Tillbaka

Digitala Strategier, SEO, Webbutveckling | LÄSTID: 2 MINUTER | maj 28, 2015

Modern hemsida sökmotorsoptimerad

I en tid då sökmotoroptimering (SEO) blir allt viktigare är det avgörande att uppdatera sin hemsida i enlighet med de algoritmer som exempelvis Google förväntar sig.

Tekniska och praktiska  SEO-metoder bidrar till att hemsidan rankar högre i det organiska sökresultatet vilket i sin tur leder trafik till hemsidan. Om en hemsida inte har några besökare kommer den inte att skapa något värde för företaget. En av de bästa metoderna för en modern sökmotorsoptimerad hemsida är att ge den en responsiv design. Att byta till en responsiv design är något som, på grund av det ökande antalet mobilanvändare, är i linje med Googles riktlinjer för bästa SEO-metod. Dessutom kommer dessa användare att få en bättre upplevelse av hemsidan.

För att göra en modern hemsida sökmotorsoptimerad på bästa sätt ska innehållet vara kreativt och värt att delas eftersom det leder till bättre synlighet. Skapa innehåll runt sökord som är relevanta för verksamheten. Innehållet ska vara unikt, informativt och publiceras på rätt plats vid rätt tidpunkt. I modern SEO är relevanta sökord lika viktigt som att vara målinriktad. Innehåll som regelbundet publiceras indexeras i sökresultaten vilket ökar hemsidans synlighet.

Backend-strategier som att använda relevanta sökord i metadata kan förstärka effekten av hur snabbt och lätt hemsidan klättrar i sökresultatet. För att hålla en modern hemsida sökmotorsoptimerad är det dessutom viktigt att synas i sociala medier och företagslistor, särskilt lokala sådana. Detta talar om för sökmotorerna att hemsidan är relevant vilket bidrar till att öka synligheten i sökresultatet.

Om du letar efter ett enkelt sätt att designa en hemsida på så kan WordPress vara ett alternativ för en enkel hemsida. Man kan börja med en enkel startsida och för att senare lägga till undersidor och få en komplett hemsida. Det finns färdiga mallar som både är lätta att förstå och använda. På så sätt behöver man inte designa en hemsida eller webbplats utan kan välja mellan olika mallar i katalogen som passar oavsett vilken bransch du är i eller om du vill skapa en modeblogg eller en webshop. Dessutom finns olika extrafunktioner och plug-ins som man kan lägga till för att förbättra upplevelsen eller göra hemsidan mer sökmotoroptimerad. GO MO Group är ett företag som skapar sökmotoroptimerade hemsidor för både vanlig datoranvändning och mobil.

Om författaren
Gabriel Ghavami
Gabriel Ghavami CEO Jag, Gabriel Ghavami, är VD för GO MO Group och en engagerad förespråkare för generativ AI och dess potential att förnya traditionella B2B-industrier. Med en gedigen erfarenhet inom försäljning, marknadsföring och tillväxtstrategier, är jag passionerat engagerad i att utforska och implementera Gen AI-teknologier som främjar effektivitet och hållbar tillväxt. Är driven av en vision där teknik och mänskliga värden samspelar för att varsamt öppna upp för nya framsteg och möjligheter inom industrin - Tror att människans känslor och moral tillsammans med maskinens snabbhet kan göra våra beslut smartare och snällare.
Kontakta mig
Reza Ghazizadeh Client Success Manager Reza har lång erfarenhet av digital marknadsföring, IT och komplex affärsutveckling. Leder SEO- och Google Ads-projekt för stora som små företag.

Meet the marketer

Upptäck personerna bakom vår framgång i ”Meet the Marketer” – en videoserie där vi intervjuar våra egna talangfulla medarbetare. Lär känna teamet som driver vår innovation och kreativitet på GO MO Group.

Relaterade insikter

Våra insikter om Pull-marknadsföring kommer från hundratals pågående kunduppdrag. Läs om de trenderna inom digital marknadsföring och vilka slutsatser vi kunnat dra från tidigare projekt.