Tillbaka

Digitala Strategier, Pull marketing, SEO | LÄSTID: 3 MINUTER | februari 8, 2016

SEO-uppdateringar som kommer förändra marknadschefens arbetssätt

1: Användbart och intressant innehåll

Att bara skapa innehåll räcker inte. Det blir allt viktigare att istället skapa innehåll som följarna faktiskt bryr sig om och vill läsa, vilket kan åstadkommas genom att analysera sökbeteenden och anpassa sin content marketing efter detta.

Be din SEO-leverantör skapa relevant innehåll

Google och era potentiella köpare vill se relevant och högkvalitativt innehåll. Ett bolag får starka digitala marknadsföringskanaler om de uppfyller två krav:

  1. var ett valbart alternativ för era kunder,
  2. hjälp köparen köpa.

Ett fokus på relevans och användarvänlighet är en stark kombination för att driva organisk trafik till hemsidan.

Off-page-länkar som man ”förtjänat”, dvs. länkar som inte manipulerats utan tillkommit organiskt på grund av att man skapat ett innehåll värt att länka till, har blivit allt viktigare. Kvalitativa och relevanta blogginlägg är det vanligaste sättet att skapa den här typen av länkar.

Vi märker att våra kunders digitala engagemang går upp så snart de börjat investera i SEO. Vi ser oss själva som en partner och inte en tjänsteleverantör och det tror vi märks i både relationerna och resultaten.

2: Fokus på ROI

Fokus hos många företag har skiftat från att ligga på att ranka vissa sökord, till att handla om vilken ROI man kan förvänta sig efter satsningar på SEO och annan digital marknadsföring.

Man vill helt enkelt veta hur mycket pengar ens marknadsföringsaktiviteter är värda. Även om intresset för ROI har blivit större så vet många företag fortfarande inte hur de ska bära sig åt för att mäta dessa siffror på ett effektivt sätt.

Vi på GO MO Group börjar alla case med att utföra noggrann nulägesanlys och konstatera möjligheter och hinder för att ni som kund ska kunna nå ert önskade läge.

3: SEO är en naturlig del av marknadsföringen

För oss företagare innebär den digitala utvecklingen nya möjligheter, men även enorma utmaningar. Traditionella affärsmodeller blir snabbt ineffektiva och därmed inaktuella, men många bolag har en företagskultur som hämmar datadrivet beslutsfattande.

Om man inte vill hamna på efterkälken så måste all kommunikation anpassas till dagens konsument och framförallt till den media och teknik som konsumeras.

Kommunicerar vi inte på konsumentens villkor så är vi inte längre med i matchen.

SEO och all annan digital marknadsföring smälter ihop till en gemensam ansträngning för att promota verksamheten. Som en konsekvens kommer konsulttjänster begränsade till att bara arbeta med SEO förmodligen att försvinna i framtiden. Kvar blir istället byråer som erbjuder strategisk vägledning och implementering av Pull Marketing i sin helhet. Även om SEO är en stor och vital del av digital marknadsföring går det inte bara att fokusera på detta.

Om författaren
Ida E. Ghavami
Ida E. Ghavami Sr. Project Manager +46 (0) 702 082 808 ie@gomogroup.com
Kontakta mig
Reza Ghazizadeh Client Success Manager Reza har lång erfarenhet av digital marknadsföring, IT och komplex affärsutveckling. Leder SEO- och Google Ads-projekt för stora som små företag.

Meet the marketer

Upptäck personerna bakom vår framgång i ”Meet the Marketer” – en videoserie där vi intervjuar våra egna talangfulla medarbetare. Lär känna teamet som driver vår innovation och kreativitet på GO MO Group.

Relaterade insikter

Våra insikter om Pull-marknadsföring kommer från hundratals pågående kunduppdrag. Läs om de trenderna inom digital marknadsföring och vilka slutsatser vi kunnat dra från tidigare projekt.