Tillbaka

Digitala Strategier, Nyheter, Pull marketing, SEO | LÄSTID: 3 MINUTER | november 21, 2016

SEO: 4 tips för vinnande länkbyggen

Du har skräddarsytt innehåll som är slagkraftigt och anpassat efter era kundgrupper. Okej, men vad krävs för att ditt content ska klättra till nya nivåer i resultatlistan och in i användarens synfält?

Två grundläggande saker: Relevans och trovärdighet. Men också, länkar.

SEO_link_building_gomogroup_SEO

I bästa fall har du redan ett så relevant, trovärdigt och tilltalande innehåll att dina webbesökare är med och sprider det. Men, i de flesta fall ser verkligheten annorlunda ut. Oavsett hur snyggt, direkt och unikt material du tar fram så verkar det oftast inte ha särskilt hög spridningsspotential. Trots att statistiken skvallrar om att många besöker din webbplats.

Ingen anledning till oro. Ingen anledning att sitta och vänta på succé när du själv kan vara med och skapa den. Genom att aktivt länka till egna sidor, på andra delar av webben, stärker du inte bara det aktuella materialets utan även hela webbplatsens trovärdighet.

Men, om det nu är så enkelt att förbättra sökrankningen, varför har ingen tänkt på detta förut? Det är det många som har. Även Google. Därför ska arbetet med manuella länkbyggen göras på ett strategiskt sätt som förhindrar bestraffningar från Googles håll. Dessutom ska du fortsätta ta hjälp av användarna. Deras länkningar är fortfarande målet, men i kombination med dina egna länkar blir resultatet bättre. Så här gör du:

1. Undvik ALLA länk-scheman och andra gamla SEO-metoder

Gör rätt från start. Har du en SEO-leverantör som arbetar på det ”gamla sättet” se då till att byta byrå. Länkscheman användes tidigare i arbetet för boostad rankning, men är ett typexempel på en manipulativ lösning som är för bra för att vara sann, och som Google hatar. Google har full koll på de olika länkscheman som företag kan köpa för att klättra i resultatlistan. Undvik till varje pris.

2. Vinnande partnersamarbeten

Dagens sökoptimering (SEO) är sofistikerad och användarvänlig. Och det gillar vi!

Att skapa egna länkar handlar idag om att t.ex. skriva gästinlägg för externa samarbetspartners eller skapa relevans via content/innehåll på annat sätt. Innehållet ska vara av relevans för din partners besökare och kunder, och genom att du inkluderar en länk till ditt eget content i texten så skapar du en effektiv koppling till din webbplats. Win-win för alla parter.

Vi på GO MO Group har en skräddarsydd strategisk ”story-telling” strategi för enskild kund, detta ger ultimat resultat.

3. Utveckla och förfina länkandet

Så, du har inlett ett antal samarbeten som genererar fler länkar till din webbplats och som i förlängningen stärker trovärdigheten. Perfekt! Följ nu upp arbetet med att utveckla mer betydande samarbeten. Prioritera större och viktiga aktörer som redan har stor betydelse och trovärdighet inom området, kolla även på siternas sid-auktoritet (s.k. Page Authority). Ju fler som har anledning att besöka deras webbplats, desto mer har du att vinna på att synas med ditt innehåll där.

Glöm inte att sökmotoroptimering (SEO) handlar om den perfekta kombinationen av hantverk och matematik. Vi hjälper våra kunder att hitta diversifierade och optimala siter att länka tillbaka ifrån, detta är ett ständigt pågående arbete. Google gillar när du blandar upp ditt arbete och har tillbakalänkningar från olika typer av källor, så länge relevans och kontext står i första rum.

4. Användaren är king

Användarnas länkar är vad som i slutändan väger tyngst och kan aldrig ifrågasättas av Google. Det är länkar som du har förtjänat på grund av ett relevant och trovärdigt innehåll och den bästa vägen till optimerad sök rankning. Därför ska du aldrig, aldrig släppa användarfokus och försöka ersätta besökarnas länkar med de egna. Då urholkar du tvärtom din egen SEO-strategi. Fortsätt leverera vasst och skärpt content och ha lite tålamod. Snart har du användarna på din sida, och tillsammans kan ni ta din webbplatser till nya höjder.

Om författaren
Gabriel Ghavami
Gabriel Ghavami CEO Jag, Gabriel Ghavami, är VD för GO MO Group och en engagerad förespråkare för generativ AI och dess potential att förnya traditionella B2B-industrier. Med en gedigen erfarenhet inom försäljning, marknadsföring och tillväxtstrategier, är jag passionerat engagerad i att utforska och implementera Gen AI-teknologier som främjar effektivitet och hållbar tillväxt. Är driven av en vision där teknik och mänskliga värden samspelar för att varsamt öppna upp för nya framsteg och möjligheter inom industrin - Tror att människans känslor och moral tillsammans med maskinens snabbhet kan göra våra beslut smartare och snällare.
Kontakta mig
Henrik Anderberg Chief Client Officer Vår ambition är att driva utvecklingen av B2B-marknadsföring. Uppnå er fulla potential och stå som vinnare i framtidens marknad.

Meet the marketer

Upptäck personerna bakom vår framgång i ”Meet the Marketer” – en videoserie där vi intervjuar våra egna talangfulla medarbetare. Lär känna teamet som driver vår innovation och kreativitet på GO MO Group.

Relaterade insikter

Våra insikter om Pull-marknadsföring kommer från hundratals pågående kunduppdrag. Läs om de trenderna inom digital marknadsföring och vilka slutsatser vi kunnat dra från tidigare projekt.