Digitala Strategier, Pull marketing, SEO | LÄSTID: 3 MINUTER | 29 februari

3 Skäl att anlita GO MO Group som din SEO-konsult

SEO är en del av bolagets övergripande marknadsföringsstrategi, och blir en tydlig del i marknadsföringen som är inriktad på att driva på försäljningen. Som en konsekvens är vi övertygade om att platta konsulttjänster som begränsar sig till en marknadsföringskanal inte kan tillämpa ett helhetstänk på samma sätt. Således kommer “SEO-konsulten” försvinna. Kvar kommer istället finnas proaktiva byråer som erbjuder en mix av spetskompetens, strategisk kunskap, content marketing, kommunikation och strategisk SEO.

SEO-konsult-GO-MO-Group-1024x388

GO MO Group är en B2B-marknadsföringsbyrå som specialiserar sig på att implementera bevisat långsiktigt effektiva sökmotoroptimeringsstrategier för sina kunder. Samtidigt som det investeras tiofaldigt mycket mer på sökmotorannonsering (SEA) än sökmotoroptimering (SEO) så finns det data som visar att kunders beteende premierar organiska resultat, vilka uppnås av effektiv SEO snarare än annonsering i sökmotorerna. Denna obalans antyder att efterfrågan för SEO kommer fortsätta växa, varför GO MO valt att fokusera på SEO och Pull-marketing-strategier.

En digital konsult med översikt på hela den digitala marknadsföringen kan öka samspelet mellan de olika delarna så hela marknadsföringen fungerar som en omnichannel. Detta innebär att kanalerna som finns stärker varandra och fungerar i tandem. Därmed optimeras kundupplevelsen då det inte spelar roll var och hur kunden interagerar med varumärket. 

SEO-konsultation och marknadsföringsbudget

Företag vi träffar har (äntligen) börjat förstå vikten av SEO, och det är inte längre ovanligt att företag väljer att lägg en större del av sin marknadsföringsbudget på sökmotoroptimering. Man har alltså insett vilka affärsmöjligheter som finns i att ha en bra placering bland sökresultaten på Google. Trots att man insett vikten av att arbeta med strategisk SEO är det få företag utöver riktiga jättar som kan lösa detta på egen hand. Man saknar helt enkelt kompetensen och kapaciteten för att arbeta med SEO på ett hållbart sätt som genererar resultat. 

1. Vi har kapaciteten för långsiktig SEO

Förändringar får inte ske snabbare på utsidan än på insidan. Komplexiteten i B2B-köpprocesser fortsätter öka, med alltmer självständiga köpare. För att uppnå optimala SEO-resultat – inte minst i förlängningen – krävs ett kontinuerligt arbete. GO MO Group har investerat kraftigt i att effektivisera och öka vår produktionskapacitet. Google premierar hemsidor med nytt och uppdaterat innehåll, så hemsidor med diversifierat innehåll hamnar högre upp i sökresultaten. Företag måste därför regelbundet publicera innehåll som bloggar, pressmeddelanden, socialt engagemang, osv. Det går inte heller att fuska med detta, så för att producera en tillräcklig mängd kvalitativt innehåll så krävs ett team. En liten SEO-konsult som säker sig kunna leverera detta låter rätt orimligt. 

Vi har förlagt en stor del av vår produktion i vårt kontor i Pune, Indien. Här arbetar närmare 30 anställda på heltid med SEO. Detta gör att vi kan erbjuda en hög produktionskapacitet till förmånliga priser. 

2. Vi har kunskapen för att koppla marknadsföring och försäljning

För att sökmotoroptimeringen ska ge resultat krävs rätt kunskap och fokus. Genom datadrivna strategier kan vi vara säkra på att investeringen genererar affärer och får positiv ROI. Strategierna vi tar fram är alltid skräddarsydda, och de fokuserar på att ge positiv avkastning för kunden. 

All trafik är inte bra trafik. Det är inte värt att lägga energi och resurser på att ranka högt för sökord som dina kunder inte bryr sig om eller som är irrelevanta för din verksamhet. Genom att implementera beprövade analysmetoder kan vi generera och följa upp på er digitala närvaro för att säkerställa att samtliga aktiviteter bidrar till relevant trafik. 

3. Vi har teamet för att stänga gapet mellan marknadsföring och försäljning

Digital marknadsföring är som sagt en större del i den digitala strategin, och många delar måste fungera i samspel. Ett alternativ är att hyra in en SEO-konsult, en Google ads-konsult och en strategikonsult – varav inga arbetat tillsammans tidigare, eller ens med er. Ett annat alternativ är att anlita en konsult för all digital marknadsföring och ha en unison vy av målbild och ert varumärke. Genom att minska avståndet mellan planeringen och utförandet av den digitala strategin kommer slutprodukten få en större verkan. På samma sätt måste marknadsföringen och säljprocessen vara sammanvävd, så att marknadsföringsaktiviteter skapar konkreta leads. Risken finns att det annars bara blir glass och ballonger, utan att nå ut till rätt köpare. 

GO MO Group erbjuder konsultativa SEO-tjänster från Göteborg för B2B-företag

Utöver våra kollegor i Indien har vi vårt huvudkontor med lokala digitala strateger och SEO-konsulter i Göteborg. På det sättet kan vi erbjuda lokal expertis om den svenska marknaden, samtidigt har vi möjlighet att skala upp och möta behoven som en stor global spelare har på sina digitala konsulter. 

Kontakta oss för en gratis konsultation!