DIGITALA STRATEGIER, SEO | LÄSTID: 4 MINUTER | 27 APRIL

Gabriel Ghavami: Hur du hittar det SEO-företag som är bäst i Sverige

Sökmotoroptimering (SEO), som är det svenska namnet för Search Engine Optimization, omfattar alla de olika marknadsföringsstrategier som syftar till att öka synligheten för en hemsida i Googles organiska sökresultat. Köpare söker ofta efter lösningar online, vilket gör Google till en av de viktigaste kanalerna för att nå ut till potentiella kunder. Men med den snabba utvecklingen av AI-teknologier som ChatGPT, förändras spelplanen för sökmotoroptimering. Ändå spelar Google fortfarande en avgörande roll i kunders köpprocess. 

I denna artikel redogör Gabriel Ghavami, VD och grundare på GO MO Group, för hans syn på vad som gör en SEO-byrå till den bästa och hur GO MO Group har byggts upp för att uppnå dessa kriterier.

Featured snippet, GO MO Group main focus

Seriösa SEO-företag erbjuder professionella tjänster som bör innehålla bland annat:

1. En gedigen nuläges- & konkurrensanalys som visar styrkor och konkreta affärsmöjligheter. Det räcker inte att bara använda verktyg, utan det krävs manuell handpåläggnings för att få fram det optimala resultatet i en SEO-analys. Analys och datadrivna beslut bör ligga till grund för allt man gör och den SEO-strategi man väljer, oavsett om ni anlitar ett SEO-företag eller hanterar det själva.

2. Sökordsforskning och kartläggning av sökord på din hemsida. Här mäter man exakt vilka sökord dina intressegrupper söker på och vilka ”frågor” du behöver besvara på din hemsida för att bli ett valbart alternativ.

3. Skapande av innehåll (Content Creation). Här gäller det att svara på de frågor dina intressegrupper ställer till Google och visa för sökmotorn att din hemsida är den mest relevanta. Det räcker inte med en specifik punktinsats, SEO och pull-marketing är en process, inget projekt. Detta innebär att man kontinuerligt måste skapa relevant innehål som man på korrekt sätt publicerar på och utanför sin site.

4. On page-optimering & sitemap. Kod och sidstruktur är inget utan UX (user experience), så det gäller att utgå från UX när du optimerar kod. On-site väger enormt tungt inom SEO, så här bör en optimal leverantör ha en sylvass strategi.

5. Off page-optimering. Med tillbakalänkningar från sidor med hög PA (page authority) kan du driva ännu mer relevant trafik och öka hela sidans SEO-ranking. Länkar av kvalitet är nödvändiga för att ranka på Google (förr handlade det om kvantitet, nu handlar det om kvalitet – att länkarna är relevanta och drivs in via content).

6. Analys/rapportering, granskning & utvärdering av statistik. Data is King and content is Queen. Du vet att du har din bästa SEO-byrå när de ser till affärsvärdet och fokuserar på ROI istället för bara ”rankningar”. En bra SEO-leverantör ser till att ta datadrivna och hållbara beslut som följer alla Googles riktlinjer och ranking-faktorer.

8. Ständiga förbättringsarbeten i strategi. Och kom ihåg, SEO är en process, inget enstaka projekt.

Ett proaktivt bollplank

Digitaliseringen är ett faktum och allt fler företag är idag medvetna om vikten av närvaro på nätet. Vi finns representerade med kontor i Sverige, Indien och England, och har kunder över hela Sverige/Europa. Vi vill se oss som ett betrott SEO-företag i Stockholm och hela Sverige, inte bara som en leverantör och partner som är ett proaktivt bollplank.

Våra datadrivna processer gör att vi kan kalla oss Sveriges bästa SEO-byrå, inte bara inom marknadsföring på nätet med skräddarsydda SEO-strategier, utan även inom UX-optimering och webbutveckling.

SEO är komplext, så en SEO-strategi måste hjälp av många olika verktyg för att marknadsföra ett varumärke, en produkt eller en tjänst. Sökmotorer använder så kallade crawlers för att läsa och indexera hemsidor, när någon sedan gör en Google-sökning använder sökmotorn hundratals variabler för att visa de mest relevanta hemsidorna.

Det är ingen konst att anpassa hemsidan efter några av variablerna, men det som särskiljer det bästa SEO-företaget från resten är kapaciteten att kunna kombinera verktyg och applicera all den data som finns.

Syftet med SEO är att leda trafik till en hemsida

Det är när rätt personer – de som är ute efter att köpa produkter eller tjänster som dina – hittar till din hemsida som investeringen ger avkastning. Det finns lättillgänglig statistik över hur många som besöker hemsidan, vilka sidor de tittar på och hur många som konverterar, dvs genomför ett köp eller fyller i ett kontaktformulär.

För att en SEO-strategi ska fungera på bästa sätt måste man hela tiden hålla sig uppdaterad på vad som påverkar synligheten i sökresultat på Google. SEO-åtgärder inkluderar optimering av sökord och optimering både on-page och off-page.

För att din hemsida ska hittas av sökmotorerna finns det några metoder som alltid följs av de som är bäst i Sverige på SEO. Dessa metoder är riktlinjer och algoritmer som sökmotorer använder för att upptäcka och ranka en hemsida i sökresultatet. Att förbättra användarvänligheten (eller UX) är bland annat något som gör att en hemsidan rankas högre. Där vikten av individuella faktorer skiftar är det en ihållande trend att en bra användarupplevelse och relevant innehåll ger bra SEO-resultat, eftersom Googles algoritmer blir allt bättre på att identifiera vilka sidor som bäst överensstämmer med sökarens behov.

Företag som vill vara sin marknads bästa SEO byrå måste leverera innehåll av hög kvalitet

Innehåll (eller Content) spelar en viktig roll när det gäller rankning i sökresultaten. När både sökmotorer och användare förstår innehållet kommer rankningen att förbättras. Innehållet kan anpassas efter sökord, men ska vara relevant även vid längre sökord. Bra innehåll kommer leda till att så kallade backlinks hamnar på andra relevanta hemsidor.

Delningar på sociala medier är en typ av sådana backlinks som kan hjälpa en hemsidas rankning i sökmotorernas sökresultat. När användare möts av relevant innehåll kommer det på lång och/eller kort sikt att hjälpa företagets försäljning och resultat.

Om du vill att din hemsida ska rankas bättre ska du anlita ett SEO-företag som tillämpar de bästa metoderna. GO MO Group är ett professionellt företag som erbjuder både SEO och digital marknadsföring i världsklass och vill vara Sveriges bästa SEO-företag.

“Vårt starka fokus på datadrivna processer gör att vi kan hävda vår position som Sveriges främsta SEO-byrå. Inte bara erbjuder vi skräddarsydda SEO-strategier, utan vi har även en stark kompetens inom UX-optimering och webbutveckling. Så med tanke på den framtida digitala utvecklingen är det viktigt för företag att välja en SEO-partner med en stark fokus på data och innovation, för att säkerställa en stark online närvaro och framgång på lång sikt.”Gabriel Ghavami, CEO och Grundare

Kontakta Gabriel Ghavami
gg@gomogroup.com
+46(0) 702 451 251