Tillbaka

Digitala Strategier, Pull marketing, SEO | LÄSTID: 3 MINUTER | december 9, 2021

Optimal SEO-strategi: Det viktigaste för ett företags digitala tillväxt

Sökmotoroptimering (SEO) är aktiviteter för att maximera företagets synlighet på sökmotorer. Generellt delas SEO in i tre kategorier: on-page, off-page och teknisk SEO. On-page handlar om innehållet på den egna sidan, off-page är allt som rör externa faktorer som länkar från tredjepartssidor. Teknisk SEO handlar om aspekterna “under huven”. Det kan handla om att tagga innehåll (bilder, rubriker) korrekt, justera hur hemsidan är uppbyggd eller faktorer som hur snabbt hemsidan laddar.

En SEO-strategi innehåller sällan endast en av dessa delarna, utan resurser fördelas ut bland dessa.

optimal-seo

SEO är ett hantverk som kräver uppmärksamhet

En väl implementerad SEO-strategi baserad på data resulterar i ökad relevant trafik till din hemsida. Eftersom sökmotorerna avgör vad som rankas högt är det ett bra råd att följa sökmotorernas riktlinjer för hög rankning vid relavanta sökningar.

Sökmotoroptimering är ett hantverk som kräver uppmärksamhet, engagemang och tydliga mål. Utan en effektiv strategi är det svårt att uppnå vettiga resultat.

Tålamod är viktigt för SEO

SEO är en pågående process, inte ett kortsiktigt projekt. Beroende på hemsidans skick när SEO-strategin initieras kan det ta tid innan resultaten av ett SEO-arbete börjar märkas av men det lönar sig att ha tålamod.

En hemsida med en stark grund för sökmotoroptimering blir en väldigt stark digital tillgång. Utöver att ha löst grunderna behöver man löpande skapa nytt content och kontinuerligt justera strategin efter nya insikter. När detta är på plats kan strategin för bolagets digital marknadsföring byggas ut.

En bra SEO-strategi är inte bara bra för din rankning utan förbättrar användarupplevelsen (User Experience). Med relevant innehåll kommer dina besökare att stanna kvar på hemsidan och förhoppningsvis ta del av alla dina erbjudanden/tjänster. För att skapa en modern sökmotorsoptimerad hemsida krävs det relevant innehåll som dina besökare är intresserade av och användning av sökord som speglar detta.

Ha alltid dina besökare i åtanke när du utformar SEO-strategin

En optimal SEO-strategi måste skapas med ett utifrån in-perspektiv – med målgruppen i fokus. Ingen kommunikationsstrategi kan baseras på vad bolaget vill säga, det måste utgå från vad mottagarna vill läsa.

Innehåll som skapas i SEO-syften måste baseras på vad potentiella kunder söker efter, och vilka ord de använder sig av. Det är viktigt att anpassa innehållet efter både sökmotorer och användare – Google måste förstå vad din sida handlar om, och användaren måste uppfatta att den är relevant för deras sökning.

Att fylla hemsidan med användbart innehåll är speciellt viktigt inom SEO för B2B-företag. B2B-marknadsföring måste beakta de många skillnader som finns mellan B2B och B2C. När köpprocessen karakteriseras av mer genomtänkta beslut och fler beslutsfattare är det viktigt att ha en förtroendeingivande hemsida. Lyckas man utveckla en speciellt bra B2B SEO-strategi kan bolaget uppfattas som tankeledare, där man redan innan innan kundens köpprocess är top-of-mind på grund av tidigare uppbyggt förtroende inom sitt område.

Andra tips för en sökmotorsoptimerad hemsida är att hålla koll på dina konkurrenter. Genom att göra det kan man få reda på vad man ska fokusera på i SEO-arbetet. Håll dig uppdaterad på de ständigt föränderliga SEO-strategierna och se till att vara i framkant på onlinemarknaden.

Vill du synas på Google?

Oavsett bransch och företagsstorlek bidrar en korrekt implementerad SEO-strategi till ökad försäljning genom att öka er synlighet i den absolut viktigaste digitala kanalen. Fyll i formuläret nedan så får du prata med en expert om hur just ditt bolag kan förbättra sin synlighet online.

Om författaren
Timothy Larsson Segmented Leads Specialist Arbetar med GO MOs kommunikation och varumärke sedan 2020. Har ett stort intresse av digitalisering och marknadsföring av industriföretag. MSc i Marketing & Consumption från Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet.
Kontakta mig
Gabriel Ghavami CEO, Founder Vår ambition är att driva utvecklingen av B2B-marknadsföring. Uppnå er fulla potential och stå som vinnare i framtidens marknad.

Meet the marketer

Upptäck personerna bakom vår framgång i ”Meet the Marketer” – en videoserie där vi intervjuar våra egna talangfulla medarbetare. Lär känna teamet som driver vår innovation och kreativitet på GO MO Group.

Relaterade insikter

Våra insikter om Pull-marknadsföring kommer från hundratals pågående kunduppdrag. Läs om de trenderna inom digital marknadsföring och vilka slutsatser vi kunnat dra från tidigare projekt.