Tillbaka

Digitala Strategier, Pull marketing, SEO | LÄSTID: 3 MINUTER | augusti 9, 2016

4 sylvassa SEO-knep för att öka din trafik

SEO kan leda till temporärt monopol

Det är allmänt känt att magi skapas när SEO är utfört på ett korrekt och etiskt vis. Den magi jag hänvisar till är temporärt monopol för enskilda och relevanta sökord.

Detta monopol bidrar till att relevant trafik drivs till din hemsida och du kan på så sätt arbeta med att sälja din vara/tjänst till en befintlig efterfrågan istället för att skapa ett behov för dina produkter/tjänster.

Att jobba med befintlig efterfråga kallas även ”Pull Marketing” (som hänvisar till motsatsen till ”push marketing”). Pull Marketing och content driven SEO ökar din trovärdighet och du kan börja ”äga” dina frågor.

SEO-KNEP SOM KOMMER FÖRBÄTTRA DIN RANKNING

Om ni redan genomfört en analys av era digitala tillgångar och implementerat en strategi efter dessa insikter men ändå inte ser trafikökningen ni förutspått finns det några andra spår ni kan pröva. Vi förespråkar starkt att basera sin SEO-strategi på ett utifrån in-perspektiv – att skapa innehåll efter köparnas behov och att erbjuda bästa möjliga användarupplevelse.

Driv trafik genom att vara aktiv på fler kanaler

Olika sökmarknader kan se väldigt olika ut, och ibland kan det vara värt att experimentera med olika kanaler eller typer av innehåll för att kommunicera med sin målgrupp. Nedan visas några SEO trender din organisation bör implementera i er digitala marknadsföringsstrategi:

1) Sociala medier

Sociala medier har potentialen att vara viktiga plattformar för att kommunicera med en väldigt relevant publik. Att skapa relevant innehåll för dina olika målgrupper kan driva mycket trafik till hemsidan, och möjligheten att köpa impressions kan bidra till att ert budskap sprids snabbt. Glöm inte att ditt engagemanget på exempelvis Facebook eller LinkedIn bygger en publik på en ”hyrd” plats, dvs du äger inte din egna målgrupp. En viktig del av strategin är alltså att driva trafik till din egna webb och inte bara generera engagemang på SoMe-plattformen.

2) Videoinnehåll

Videoklippp är ett ypperligt sätt att hålla publiken engagerad, och en stark trend inom digital marknadsföring. All data visar på att video-content är enormt relevant och ”berör” om och när man lyckas med en kampanj. Kortvideoformatet som tidigare var begränsat till underhållning eller FMCG (Fast Moving Consumer Goods) har blivit ett relevant format för många olika branscher och produktkategorier. Vår rekommendation som B2B-byrå är dock att inte enbart arbeta med video, utan som ett tillägg till andra SEO-aktiviteter som att skriva blogg, externa artiklar och kommentera på större relevanta och internationella plattformar.

3) Lokal SEO

Data på söktrender talar om att vi föredrar att söka efter saker i vår närhet. Även när det kommer till tjänster som inte är geografiskt bundna så väljer många att lägga till sin stad i sökningen. Det är relevant för sökaren som letar efter ett kafé (är vi på Kungsgatan och vill dricka en kopp god kaffe så Googlar vi kanske ”Kaffet Göteborg”), men även personer som söker efter digitala tjänster beter sig likadant. Söker du efter en SEO-partner söker du t.ex. sökmotoroptimering i Stockholm och inte endast ”SEO”, även om platsen på vårt kontor inte spelar någon större roll. Detta är inte alltid intuitivt för marknadsförare, men blir uppenbart om man förstår och anammar ett utifrån in-perspektiv i sin marknadsföring.

4) Sänk hemsidans Load Speed

Värdet av att ha en snabb hemsida ska inte underskattas. Enligt en studie kan bounce rate (andelen besökare som lämnar sidan direkt utan att interagera med den) minska med 8.3 % som ett resultat av att sänka tiden det tar för sidan att ladda med 0.1 sekunder. Små justeringar kan alltså få stora effekter. Laddhastigheten är speciellt påtagligt för mobila besökare, som generellt sätt är mycket otåligare.

Om författaren
Gabriel Ghavami
Gabriel Ghavami CEO Jag, Gabriel Ghavami, är VD för GO MO Group och en engagerad förespråkare för generativ AI och dess potential att förnya traditionella B2B-industrier. Med en gedigen erfarenhet inom försäljning, marknadsföring och tillväxtstrategier, är jag passionerat engagerad i att utforska och implementera Gen AI-teknologier som främjar effektivitet och hållbar tillväxt. Är driven av en vision där teknik och mänskliga värden samspelar för att varsamt öppna upp för nya framsteg och möjligheter inom industrin - Tror att människans känslor och moral tillsammans med maskinens snabbhet kan göra våra beslut smartare och snällare.
Kontakta mig
Reza Ghazizadeh Client Success Manager Reza har lång erfarenhet av digital marknadsföring, IT och komplex affärsutveckling. Leder SEO- och Google Ads-projekt för stora som små företag.

Meet the marketer

Upptäck personerna bakom vår framgång i ”Meet the Marketer” – en videoserie där vi intervjuar våra egna talangfulla medarbetare. Lär känna teamet som driver vår innovation och kreativitet på GO MO Group.

Relaterade insikter

Våra insikter om Pull-marknadsföring kommer från hundratals pågående kunduppdrag. Läs om de trenderna inom digital marknadsföring och vilka slutsatser vi kunnat dra från tidigare projekt.