DIGITALA STRATEGIER, NYHETER, PULL MARKETING, SEO | LÄSTID: 2 MINUTER | 20 MARS

SEO: En oslagbar kommunikation

90% av alla svenska har idag köpt varor eller tjänster på internet, enligt IIS (Internetstiftelsen i Sverige). Samtidigt visar undersökningar från Google och Boston Consulting Group att nordiska och svenska marknadsavdelningar ligger efter i den digitala utvecklingen och upplever att de inte får möjlighet att kompetensutvecklas på området.

90% av alla B2B affärer börjar on-line

Kommunikationsbranschen är i ständig förändring och det kommuniceras hela tiden ut nya sanningar av vad vi måste göra för att inte halka efter. Med tanke på den mängd data som finns tillgänglig idag har det dock aldrig varit enklare (och viktigare) att optimera sin kommunikation. Vi kan ta reda på vilka behov som finns och vi kan kommunicera ut det på rätt sätt.

Sannolikheten att du i ditt dagliga arbete söker information på Google är enormt hög. Det är också högst sannolikt att du hittade det du var ute efter redan på första sidan och inte brydde dig om att ens titta på sida två. Sida tre har du förmodligen aldrig någonsin besökt. Det görs över 50,000,000 sökningar dagligen i Sverige på Google. Sannolikheten att du bekräftade ett beslut gällande en leverantör via Google är också mycket hög, enligt Postnord så börjar ca 90% av alla B2B affärer online och på Google.

Vänd på scenariot. Dina kunder, potentiella anställda, leverantörer eller övriga intressegrupper gör research på ditt bolag, dina produkter eller tjänster men de blir distraherade av konkurrenten då det rankar topp på Google. Dina produkter och tjänster finns nämligen på sida tre, där dina potentiella kunder eller intressenter inte tittar.

Kommunicera på ett sätt som både våra kunder och Google uppskattar

Ovan är ett faktum som vi marknadschefer får anpassa os till. Nämligen att; potentiella kunder vänder sig till Google för att hitta det de vill ha och väljer något av de första förslagen som erbjuds. Vi bör kommunicera och uttrycka oss på ett sätt som både våra kunder och Google uppskattar.

Marknadsförare, kommunikatörer och PR-konsulter är väldigt duktiga på att ta fram och producera material men de är inte lika duktiga på att avgöra vad för typ av material som Google värderar högt. Det är däremot en av GO MO Groups styrkor. Genom att kombinera styrkan i SEO (sökoptimering) med högkvalitativt PR-innehåll kan vi ska en otrolig träffsäkerhet i det vi erbjuder våra kunder.