DIGITALA STRATEGIER, SEO, WEBBUTVECKLING | LÄSTID: 2 MINUTER | 28 MAJ

Modern hemsida sökmotorsoptimerad

I en tid då sökmotoroptimering (SEO) blir allt viktigare är det avgörande att uppdatera sin hemsida i enlighet med de algoritmer som exempelvis Google förväntar sig.

Tekniska och praktiska  SEO-metoder bidrar till att hemsidan rankar högre i det organiska sökresultatet vilket i sin tur leder trafik till hemsidan. Om en hemsida inte har några besökare kommer den inte att skapa något värde för företaget. En av de bästa metoderna för en modern sökmotorsoptimerad hemsida är att ge den en responsiv design. Att byta till en responsiv design är något som, på grund av det ökande antalet mobilanvändare, är i linje med Googles riktlinjer för bästa SEO-metod. Dessutom kommer dessa användare att få en bättre upplevelse av hemsidan.

För att göra en modern hemsida sökmotorsoptimerad på bästa sätt ska innehållet vara kreativt och värt att delas eftersom det leder till bättre synlighet. Skapa innehåll runt sökord som är relevanta för verksamheten. Innehållet ska vara unikt, informativt och publiceras på rätt plats vid rätt tidpunkt. I modern SEO är relevanta sökord lika viktigt som att vara målinriktad. Innehåll som regelbundet publiceras indexeras i sökresultaten vilket ökar hemsidans synlighet.

Backend-strategier som att använda relevanta sökord i metadata kan förstärka effekten av hur snabbt och lätt hemsidan klättrar i sökresultatet. För att hålla en modern hemsida sökmotorsoptimerad är det dessutom viktigt att synas i sociala medier och företagslistor, särskilt lokala sådana. Detta talar om för sökmotorerna att hemsidan är relevant vilket bidrar till att öka synligheten i sökresultatet.

Om du letar efter ett enkelt sätt att designa en hemsida på så kan WordPress vara ett alternativ för en enkel hemsida. Man kan börja med en enkel startsida och för att senare lägga till undersidor och få en komplett hemsida. Det finns färdiga mallar som både är lätta att förstå och använda. På så sätt behöver man inte designa en hemsida eller webbplats utan kan välja mellan olika mallar i katalogen som passar oavsett vilken bransch du är i eller om du vill skapa en modeblogg eller en webshop. Dessutom finns olika extrafunktioner och plug-ins som man kan lägga till för att förbättra upplevelsen eller göra hemsidan mer sökmotoroptimerad. GO MO Group är ett företag som skapar sökmotoroptimerade hemsidor för både vanlig datoranvändning och mobil.