Tillbaka

Digitala Strategier, Nyheter, SEO | LÄSTID: 4 MINUTER | april 26, 2017

5 steg för digital tillväxt genom hållbar SEO | GO MO Group

På jakt efter förtjänad digital media och topp positioner på Google med relevans? Anlita då en riktigt bra SEO-byrå som förstår din affär och har en heltäckande och modern SEO-tjänst. Tiden då man kunde köpa SEO för 4500kr/månaden över luren är långt förbi.

Digital marknadsföring och SEO handlar om helheten och om hållbara och långsiktiga strategier. En riktigt bra och modern SEO-byrå är en förlängd arm av din marknadsavdelning och ibland mer än så. Vi driver hela content processen och bistår med att skriva och ta fram visuellt content, vi blir är en strategisk partner ett proaktivt bollplank gällande samtliga digitala marknadsföringsfrågor!

Låt detta bli ditt varför

SEO löser inte alla problem, men när det görs rätt så skall det åtminstone ge möjligheten till att…
i. …göra affärer med lågt-hängande-frukter,
ii. …ge underlag för mätbar och positiv ROI,
iii. …skapa helt nya intäkter och temporära monopol.

Du som vill utveckla din affär, växa och göra den digitala arenan till din hemmaplan kan inte stanna vid att ”bara förvalta”. För att komma vidare i det digitala marknadsföringsarbetet krävs framåtrörelse och allt står mellan att utveckla relevanta strategier eller att avveckla dem.

Men hur?

– Först, analysera ditt nuläge, sätt konsumenten och dina övriga intressegrupper i första rum och passa samtidigt på att ordentligt granska konkurrenternas situation (allt digitalt är mätbart, så missa inte att mäta konkurrensen).
– Sätt upp mål på ledningsnivå och mät sedan allt som går att mäta under olika steg av arbetsprocessen för att komma dit. Nöj dig inte (bara) med reklambyråns snygga flashiga lösningar, de räcker inte långt när bristen på användbarheten tvingar dina kunder bort från webbplatsen, eller när du inte är ett valbart alternativ vid en sökning.

5 punkter för digital tillväxt:

1. Äg frågan på ledningsnivå
Digital marknadsföring är en tillväxtfråga och marknadsavdelningens roll är större än någonsin då bruset är större än någonsin. Sätt redan i ett tidigt skede upp tydliga mål och se till att alla organisationer strävar åt samma håll. Identifiera era kund och målgruppers olika behov för att komma underfund med hur ni ska vässa ert budskap samt välja publiceringskanaler.

Ställ er frågan: vilka problem löser våra tjänster eller produkter? Vilket behov fyller vårt bolag?
Ställ denna fråga till ledningen: vart skall vi vara om tre år? Bygg hela din marknadsföring kring dessa mål. Ha tydliga KPI:er som du löpande presenterar till ledning.

2. Prioritera hemsidan
Din absolut viktigaste marknadsföringskanal förtjänar all kärlek i världen. Prioritera kunden, UI/UX, funktionalitet och skräddarsy content så att det möter besökarnas behov. Er hemsida ska inte bara vara snygg, utan vara användarvänlig och fungera som ett lätthanterligt verktyg för alla som besöker den. Glöm inte er egna personal, såförutom besökarna skall man vara fokuserad på alla som skal jobba med/på siten. Se till att matcha siten med er interna kompetens (ingen orkar sitta i knät på ett IT-bolag, som har låg eller ingen förståelse för marknadsföring och kommunikation).

Via sökning kommer dina intressegrupper till din site med specifika frågor eller specifika behov, det är helt avgörande att du ser till att erbjuda relevanta svar på dessa frågor. Annars förlorar du kunden.

3. Content & Storytelling
Dialog med användaren! Tänk dialog, istället för monolog.

Fråga dig vilka intressegrupper ni vill locka och jämför det med vilka användare som faktiskt besöker webbplatsen. När du tagit reda på vad de gör på sidan och vad de söker efter, så kan du börja tala direkt till dina besökare och minska risken för att de söker sig vidare till konkurrenternas sidor. Kommunicera samma budskap i fler kanaler och i fler former, undvik att kopiera samma texter och ha det på olika sidor eller kanaler.

Reglerna för traditionell marknadsföring gäller fortfarande och är avgörande, dra nytta av dem för att nå fram på ett relevant, engagerande och systematiskt sätt. Har du inte spetskompetens internt, ta då hjälp av en professionell aktör för att hitta fram de kärnvärden och budskap som ska utgöra grunden i dina kundrelationer (här är det viktigt att det finns en kompetens av att ta datadrivna beslut och basera ditt content på data).

4. Mät allt och börja ta datadrivna marknadsföringsbeslut!
Slutligen, mät allt, ta datadrivna beslut och se till att vara först på bollen – bara så, uppnår du goda resultat till låg kostnad.

Data & Analys gör underverk. PwC släppte en rapport, kv1 2017 som visar på att Data Drivna Marknadsföringsbeslut ger 300% större träffsäkerhet, trots detta visa samma rapport att majoriteten av våra marknadsföringsbeslut baserat på känslor och erfarenhet. Vår POÄNG är INTE att Robotar skall ta över marknadschefens roll… Men lär vi oss att ta datadrivna marknadsföringsbeslut genom att kombinera data med känsla och med erfarenhet skapar vi ett SYLVASST marknadsföringsvapen som vi kommer komma långt med.

5. Leverera KPI:er och beslutsunderlag till ledning
Marknadsför marknadsföringsavdelningen internt genom att leverera KPI:er och data till ägare eller ledning. Ägare/ledning är vana med att ta beslut baserat på fakta och siffror. Leverera data som adderar värde och som bidrar till att fler strålkastare hamnar på tillväxtfrågor kopplat med marknadsföring.

Vi på GO MO Group arbetar hårt och aktivt för att vara Sveriges bästa SEO-bolag och levererar lösningar till medelstora och stora bolag. Vi har tjänster som täcker samtliga punkter enligt ovan och är otroligt vana med att driva tillväxt och marknadsföringsfrågor mot ledning och ägare.

Om författaren
Gabriel Ghavami
Gabriel Ghavami CEO Jag, Gabriel Ghavami, är VD för GO MO Group och en engagerad förespråkare för generativ AI och dess potential att förnya traditionella B2B-industrier. Med en gedigen erfarenhet inom försäljning, marknadsföring och tillväxtstrategier, är jag passionerat engagerad i att utforska och implementera Gen AI-teknologier som främjar effektivitet och hållbar tillväxt. Är driven av en vision där teknik och mänskliga värden samspelar för att varsamt öppna upp för nya framsteg och möjligheter inom industrin - Tror att människans känslor och moral tillsammans med maskinens snabbhet kan göra våra beslut smartare och snällare.
Kontakta mig
Reza Ghazizadeh Client Success Manager Reza har lång erfarenhet av digital marknadsföring, IT och komplex affärsutveckling. Leder SEO- och Google Ads-projekt för stora som små företag.

Meet the marketer

Upptäck personerna bakom vår framgång i ”Meet the Marketer” – en videoserie där vi intervjuar våra egna talangfulla medarbetare. Lär känna teamet som driver vår innovation och kreativitet på GO MO Group.

Relaterade insikter

Våra insikter om Pull-marknadsföring kommer från hundratals pågående kunduppdrag. Läs om de trenderna inom digital marknadsföring och vilka slutsatser vi kunnat dra från tidigare projekt.