DIGITALA STRATEGIER, PULL MARKETING, SEO | LÄSTID: 2 MINUTER | 06 JUNI

Din marknadskommunikation är förlegad ifall ni inte tänker digitalt

Bolag som inte har en digital marknadsföringsstrategi har en avsevärd nackdel i sin bransch (oavsett bransch).

Digital_marknadsforing_gomogroup-1024x419

Bolag som inte har ett digitalt DNA har endast ett utfall. Bolag som är ”först på boll” och inser vikten av digital marknadsföring och framförallt affärsmöjligheterna som digital marknadsföring bringar är stora vinnare.

Företagare måste sälja i de kanaler kunderna letar och 94,6% av Sveriges befolkning har tillgång till och använder internet (internetworldstats.com, Sweden Internet Usage Stats And Telecom Reports, 2015), förra året uppgick den svenska online-handeln till ett värde om 9,9 miljarder dollar (Statista.com, Retail e-commerce sales in Sweden from 2014 to 2019, 2016).

Webben är viral och mobil. En stor mängd av det digitala innehållet konsumeras dagligen via mobila enheter, surf-plattor så väl som via laptops och stationära datorer. 2014 var det året mobilt surfande körde om traditionellt surfande. Så mobilitet bör vara en självklar del i din digitala marknadsförings strategi.

VAD ÄR DIGITAL MARKNADSFÖRING?

De flesta förknippar digital marknadsföring endast med webben men marknadsföring via kanaler som textmeddelanden (SMS), displayskyltar, Appar etc är alla en del av en digital marknadsföringsstrategi. Så ”digital marknadsföring” är samlingsnamnet för alla marknadsföringsaktiviteter via digitala medier.

Digital marknadsföring är den snabbast växande marknadsföringskakan och vi bedömer att bollen just sats i rullning. Potentialen är oändliga och efterfrågan enorm.

KÖPPROCESSER ÄNDRAS OCH KOMMUNIKAITONEN BLIR VIRAL

Innan internet, hade företag mycket större kontroll över information om sina produkter och tjänster och vilken information som konsumenterna kunde ta del av (företagen satt i förarsätet). Idag är det helt tvärtom, konsumenten sitter i förarsätet. Internet har förändrat våra köpprocesser, dagens konsumenter har tillgång till mycket mer information än den företagen vill och önskar lämna ut. Att ett företag säger att deras produkt eller tjänst är bäst är inte så överraskande eller intressant. Däremot vad andra konsumenter säger om deras produkt eller tjänst kan vara av mycket stort värde inför ett köp. Det är en av anledningarna varför det är viktigt för företag att vara aktiva på digitala medier. Företag kan och bör ta itu med eventuella negativa recensioner konsumenter kan ha lämnat om dem on-line. Detta visar för övriga konsumenter att företaget bryr sig om sitt rykte och missnöjda kunder likaväl som nöjda kunder.

GRUNDEN I ALL DIGITAL MARKNADSFÖRING ÄR SÖKMOTOROPTIMERING (SEO)

Att ranka högt vid en Google sökning är enormt viktigt, så viktigt att vi idag rekommenderar alla företag att arbeta aktivt med Sökmotoroptimernig eller SEO (Search engine optimization). SEO handlar om vad du säger på din hemsida (content), hur du säger det (i kod), och hur många som ger Dig kredit för det du säger, din produkt eller tjänst (tillbaka länkningar) det och om sökmotorer kan uppfatta det du säger på ett SEO-vänligen sätt.

Vissa SEO-metoder ogillas av sökmotorer och bestraffas. Vi på GO MO Group arbetar med sk etisk sökmotoroptimering som innebär att man arbetar hållbart och användarvänligt samt följer alla Googles ständigt föränderliga riktlinjer.

Vill du veta mer om hur ditt företag kan arbeta med lokal SEO i Göteborg eller Stockholm eller internationell SEO ute i Europa och globalt? Vi på GO MO Group arbetar med sökmotoroptimering både i och utanför Sverige.