Tillbaka

Digitala Strategier, Webbutveckling | LÄSTID: 3 MINUTER | november 25, 2015

3 tips inför val av Webbdesigner

Mobiltelefonen är livets fjärrkontroll

För bara några år sedan använde vi våra telefoner främst för att ringa eller sms:a, sedan avancerades mobilerna och vi började ta bilder och till och med lyssna på musik, men ända sedan smartphonens introduktion och avancemang har vi inkorporerat våra telefoner i våra liv på ett mycket mer framträdande sätt – idag är ”mobilen” en armlängd bortta och inte bara våra väckarklockor utan e-postklient, internet hub och mycket, mycket mer!

Som företag måste du hänga med – konsumenten är drivande

Tack vare dagens tekniska utveckling kan vi använda våra mobiltelefoner för att sköta i princip alla sorts ärenden. Vi betalar räkningar, köper flygbiljetter, navigerar, läser nyheterna, bokar gympass och inte minst shoppar genom våra telefoner. I dagens samhälle är konsumenten med andra ord väldigt flexibel, vilket betyder att företagen också måste vara det för att hänga med. Vi kan alltså med säkerhet anta att många av dina nuvarande och potentiella kunder besöker din hemsida via en mobiltelefon. Därför är det extremt viktigt att du har anpassat den för den mobila besökarens behov, och det är här en responsiv hemsida kommer in. Vi har satt ihop följande punkter som du bör fundera över innan du utvecklar din hemsida.

1) Välj rätt webbyrå:

Om du letar efter en webbyrå i Göteborg eller Stockholm är valen oändliga, och därmed än mer viktigt att du väljer en byrå som har rätt kompetens för Era ändamål. Att bygga en hemsida är enkelt, det är resten som är svårt – tex att identifiera vilken internkompetens ni har p åfirman och rätta sig efter det, eller titta på Era kunders behov och identifiera Er digitala strategi inna man utvecklar någor. En viktig sak som 90% av alla webbyråer glömmer är SEO, glöm aldrig SEO när du lanserar ny hemsida.

  1.  Självklart vill du anlita någon som har stor kännedom om konsumentens köpbeteende men också om tekniken. Så viktigt att leverantören i fråga är speciallister på just responsiva eller mobila hemsidor och förstår användarnas behov i mediet.
  2. För att hemsidan ska passa dina egna och dina kunders behov bör du alltså göra ordentlig research innan du bestämmer dig, vi rekommenderar att man träffar minst två byråer och inte alltid väljer det billigaste alternativet som oftast blir dyrast i längden).

2) Prioritera innehåll:

Användarupplevelse (UX) och innehållet (content) är nyckel och en responsiv hemsida är flexibel och passar alla sorters skärmar, men prioritera innehållet och nöj dig inte med en mallösning. För att hemsidan ska bli användarvänlig i olika medier bör du fundera över vilket innehåll som är viktigast och som ska synas först och mest. Din förstasida bör ge en förståelig överblick och presentera dina produkter eller tjänster på ett användarvänligt sätt.

3) Testa innan du går live:

Låter som en självklarhet va? Men ”mobilen” har många olika skepnader idag, och storlekarna och upplösningarna skiljer sig åt. Innan du lanserar din hemsida är det viktigt att du testar sidan på olika enheter, även iPad och andra paddor. På samma sätt som tillverkare testar sina produkter innan de släpps bör du testköra din hemsida på olika skärmar för att se till så att allt fungerar.

Letar efter en kompetent webbyrå i Göteborg kan du vända dig till GO MO Group. Vi utvecklar skräddarsydda responsiva och mobila hemsidor med fokus på användarvänlighet och SEO.

Om författaren
Gabriel Ghavami
Gabriel Ghavami CEO Drömmer om att bygga världens mest framgångsrika digitala B2B-byrå. Femton års erfarenhet av avancerad försäljning och B2B marknadsföring från NYC, Köpenhamn och Sverige. Business Examen i marknadsföring från Hawaii Pacific University (HPU).
Kontakta mig
Reza Ghazizadeh Client Success Manager Reza har lång erfarenhet av digital marknadsföring, IT och komplex affärsutveckling. Leder SEO- och Google Ads-projekt för stora som små företag.

Meet the marketer

Upptäck personerna bakom vår framgång i ”Meet the Marketer” – en videoserie där vi intervjuar våra egna talangfulla medarbetare. Lär känna teamet som driver vår innovation och kreativitet på GO MO Group.

Relaterade insikter

Våra insikter om Pull-marknadsföring kommer från hundratals pågående kunduppdrag. Läs om de trenderna inom digital marknadsföring och vilka slutsatser vi kunnat dra från tidigare projekt.