Tillbaka

Digitala Strategier, Generativ AI, Seminarium | LÄSTID: 3 MINUTER | juni 13, 2024

GO MO Group och byggföretaget
RO-Gruppen banar väg för AI-eran genom att förbereda arbetsstyrkan för framtiden

Göteborg, Sverige — GO MO Group och RO-Gruppen är mitt i ett program för att integrera Generativ AI i RO-Gruppens operativa processer för samtliga tjänstemän. Projektet ska leda till ökad effektivitet och banar väg för framtida innovationer inom byggbranschen.

Projektet fokuserar på att integrera Generativ AI i RO-Gruppens dagliga verksamhet genom utbildningar, workshops, strategiframtagning samt implementering av pilotprojekt. Hittills har 140 medarbetare deltagit i utbildningarna som genomförts i Göteborg, Borås och Stockholm samt digitalt.

Arbetet har redan börjat ge resultat där RO-Gruppen kunnat förfina och effektivisera arbetsmetoder, samtidigt som man har skapat en tydlig väg framåt med specifika pilotprojekt. Implementeringen av Generativ AI i byggverksamheten ska bidra till att automatisera och effektivisera rutinmässiga arbetsuppgifter, vilket frigör tid för medarbetarna att fokusera på nytänkande och meningsfulla uppgifter.

Ett av delmålen i projektet är att skapa en digital biträdande platschef med hjälp av Generativ AI, enligt Andreas Jaldevik, vice koncernchef och ägare av RO-Gruppen.

– Vi jämförde flera olika bolag innan vi valde att inleda projektet tillsammans med GO MO Group. Vi ville arbeta med de bästa och GO MOs stöd och kunskap har varit avgörande för att hjälpa oss att applicera vår drivkraft i implementationen av AI-teknologin säger Andreas Jaldevik.

Henrik Anderberg, Chief Client Officer på GO MO Group AB, kommenterar:
– Att arbeta med RO-Gruppen har varit en givande upplevelse. Ledningsgruppen har tagit ägarskap för denna viktiga process och sett till att alla är med på tåget, vilket är en stor utmaning för många företag. Deras vilja att snabbt agera skiljer dem från många andra. Vi är glada över att kunna bidra till deras framgång och ser fram emot fortsatt samarbete.

Medarbetarna har varit mycket positiva till initiativet, med kommentarer som "utbildningen var en ögonöppnare och har redan börjat göra mina dagliga arbetsuppgifter enklare," och "det är otroligt att arbeta för ett företag som omfamnar förändring och investerar i vår framtid."

Projektet är ett viktigt steg mot att skapa en mer effektiv och hållbar arbetsmiljö inom RO-Gruppen, som kommer påverka både medarbetare och kunder positivt.

Har du några frågor kring projektet? Vänligen kontakta:

Andreas Jaldevik
Vice koncernchef / Ägare
RO-Gruppen AB
E-post: Andreas.Jaldevik@ro-gruppen.se
Telefon: +46 709 99 83 10 / +46 33 435 60 00
LinkedIn
Henrik Anderberg
Chief Client Officer
GO MO Group AB
E-post: ha@gomogroup.com
Telefon: +46 (0) 76 643 23 73
LinkedIn

Om författaren
Henrik Anderberg
Henrik Anderberg Chief Client Officer Jag möjliggör digital och AI-drivna transformationer för GO MO Groups kunder, främst inom marknadsföring, försäljning och affärsutveckling i min roll som Chief Client Officer. För att göra detta ansvarar jag för våra slutleveranser inom B2B SME, B2B Global Giants och B2B SaaS/Tech tillsammans med motsvarande team av projektledare i Sverige.
Kontakta mig
Gabriel Ghavami CEO, Founder Vår ambition är att driva utvecklingen av B2B-marknadsföring. Uppnå er fulla potential och stå som vinnare i framtidens marknad.

Meet the marketer

Upptäck personerna bakom vår framgång i ”Meet the Marketer” – en videoserie där vi intervjuar våra egna talangfulla medarbetare. Lär känna teamet som driver vår innovation och kreativitet på GO MO Group.

Relaterade insikter

Våra insikter om Pull-marknadsföring kommer från hundratals pågående kunduppdrag. Läs om de trenderna inom digital marknadsföring och vilka slutsatser vi kunnat dra från tidigare projekt.