DIGITALA STRATEGIER, SEO | LÄSTID: 3 MINUTER | 15 SEPTEMBER

Rykteshantering på nätet och effekten av positiva omdömen

Svårt att hålla koll på vad som sägs om dig och ditt företag

Visst är man noga med vilken information eller vilka bilder man presenterar sig själv med på nätet! Inte minst på sociala plattformar där ens företags image är riktigt viktig.

Vare sig det är en bild eller ett twitter-inlägg, så vill du inte låta något förstöra ditt rykte genom att skriva något klantigt eller publicera en bild som inte representerar dig korrekt.

Brand Branding Connection Idea Technology Concept

Brand Branding Connection Idea Technology Concept[/caption]

Lätt att förstöra någons image på nätet

Idag spenderar vi stor del av sin tid online, och det är svårt att hålla koll på vad som sägs om dig och ditt företag på nätet. Det är väldigt lätt att förstöra någons image. Företag eller enskilda individer kan på nolltid få dåligt rykte via nätet. Detta skapar komplikationer för privatpersoner och företag, och det krävs uppmärksamhet på vad som sägs om en online. Det är här rykteshantering eller ”ORM” (Online Reputation Management) kommer in i bilden.

Företag och dess rykte

Det är mycket viktigt för företag att hantera sin image på ett korrekt sätt på internet. Att skapa sig ett bra rykte online innebär helt enkelt att man vidhåller positiva och korrekta omdömen om sitt företag på internet. För att göra detta arbetar många företag med olika PR-verktyg för att förbättra bilden av sig själva.
Märk väl att omdömena man får kan vara positiva lika väl som negativa, och hur du väljer att hantera de negativa omdömena kan vara avgörande för att etablera ett gott rykte på marknaden.

Vi rekommenderar att alla företag arbetar aktivt med rykteshantering på nätet inte minst för att försvara ditt varumärke.

3 fördelar med rykteshantering och positiva omdömen:

Mer trafik:

Föreställ dig ett scenario där en kund är riktigt nöjd med din service, och kommer därför definitivt att rekommendera dig vidare till sin familj och vänner. De kanske till och med lämnar ett positivt omdöme på någon plattform för sociala medier, och leder därmed andra till just din hemsida. På det sättet har du inte bara skaffat dig nya kunder, utan det kan även leda till ökade intäkter och vinst för ditt företag.

Ökade positiva uppfattningar:

Konsumenter gillar att själva kunna kommunicera med sin leverantör eller tillverkare. Det får dem att känna att du bryr dig om vad de tycker, och kan du dessutom lösa deras problem så har du fått en guldstjärna i kanten. Med hjälp av ”ORM” eller rykteshantering på nätet kan du även vinna över de kunder som inte varit nöjda med servicen. Detta eftersom att kommunikation online med kunder ökar din goodwill på marknaden.

Underlättar arbetet med SEO:

Med hjälp av ”ORM” eller rykteshantering på nätet kommunicerar du med kunderna och kan därför få en bättre överblick över deras behov. Detta sparar tid när du arbetar med SEO, eftersom du redan har en bra överblick över dina kunders behov, och vet vilka sökord de använder sig av då de söker efter en tjänst eller produkt online.

En annan fördel är att du även kan ta bort oönskat innehåll om ditt företag på Google.

Vi har tagit fram en tjänst som dämpar oönskat material på internet genom att främja positivt innehåll – ”ORM” står för Online Reputation Management

Online Reputation Management eller rykteshantering kan även användas för att förstärka och befästa Ditt företags fina rykte på nätet.