PULL MARKETING, SEO | LÄSTID: 4 MINUTER | 20 DECEMBER

SEO byrå Stockholm: råd från en expertbyrå

Sökmotoroptimering, eller SEO (Search Engine Optimization), är en digital marknadsföringsteknik som låter dig göra affärer med existerande behov istället för att försöka skapa behov. Detta är basen i de digitala strategier vi som B2B SEO-byrå i Stockholm erbjuder våra kunder.

SEO handlar i grunden om en hemsidas position bland Googles sökresultat vars mål är att i slutändan generera affärer genom företagets digitala kanaler. För att driva fler relevanta besökare till hemsida, visa relevant information och optimera upplevelsen på hemsidan gäller det att utföra rätt SEO aktiviteter.

Inom marknadsföring är varumärkesmedvetenhet och kommunikation med befintliga eller nya kunder av yttersta vikt. Olika digitala marknadsföringsstrategier fungerar olika bra för företag, därför är det viktigt att skräddarsy den egna strategin efter sitt utgångsläge. Trots att internet är en global spelplan är det viktigt att nå en relevant målgrupp. Företag som arbetar med sökmotoroptimering i Stockholm bör alltså arbeta med SEO, sökmotoroptimering, för just Stockholm. Eftersom att insikter som skapar en SEO-expert i Stockholm kan vara värdelösa för aktörer i Piteå. Det finns såklart mycket med sökmotoroptimering som går att applicera brett, men vår SEO byrå i Stockholm har märkt av ett värde i att satsa på lokal sökmotoroptimering.

Bäst i SEO – sökmotoroptimering för företag i Stockholm

Vi vågar kalla oss experter på sökmotoroptimering i Stockholm och digital marknadsföring för företag – och har insikt i vad som är bäst för B2B SEO i Stockholm. Sökmotoroptimering är ett komplext område som är under ständig förändring. På grund av detta är det viktigt att kontinuerligt följa upp och mäta resultaten, för att se vilka delar av strategin som fungerar just nu och vad som behöver förbättring.

Större företag har traditionellt gett auktoritet inom sitt område, men effekten av den digitala utvecklingen har resulterat i förändrade konsumentbeteenden. Detta har resulterat i att inträdeshinderna har blivit lägre på marknader där storföretagen ligger efter i sökmotoroptimering.

Grafisk representation av SEO-parametrar

Det går inte att bara avsätta någon dag i månaden för att “pilla med hemsidan” om man ska ha en chans att konkurrera på den digitala arenan. Många företag har inte kapaciteten att kontinuerligt optimera sina digitala kanaler och kan då välja att anlita en byrå för detta. Vi är en B2B SEO byrå i Stockholm som utvecklar branschledande strategier som driver leads genom digitala kanaler.

SEO är som sagt komplext, och det finns många faktorer som påverkar var en hemsida placeras bland sökresultaten. Nedan presenterar vi fem strategier för att säkerställa att er hemsida presterar bra och genererar säljkvalificerade leads.

On-page

On-page-optimering behandlar struktureringen av hemsidans innehåll, bland annat genom att sätta rätt titeltaggar eller bildtexter. Det även vara saker som exempelvis placering av sökord, nyckelordsdensitet, HTML-struktur och meta-taggar som spelar roll.

Off-page

I korthet består off-page-faktorer av element utanför den egna hemsidan. Om många externa hemsidor har högkvalitativt innehåll med länkar till din hemsida ses du som auktoritär och pålitlig, då ägare av andra hemsidor valt att associeras med din.

Content

Innehållet har länge varit det bästa sättet att förstärka sin närvaro online. Relevant innehåll gör att användare hittar till din hemsida, och skapar värde för besökarna genom att informera om din produkt eller tjänst. En effektiv content-strategi är ett av de kraftfullaste sätten att förbättra sökmotoroptimeringen av hemsidan. Samtidigt tar det ibland några månader innan detta ger resultat. SEO är generellt en långsamtgående, men också långsiktigt gynnsam process, och en content-strategi brukar ta 12–18 månader innan insatserna börjar prestera till sin maximala potential.

Teknisk SEO

Hur hemsidan uppbyggd och presenteras spelar stor roll. Således är det viktigt att säkerställa hemsidans funktionalitet och tekniska uppbyggnad. Sökmotorer har robotar som kollar igenom internet och försöker förstå vad som finns på varje adress, för att sökmotorn i slutändan ska kunna ge rätt resultat på sökningar. Utöver att sökmotorn ska förstå vad sidorna handlar om mäts faktorer som laddningshastighet.

Användarvänlighet

Algoritmerna bakom sökmotorerna blir allt bättre på att identifiera vilka sökresultat som är bäst anpassade för vilka sökningar. Samtidigt har google blivit väldigt bra på att identifiera sina användares avsikter, och vilka hemsidor användarna kommer föredra. En övergripande trend har länge varit att användarvänligheten blivit allt viktigare för sökmotoroptimering. Arbetar du därför med sökoptimering i Stockholm, måste du se till att hemsidan är värdeskapande för just dina besökare.

SEO experter i Stockholm

Vissa marknader är mer konkurrensutsatta än andra och en väl implementerad datadriven strategi är ett måste för att lyckas när konkurrensen är hård. Vi är en B2B SEO byrå i stockholm stor erfarenhet av att arbeta med SEO och digital marknadsföring. Den SEO expert Stockholm kommer välja är den som kan leverera bäst SEO ranking och generera relevanta leads – därför är det precis det vi levererar till våra kunder.