Tillbaka

Digitala Strategier, SEO, Webbutveckling | LÄSTID: 3 MINUTER | december 9, 2021

Hur SEO ökar trafiken på en hemsida?

Vad är SEO?

SEO står för Search Engine Optimization (sökmotoroptimering), och avser aktiviteter som bidrar till att en webbplats eller webbsida syns bättre i sökmotorer. Sökmotoroptimering går i grunden ut på att anpassa hemsidan för att påverka placeringen bland sökmotorernas resultat.

Hur-fungerar-seo

Hur fungerar SEO?

Varför och hur funkar SEO?

Målet med SEO är att få en hemsida som sökmotorerna anser tillfredsställa sina användares behov. Företagen bakom sökmotorerna vill att deras användare ska kunna hitta vad de söker efter, och arbetar flitigt med att förbättra sina algoritmer för att avgöra vilken hemsida som bäst ger svar på användares frågor. Genom att bygga sin hemsida på rätt sätt och fylla den med högkvalitativt relevant innehåll kommer den placeras synligare i resultatsidan, vilket gör att fler hittar till sidan.

Hur funkar SEO på ett tekniskt plan?

Sökmotorer har robotar som läser av innehållet på en hemsida för att sedan kategoriserar den. Utöver detta tas hundratals andra faktorer i beaktande för att avgöra bland annat om hemsidan är användarvänlig eller om syftet med sidan är vad den utger sig för att vara. När en användare sedan gör en sökning så används dessa faktorer och alla sidor i indexet jämförs efter hur relevanta de är i anknytning till sökordet som använts.

Hur börjar ett SEO-arbete?

När du har bestämt dig för att investera i SEO måste du bestämma vilka sökord din webbplats ska visas på. Gör en nulägesanalys och se hur era konkurrenter arbetar, detta kan hjälpa till att reda ut vilka sökord som söks på inom din bransch.

Att använda dessa sökord på hemsidan leder trafik till den. Genom att hålla sidorna relevanta och använda sökord som är relaterade till dina produkter förbättras SEO-värdet av webbplatsen, och den har större chans att placeras högt i resultatlistan på sökmotorer. Högre rankning leder mer trafik till din webbplats som i slutändan kan innebära en ökad lönsamhet för ditt företag.

De två grundläggande metoderna för en lyckad SEO kan delas upp i On-page SEO och Off-page SEO.

Vad är on-page?

Vad är On-page SEO-arbete? On-page innebär att visa innehåll som är användbart och relevant för konsumenten på ett sätt som förstås av sökmotorerna.  Att lägga rätt taggar till rubriker, beskrivningar, bilder och optimera webbadressen ger en stor fördel för on-page resultaten. Innan man går vidare till att implementera off-page SEO, är det viktigt att hemsidan först optimeras för On-page SEO.

Vad är On-page SEO viktigt för? En stor andel av sökmotorernas rankingsignaler är kopplade till hemsidans innehåll och tekniska aspekter. För innehåll som syns utåt måste titlar och undertitlar markeras ut för att visa sökmotorerna vad hemsidan handlar om, och texten måste vara relevant till sökorden som används av kunder i er bransch.

Främst verkar våra kunder för On-page sökmotoroptimering i Stockholm och Göteborg, men även internationellt.

Vad är Off-Page?

Vad är off-page SEO och hur skiljer det sig från on-page? Kortfattat kan man säga att off-page fokuserar mer på vad som sker utanför hemsidan. Där ingår sociala medier, länkbyggnad och social bookmarking.

Vad är Off-page SEO viktigt för? En väl implementerad strategi för Off-page SEO ger en stor möjlighet till högre ranking på Google och mer exponering av webbplatsen på grund av högre ranking. Detta är ett speciellt bra sätt för mindre företag att få en hävstång och konkurrera med större företag för att bygga sitt varumärke, generera trafik och vinster. En lyckad Off-page-sökmotoroptimering kommer att säkerställa kvaliteten på trafiken, öka kännedomen om varumärket och även öka trovärdigheten för webbplatsen.

Varför är SEO viktigt för ditt företag?

Vikten av SEO är inte begränsad till någon specifik bransch eller något geografiskt område. Detta då sökmotorer spelar en allt större roll i kundernas köpresa överallt – ingen undkommer digitaliseringen. Det främsta argumentet för sökmotoroptimering är att det ökar bolagets varumärkeskännedom. Detta tillsammans med att effekterna av SEO främst når de konsumenter/prospekt som är intresserade blir sökmotoroptimering utan motstycke i den digitala marknadsföringsstrategins delar.

Om författaren
Gabriel Ghavami
Gabriel Ghavami CEO Jag, Gabriel Ghavami, är VD för GO MO Group och en engagerad förespråkare för generativ AI och dess potential att förnya traditionella B2B-industrier. Med en gedigen erfarenhet inom försäljning, marknadsföring och tillväxtstrategier, är jag passionerat engagerad i att utforska och implementera Gen AI-teknologier som främjar effektivitet och hållbar tillväxt. Är driven av en vision där teknik och mänskliga värden samspelar för att varsamt öppna upp för nya framsteg och möjligheter inom industrin - Tror att människans känslor och moral tillsammans med maskinens snabbhet kan göra våra beslut smartare och snällare.
Kontakta mig
Henrik Anderberg Chief Client Officer Vår ambition är att driva utvecklingen av B2B-marknadsföring. Uppnå er fulla potential och stå som vinnare i framtidens marknad.

Meet the marketer

Upptäck personerna bakom vår framgång i ”Meet the Marketer” – en videoserie där vi intervjuar våra egna talangfulla medarbetare. Lär känna teamet som driver vår innovation och kreativitet på GO MO Group.

Relaterade insikter

Våra insikter om Pull-marknadsföring kommer från hundratals pågående kunduppdrag. Läs om de trenderna inom digital marknadsföring och vilka slutsatser vi kunnat dra från tidigare projekt.