PULL MARKETING, SEO | LÄSTID: 2 MINUTER | 29 OKTOBER

Digital närvaro och dess betydelse för företag

Det är essentiellt för företag att synas där kunderna befinner sig, bilda en stark digital presence (digital närvaro) och satsa på den digitala marknadsföringen för att skapa sig en konkurrensfördel. En viktig del av företagets digitala närvaro är webbplatsen, som fungerar som företagets ansikte utåt. Det är en viktig digital kanal för att skapa ett gott intryck hos potentiella kunder och påverka kundbeteenden, en avgörande roll inom den digitala marknadsföringen.

Varje företag bör möta sina kunders behov och beteenden genom att skapa användarvänliga hemsidor som styr besökaren mot ett önskat kundbeteende. Att ha en digital strategi för sina digitala kanaler är därmed A och O för alla företag.

GO MO Groups webblösningar är skräddarsydda efter varje individuell verksamhet. Genom responsiv design och användarvänliga webbplatser blir det enkelt för besökaren att navigera på din webbplats, oavsett vilken enhet besökaren använder. GO MO Group har ett kvalificerat SEO-team med stor erfarenhet inom sökmotoroptimering som ser till att du alltid har relevant och nytt innehåll på din webb.

GO MO Group erbjuder helhetslösningar i form av digital marknadsföringsstrategi, sökmotoroptimering samt webblösningar för datorer och mobila enheter. Med en professionell känsla, snygg design och stor användarvänlighet får ditt företag en mycket stark digital närvaro.

Hur viktigt är digital närvaro för företag idag?

Ett bolag som inte finns online och förlitar sig på gamla förlegade sälj- och kommunikationsstrategier skapar onödiga hinder och risker. När sökmotorer får en allt större roll under köpprocessen räcker det heller inte längre med grundnivån av digital närvaro, att bara “ha en hemsida”. Att försaka digital marknadsföring och inte göra sig synlig i kundernas sökprocess innebär att inte vara ett valbart alternativ. Så även om ens produkter är precis det som efterfrågas av den potentiella kunden saknas en marknadsföringsstrategi som gör att utbudet kan hittas av efterfrågan.

Digital närvaro i praktiken

GO MO Group har hjälpt hundratals företag från många olika branscher nå ut till sina kunder genom att stärka deras digital presence. Från dessa erfarenheter vet vi att det inte finns någon enda aktivitet som säkerställer en stark digital närvaro, utan det är många spridda aktiviteter som tillsammans över tid bidrar till en starkare digital positionering. Bara inom SEO finns det hundratals faktorer att beakta och anpassa sig efter; och det finns många digitala kanaler på vilka bolag bör annonsera, som sociala medier och sökmotorer – allt baserat på vad datan säger är mest effektivt för det givna marknadsläget.