ju snarare du sätter igång arbetet kan du se resultat.

4. Dina konkurrenter har redan börjat

Om du inte börjat med SEO än så förlorar du redan på det. Speciellt om dina konkurrenter redan har sina strategier färdiga. Detta på grund av två skäl: För det första arbetar dina konkurrenter redan på att cementera toppositioner för dina viktigaste och mest lukrativa sökord. Ju längre du väntar, desto hårdare måste du alltså jobba för att ta dig till toppen. För det andra utforskar de nya sökord med lägre konkurrens, och tar på så vis ifrån dig fler potentiella marknader och möjligheter.

Är du trött på att bli omsprungen av dina konkurrenter och är redo att investera i SEO? GO MO Group hjälper dig att ta fram en skräddarsydd och etisk strategi som fokuserar på din affärsnytta.

Vi blir glada om ni vill ta kontakt med oss för ytterligare information om hur ni kommer igång med Ert arbete.

Om författaren
Gabriel Ghavami
Gabriel Ghavami CEO Jag, Gabriel Ghavami, är VD för GO MO Group och en engagerad förespråkare för generativ AI och dess potential att förnya traditionella B2B-industrier. Med en gedigen erfarenhet inom försäljning, marknadsföring och tillväxtstrategier, är jag passionerat engagerad i att utforska och implementera Gen AI-teknologier som främjar effektivitet och hållbar tillväxt. Är driven av en vision där teknik och mänskliga värden samspelar för att varsamt öppna upp för nya framsteg och möjligheter inom industrin - Tror att människans känslor och moral tillsammans med maskinens snabbhet kan göra våra beslut smartare och snällare.
Kontakta mig
Reza Ghazizadeh Client Success Manager Reza har lång erfarenhet av digital marknadsföring, IT och komplex affärsutveckling. Leder SEO- och Google Ads-projekt för stora som små företag.

Meet the marketer

Upptäck personerna bakom vår framgång i ”Meet the Marketer” – en videoserie där vi intervjuar våra egna talangfulla medarbetare. Lär känna teamet som driver vår innovation och kreativitet på GO MO Group.

Relaterade insikter

Våra insikter om Pull-marknadsföring kommer från hundratals pågående kunduppdrag. Läs om de trenderna inom digital marknadsföring och vilka slutsatser vi kunnat dra från tidigare projekt.