Tillbaka

Digitala Strategier, Pull marketing, SEO | LÄSTID: 2 MINUTER | januari 29, 2016

Onlinemarknadsföring

Internetanvändningen i Sverige fortsätter öka – både i antal användare och i mängden tid som spenderas online. Marknadsföring på internet, eller digital marknadsföring, är av yttersta vikt. Företagare har möjligheten att marknadsföra sina produkter och tjänster mot en stor och specifik publik. Att jobba med onlinemarknadsföring på ett korrekt sätt leder till starka och tydliga resultat. Internet har förändrat maktförhållandet mellan företag och konsument på ett drastiskt sätt där säljaren inte längre har full kontroll över vilken information som kunden tar del av. Konsumenten sitter i förarsätet helt enkelt.

Onlinemarknadsföring representerat i blå kopplingar | GO MO Group

Fördelarna med onlinemarknadsföring (Marknadsföring på internet)

Med tillgång till världens alla företag vid fingertopparna har konsumenten mycket mer kontroll och mindre tålamod. Idag är det enkelt att ta reda på allt du behöver veta om ett företag, en produkt eller tjänst innan du bestämmer dig för ett köp. Den som exempelvis bestämt sig för att köpa en produkt/tjänst behöver inte längre vända sig till en säljare för att få information och prisförslag, utan kan enkelt gå online och ta reda på vilken produkt/tjänst som är bäst, vem som säljer den och till vilket pris, vilken avtal som gäller samt vad andra personer rekommenderar. Köpprocesserna är helt ändrade. När köpen sker online måste företagen svara genom att lägga sin marknadsföring online.

För att vara ett valbart alternativ för en kund krävs därför att vi företagare har en uppdaterad och relevant marknadsföringsprocess. Följande fördelar kan komma av att arbeta med onlinestrategi:

1. Onlinemarknadsföring medför stark ROI & minskade kostnader:

Internetmarknadsföring är en kostnadseffektiv metod att nå ut med sitt budskap. Om du lyckas nå fram till kunderna online slipper du de stora kostnaderna som traditionell reklam kan innebära. Istället för generella insikter om vilka som exempelvis läser en tidning går det att nå ut till en väldigt specifik målgruppg genom att använda onlinemarknadsföring snarare än fysiska kanaler.

2. Enorm spridning av innehåll:

Marknadsföring på nätet har teoretiskt sett inga gränser (det heter ju trots allt World Wide Web). Du kan nå kunder på andra sidan jordklotet utan att ta ett enda steg. Kombinerat med hur det går att använda data för att rikta och anpassa sin kommunikation till en specifik målgrupp är online marknadsföring en oslagbar kanal för att nå ut till potentiella kunder.

3. Tvåvägskommunikation, en faktisk dialog:

Genom bolagets hemsidor och sociala medier är det enkelt att föra dialoger med kunderna i realtid och ta del om vad som sägs om ditt varumärke. Genom att få förstahandsinformation direkt från kunderna går det att veta precis hur kommunikationen tas emot. Att kunna mäta prestation och innebär att man kan testa små kampanjer för att finputsa och sedan skala upp – detta är enormt värdefullt.

4. Flexibilitet i med marknadsföring online:

Det är inte bara gränserna som suddas ut. Vad vissa inte tänker på är att även öppettider och helger blir oviktiga: din hemsida kan göra business 24/7. Framgångsfaktorn inom e-handel och digitala säljprocesser ligger många gånger i att de inte har några öppettider, konsumenten handlar var och när de vill. Det enda du behöver göra är att ge dem vad de vill ha. Detta gäller givetvis även inom B2B där köpare enkelt kan kontakta bolag under helger eller kvällar.

Vanliga frågor kring onlinemarknadsföring

För att ge en snabb överblick av vad onlinemarknadsföring är har vi sammanställt några av de vanligaste frågorna om onlinemarknadsföring:

Vad är onlinemarknadsföring?

Onlinemarknadsföring är marknadsföring på internet. Onlinemarknadsföring kan se ut på många sätt. Många tänker säkert på störande reklam på youtube eller banners på hemsidor, men det finns även mycket mer subtila och icke-störande former av onlinemarknadsföring. Ett exempel är sökmotoroptimering, där målet är att hjälpa sökmotorer förstå den egna hemsidan, för att öka chansen att synas när internetanvändare gör relevanta sökningar.

Hur kan ett B2B företag använda Google Ads i sin onlinemarknadsföring?

Google Ads är ett effektivt sätt att kommunicera med sin målgrupp. Genom att köpa annonsplats på Google och få en tydlig plats bland sökresultaten går det att synas för en stor del av sina potentiella kunder. En viktig del i att inkorporera Google ads i företagets onlinemarknadsföring är vilka sökord de potentiella kunderna använder. Geom att analysera söktrender går det att optimera synligheten genom att justera vilka sökord man köper annonsplats på.

Vad gör en onlinemarknadsförare?

Det finns många specialiseringar inom onlinemarknadsföring. Dels finns det många former av digital marknadsföring. Onlinemarknadsförare kan vara specialiserade på antingen utförande: skapande av material eller annan implementering av strategier, eller strategi: insamling eller analys av data och utveckling av strategier.

Hur ska företag arbeta med onlinemarknadsföring?

En av fördelarna med onlinemarknadsföring är den stora mängd data som finns tillgänglig, men det gör också att företag måste arbeta med onlinemarknadsföring på ett datadrivet sätt. Genom att utgå från data i sin strategi säkerställer man att marknadsföringen får resultat. Eftersom ribban för att utnyttja data ständigt sänks i takt med nya verktyg för onlinemarknadsföring så kommer allt fler konkurrenter arbeta optimerat med sin onlinemarknadsföring, vilket gör det ännu viktigare att göra detsamma för att inte hamna på efterkälken.

Om författaren
Gabriel Ghavami
Gabriel Ghavami CEO Jag, Gabriel Ghavami, är VD för GO MO Group och en engagerad förespråkare för generativ AI och dess potential att förnya traditionella B2B-industrier. Med en gedigen erfarenhet inom försäljning, marknadsföring och tillväxtstrategier, är jag passionerat engagerad i att utforska och implementera Gen AI-teknologier som främjar effektivitet och hållbar tillväxt. Är driven av en vision där teknik och mänskliga värden samspelar för att varsamt öppna upp för nya framsteg och möjligheter inom industrin - Tror att människans känslor och moral tillsammans med maskinens snabbhet kan göra våra beslut smartare och snällare.
Kontakta mig
Reza Ghazizadeh Client Success Manager Reza har lång erfarenhet av digital marknadsföring, IT och komplex affärsutveckling. Leder SEO- och Google Ads-projekt för stora som små företag.

Meet the marketer

Upptäck personerna bakom vår framgång i ”Meet the Marketer” – en videoserie där vi intervjuar våra egna talangfulla medarbetare. Lär känna teamet som driver vår innovation och kreativitet på GO MO Group.

Relaterade insikter

Våra insikter om Pull-marknadsföring kommer från hundratals pågående kunduppdrag. Läs om de trenderna inom digital marknadsföring och vilka slutsatser vi kunnat dra från tidigare projekt.