DIGITALA STRATEGIER, PULL MARKETING, SEO | LÄSTID: 2 MINUTER | 06 JUNI

Din marknadskommunikation är förlegad ifall ni inte tänker digitalt

Bolag som inte har en digital marknadsföringsstrategi har en avsevärd nackdel på sin marknad – oavsett bransch.

Digital_marknadsforing_gomogroup-1024x419

Bolag som inser vikten av digital marknadsföring och framförallt affärsmöjligheterna som digital marknadsföring bringar är stora vinnare, speciellt i branscher som inte blivit digitalt mogna.

Företagare måste sälja i de kanaler kunderna letar och när köpare vänder sig till sökmotorer för att hitta produkter, tjänster eller samarbetspartners är det där säljare måste positionera sig. Genom kombinationen att vara synlig på sökmotorerna och att erbjuda bästa möjliga användarupplevelse kan företag kommunicera mot en relevant publik och konvertera dessa till leads/köpare.

Vad är digital marknadsföring?

Även om digital marknadsföring i princip är synonymt med onlinemarknadsföring. så är ”digital marknadsföring” är samlingsnamnet för alla marknadsföringsaktiviteter på digitala plattformar, som SMS, displayskyltar, Appar, etc. som kan förekomma i en digital marknadsföringsstrategi.

Digital marknadsföring är oslagbart effektivt när det kommer till att nå nya kunder och vi bedömer att bollen i många branscher bara börjat sättas i rullning. Potentialen är oändlig och efterfrågan enorm.

Köpprocesser ändras och kommunikationen blir viral

Innan internet hade företag mycket större kontroll över information om sina produkter och tjänster och vilken information som konsumenterna kunde ta del av. Idag är det helt tvärtom, konsumenten sitter i förarsätet. Internet har förändrat våra köpprocesser, dagens köpare har tillgång till mycket mer information och vill inte behöva blanda in säljare innan de absolut sista stegen i köpresan. Företag måste kommunicera efter vad mottagarna är intresserade av – vilka problem kan produkten/tjänsten lösa, hur kan ni anlitas, hur pålitliga är ni? SEO

SEO är fundamentalt i all digital marknadsföring

Att ranka högt vid en Google-sökning är enormt viktigt, så viktigt att vi idag rekommenderar alla företag att forma sin digitala marknadsföring runt SEO (Search engine optimization). SEO handlar om vad du säger på din hemsida (content), hur detta presenteras för sökmotorerna (on-page och teknisk SEO) och hur många som länkar till det du säger, din produkt eller tjänst (off-page).

En långvarig trend som bara blir viktigare att följa är vikten av användarvänlighet inom SEO. Allteftersom Google blir bättre på att identifiera vad som gör en hemsida användbar och användarvänlig blir detta en allt viktigare aspekt av SEO-strategin. Vi på GO MO Group har länge arbetat efter dessa principer. Tidigare pratade man om etisk sökmotoroptimering som ett hållbart och användarvänligt alternativ till osäkra genvägar, men dessa alternativa ”lösningar” har blivit mer sällsynta. Med användaren i centrum och UX som ledstjärna arbetar man med Google och kan med säkerhet följa deras ständigt föränderliga riktlinjer.