DIGITALA STRATEGIER, SEO, SOCIAL MEDIA | LÄSTID: 2 MINUTER | 09 FEBRUARI

Digitaliseringen öppnar nya dörrar och effektiva digitala strategier låter bolag stå stadigt

När köpare blir mer och mer digitala måste säljande företag följa med i utvecklingen och svara på den digitala efterfrågan. I en kris är det lätt att tro att det bästa tillvägagångssättet är att bromsa och vänta på att krisen går över, men data har visat att agila företag som snabbt kan anpassa sina strategier står som vinnare efter en kris. Datadriven digital marknadsföring låter företag snabbt anpassa sig efter skiften på marknaden – men vad är digital marknadsföring?

Specialister_på_digital_marknadsföring_i_göteborg_gomogroup

Digital- och onlinemarknadsföring

Två former av marknadsförings som ofta framhålls är digital och online marknadsföring. Den digitala marknadsföringen syftar till alla typer av marknadsföring som sker genom digitala kanaler medan online marknadsföring syftar till marknadsföring som enbart sker via internet. Däremot är en så pass stor del av den digitala marknadsföringen förlagd just online att uttrycken ofta används synonymt.

Möjligheterna att nå ut till nya och gamla kunder är ständigt utvecklande. I digital marknadsföring används digitala plattformar och olika typer av digitala kanaler för att nå ut med ett budskap. Målet med marknadsföring är att skapa en medvetenhet och sprida information om en produkt eller en tjänst. Detta kan till exempel ske genom reklam på stora digitala reklamskyltar eller genom att man på olika sätt använder sig av digitala hjälpmedel. Ett sätt är att leda trafik till sin hemsida där kunden kommer i kontakt med företagets produkter eller tjänster. Ett gott intryck kommer att uppmuntra kunderna att komma tillbaka eller handla från hemsidan.

Digital marknadsföring är ett av de mest effektiva sätten att synas

Den här typen av marknadsföring är en av de snabbast växande marknadsföringstrenderna och är dessutom användarvänlig. För företag handlar digital marknadsföring om mer än att bara nå ut till kunder. Det är också ett sätt att få en överblick av olika steg i marknadsföringen. Det är ett av de mest effektiva sätten att synas. Dessutom går det att anpassa den digitala marknadsföringen beroende på vilken typ av enhet som används, så att den gör sig bra på en dator, surfplatta eller mobiltelefon.

Online marknadsföring handlar om att synas på nätet och driva trafik till sin hemsida. En strategi för onlinemarknadsföring i Göteborg kan användas för att få lokala användare att hitta ditt företag. En av de viktigaste delarna när man talar om online marknadsföring är att ha relevant innehåll på sin hemsida. En hemsida kommer inte att dra till sig kunder av sig självt. Om den däremot har relevant innehåll och information som är intressant för besökaren, kommer de stanna kvar och du har en möjlighet att omvandla besökaren till kund.

Relevant innehåll är en hörnsten i en digital strategi

Att skapa relevant innehåll är en stor del i digitala strategier. En annan del är att se till att innehållet publiceras på rätt sida. Trafik kan ledas till en hemsida med hjälp av social media-optimering och sökmotoroptimering – SEO. Det är också viktigt att man mäter resultaten av sin online marknadsföring Göteborg för att veta om den gör sitt jobb på ett framgångsrikt sätt.