Digitala Strategier, SEO, Webbutveckling | LÄSTID: 2 MINUTER | 23 februari

Hur kan SEO förbättrar ranking av en webbplats?

Hur-fungerar-seo-300x278

Sökmotoroptimering eller SEO avser optimeringstekniker som hjälper en webbplats eller webbsida att rankas i sökmotorerna. Sökmotoroptimering påverkar synligheten och placeringen för en webbplats eller webbsida i det organiska sökresultatet.

Hur fungerar SEO?
Sökmotoroptimering är en marknadsföringsstrategi och genom att en webbsida rankas högt på sökmotorns resultatsida vet man att SEO strategin är lyckad.
Sökmotorer som Google har robotar som läser av innehållet på en hemsida och beslutar hur relevant en sida är i anknytning till sökordet som skrivits in. Om ditt sökord är relevant för sökningen och innehållet på din hemsida är relevant, kommer webbsidan med största sannolikhet att synas i sökresultaten.

Vad är “sök” och “sökord”?
Konsumenterna söker på webben med hjälp av sökmotorer som Google. “Sökord” eller ”Keywords” är ett ord eller en sammansättning av flera ord som optimerar en webbsida så att den visas bland de första organiska sökresultaten.

Hur fungerar SEO och hur uppnår man bästa resultat?
När du har bestämt dig för att göra SEO, måste du bestämma vilka resultat eller vilka sökord din webbplats ska visa.  Att göra en nulägesanalys hjälper till att reda ut vilka sökord som det söks mest efter inom din bransch.
Sökmotorerna reflekterar till hur ordet skrivs i sökrutan samt hur sökmotorn fungerar. Detta hjälper sökmotoroptimerare att utforma specifika sökord. Sökord leder trafik till din webbplats, så håll sidorna relevanta genom att välja sökord som är relaterade till varandra. Efter bästa praxis förbättrar SEO värdet av en webbplats i resultatlistan på sökmotorer. Högre rankning leder till mer trafik till din webbplats som i slutändan kan innebära en ökad lönsamhet för ditt företag.

De två grundläggande metoderna för en lyckad SEO innebär två strategier:
On-page SEO och off-page SEO.
Off-page  ger möjlighet för mindre företag att få en hävstång och konkurrera med större företag för uppbyggning av sitt varumärke, trafik och vinster.Vi erbjuder sökmotoroptimering i Stockholm och Göteborg. Off-page SEO är all aktivitet som sker utanför din webbsida och inkluderar sociala medier, länkbyggnad och social bookmarking. Off-page SEO garanterar ökad ranking i SERPS, stor möjlighet till pagerank på Google och mer exponering av webbplatsen på grund av högre ranking.

Du bör också titta på andra sätt att bygga och optimera din webbplats för att förtjäna din placering på Google. Vi erbjuder On-page sökmotoroptimering i Stockholm och Göteborg. On-page innebär att visa innehåll som är användbart och relevant för konsumenten. Titel och sökord ska vara relevant till innehållet som är intressant, informativt och unikt. Att lägga rätt taggar till rubriker, beskrivningar, bilder och optimera webbadressen ger en stor fördel för on-page resultaten.

En lyckad sökmotoroptimering kommer att säkerställa kvaliteten på trafiken, öka kännedomen om varumärket och även öka trovärdigheten för webbplatsen.

Ovan text är skriven i Online marknadsföringssyfte. Vill du ha mer information om hemsidor eller digitla strategier: kontakta då oss via MAIL