DIGITALA STRATEGIER, PULL MARKETING, SEO | LÄSTID: 3 MINUTER | 09 AUGUSTI

4 sylvassa SEO-knep som kommer förbättra din rankning 2016 och framåt

SEO kan leda till temporärt monopol

Det är allmänt känt att magi skapas när SEO är utfört på ett korrekt och etiskt vis. Den magi jag hänvisar till är temporärt monopol för enskilda och relevanta sökord.

Detta monopol bidrar till att relevant trafik drivs till din hemsida och du kan på så sätt arbeta med att sälja din vara/tjänst tillen befintlig efterfrågan istället för att skapa ett behov för dina produkter/tjänster.

Att jobba med befintlig efterfråga kallas även ”pull marketing” (som hänvisar till motsatsen till ”push marketing”). Pullmarketing och content driven SEO ökar din trovärdighet och du kan börja ”äga” dina egna frågor (liten som vi gör med denna text som du läser just nu)!

SEO-KNEP SOM KOMMER FÖRBÄTTRA DIN RANKNING

Nedan visas några SEO trender din organisation bör implementera i Er digitala marknadsföringsstrategi:

1) SOCIALT CONTENT

Under de senaste åren har publicering av relevant content på sociala medier webbplatser som Facebook, Twitter och Linkedin blivit allt viktigare (det räcker inte med att ha tävlingar och lotta ut priser för att få ”likes” av icke relevant målgrupp). Att skapa relevant innehåll för dina olika målgrupper. Försök att identifiera Er unika position på Era egna kanaler. Glöm aldrig att ditt engagemang på tex FB eller LinkedIn bygger en publik på en ”hyrd” plats, dvs du äger inte din egna målgrupp så försök att vara så effektiv som möjligt och försök att använda dessa medier för att driva relevant trafik till din egna webb och glöm inte att mäta allt du gör.

2) VIDEO CONTENT

Videoklippp är ett ypperligt sätt att hålla publiken engagerad. All data visar på att Video content är enormt relevant och ”berör” om och när man lyckas med en kampanj. I SEO-syfte så leder video-content till ökad synlighet på sökmotorerna. Videoklipp utgör för 62% av alla sökningar på Google globalt. Dessutom har Google börjat prioritera blandade sökresultat, vilket innebär att det om finns en behaglig diversifiering och en blandning av videoklipp, nyheter och bloggar på en enda sida så kommer Google uppmärksamma detta och ranka er site. Så vår rekommendationär att man aktivt jobbar med videoklipp som en del i sitt löpande SEO-arbete (dock tillsammans med andra SEO-aktiviteter som att skriva blogg, externa artiklar och kommentera på större relevanta och internationella plattformar).

3) LOKAL SEO

Mobilt surfande bidrar till att vi konsumenter blir mer ”lokala” i våra sökningar. Är vi på Kungsgatan och vill dricka en kopp god kaffe så Googlar vi ”Bästa kaffet på Kungsgatan i Göteborg”. Detta bidrar i förlängning till ett allmänt lokalt sökbeteende. Därför är det vår plikt som marknadsförare och SEO-bolag att arbeta med lokala sökord och arbeta aktivt med lokal-SEO. Vill du ha en bra SEO-partner söker du t.ex. sökmotoroptimering i Stockholm och inte endast ”SEO”.

4) MOBILT SEO

April 2015 lanserade Googles stora uppdatering som i korthet går ut på att mobilvänlighet blir en otroligt viktig faktor för att rankas högt på Google. Google prioriterar sidor som är mobilanpassade framför de som inte är det i sin organiska rankning via mobilen.

Idag använder vi plattor, mobiltelefoner, bärbara datorer, klockor och våra ordinarie datorer för att surfa webben. Det innebär att vi företagare måste skapa innehåll som är anpassat till samtliga enheter. Missar man sina kunder via mobilen så är man inte med i matchen. Det är bara en tidsfråga innan man blir omkörd av en konkurrent som tänker och agerar som konsumenten. Tro det eller ej så träffar vi dagligen bolag som ännu inte har en mobilvänlig hemsida, och det är snart 2017 snart!

Sveriges Bästa SEO bolag, GO MO Group, har konsekvent levererat kvalitet. Hör av dig till oss för konsultation och ett möte.