Tillbaka

Digitala Strategier, Pull marketing, SEO | LÄSTID: 5 MINUTER | januari 27, 2015

Underlätta för dina kunder genom mobil E-handel köp

Användningen av smarta telefoner ökar ständigt vilket går att se i en ökning av mobiltrafik och köp som görs online i mobilen. Detta gör mobilanvändare till ett av de starkaste kundsegmenten i dagens samhälle och innebär att det blir viktigt för företag att ha dem i åtanke och ge dem vad de vill ha och behöver.

mobil-e-handel-köp

Användningen av smarta telefoner ökar ständigt vilket går att se i en ökning av mobiltrafik och köp som görs online i mobilen. Detta gör mobilanvändare till ett av de starkaste kundsegmenten i dagens samhälle och innebär att det blir viktigt för företag att ha dem i åtanke och ge dem vad de vill ha och behöver.

Handeln via vanliga datorer är fortfarande något större men handeln via mobiltelefoner ökar stadigt.

Ökningen av mobil e-handel köp har med tillgänglighet att göra. Mobiltelefonen finns alltid till hands vilket gör att det alltid går att handla online. Detta har lett till att trafiken till e-handelsföretagens hemsidor under de senaste åren har ökat vilket i sin tur har lett till kraftigt ökade vinster för dessa företag.

Mobila marknadsföringsstrategier används för att leda användare till mobil e-handel köp, vikten av dessa strategier kan inte nog betonas. Mobila användare gör ofta spontana köp som baseras på nya upptäckter och står för ungefär hälften av alla köp online. Att skapa förtroende för kunderna kan fortfarande vara lättare på en vanlig dator eftersom det är en miljö som kunderna är mer vana vid än mobiltelefonen. När förtroendet väl är upprättat och det första köpet är genomfört kommer kunden troligtvis använda mobiltelefonen för framtida köp.

En mobil hemsida för e-handel är en god investering för alla företag som bedriver handel med varor och tjänster. Det finns flera företag som erbjuder mobil e-handel billig för att passa vilken budget som helst. Efter att man gått igenom design och syfte med hemsidan är det viktigt att man bestämmer hur den ska dra till sig trafik. Eftersom syftet med en hemsida för e-handel är att sälja produkter kommer framgången för hemsidan att mätas i hur många som besöker hemsidan och genomför köp genom den. Det finns många sätt att leda trafik till sin hemsida.

Oavsett hur man gör är det viktigt att leda trafik till sidan eftersom den kan utgöra grunden för hela företaget och dess verksamhet. För att leda trafik till sidan kan man använda sig utav content marketing, sociala medier, marknadsföring genom sökmotorer, nyhetsbrev etc. När man har hittat en mobil e-handel billig och kommit igång med sin sida kommer kunderna kunna besöka hemsidan och köpa produkter eller tjänster via mobiltelefonen när som helst, var som helst.

Om författaren
Gabriel Ghavami
Gabriel Ghavami CEO Drömmer om att bygga världens mest framgångsrika digitala B2B-byrå. Femton års erfarenhet av avancerad försäljning och B2B marknadsföring från NYC, Köpenhamn och Sverige. Business Examen i marknadsföring från Hawaii Pacific University (HPU).
Kontakta mig
Reza Ghazizadeh Client Success Manager Reza har lång erfarenhet av digital marknadsföring, IT och komplex affärsutveckling. Leder SEO- och Google Ads-projekt för stora som små företag.

Meet the marketer

Upptäck personerna bakom vår framgång i ”Meet the Marketer” – en videoserie där vi intervjuar våra egna talangfulla medarbetare. Lär känna teamet som driver vår innovation och kreativitet på GO MO Group.

Relaterade insikter

Våra insikter om Pull-marknadsföring kommer från hundratals pågående kunduppdrag. Läs om de trenderna inom digital marknadsföring och vilka slutsatser vi kunnat dra från tidigare projekt.