Tillbaka

Digitala Strategier, Pull marketing, SEO | LÄSTID: 5 MINUTER | december 23, 2015

Få Google att se dig som ett starkt varumärke

Googles uppgift och mål är att leverera den bästa tänkbara upplevelsen för sina användare. Därför är det essentiellt att erbjuda den bästa möjliga hemsidan, och att vara den mest relevanta källan till svar för er målgrupp. Att framställa er som pålitliga är också det viktigt, för detta behöver andra sidor länka till er hemsida.

digitala-strategier-och-seo-i-stockholm-och-göteborg

Google prioriterar relevans

En viktig faktor för att öka relevans är hur optimerat ett varumärke är. Google prioriterar relevans, vilket är skälet till varför de så ofta rankar kända varumärken högt. För att lyckas med det krävs att du skapar varumärkesmedvetenhet online och når din målgrupp genom många olika digitala kanaler.

Exponera dig för din målgrupp

Om dina potentiella kunder läser en artikel på nätet där ett företag intervjuas om de produkter eller tjänster du arbetar med, bör det vara ditt företag de läser om. Om en känd blogg refererar till en branschkälla, bör ditt företag vara den källan. Om någon sätter ihop en lista på leverantörer eller tillverkare inom din bransch, bör ditt företag stå med på den listan. Genom att exponeras för din målgrupp genom olika kanaler kommer du uppfattas som en viktig aktör i branschen, och det är först då som din SEO verkligen kommer att ge utdelning.

Auktoritet inom branschen

Google avgör storleken på ett varumärke i förhållande till marknaden i en speciell nisch (eller för en grupp sökord) genom att undersöka det som kallas ”varumärkessignaler” eller ”brand signals”. Dessa är indikatorer på att du har auktoritet inom din bransch, att människor vet vem du är och har förtroende för dig. Man kan jämföra den här metoden med hur vi bestämmer trovärdigheten på vetenskapliga artiklar: om flera artiklar inom ett område alla refererar till samma källa har originalkällan ansetts vara trovärdig och vårt förtroende för denna källa ökar. Detsamma gäller alltså online.

Stora varumärken och SEO

Även om konkurrensen består av större eller mer etablerade företag går det att vinna stora marknadsandelar med en optimal digital strategi. Genom att analysera söktrender och konkurrenternas närvaro på sökmotorerna går det att optimera sin SEO för att få en så stor närvaro som möjligt på sökmarknaden. Speciellt inom B2B-branscher kan små bolag bli digitala ledare och vara en del av nästan alla kunders köpresa – även om man är en nyare aktör.

I korthet:

  1. Fokusera på ”långt hängande frukter” – relevanta sökord med låg konkurrens
  2. Använd dig av long tail keywords
  3. Bli en digital jätte

Hur GO MO Group kan hjälpa er få ett starkt varumärke online

Företaget som samlar och använder data på bästa sätt vinner matchen. Vi inleder alltid med en nuläges- och SEO-analys för att vara säkra på att strategierna fungerar.

  • Sätta upp mål – Vi hjälper dig att identifiera logiska och rimliga mål för ditt digitala marknadsföringsarbete och SEO. Det är otroligt viktigt att alltid arbeta utefter mål – korta så väl som långa.
  • Högkvalitativt innehåll – Sagt på ett enkelt sätt handlar detta om att skapa innehåll som folk faktiskt vill läsa eller länka till. Kontakta GO MO Group om du vill veta mer om att skapa innehåll som kommer att länkas vidare och marknadsföring av innehåll för att få länkningar.
  • Mätning och uppföljning – Digital marknadsföring är fullt ut mätbart. Därför mäter vi och rapporterar samtliga insatser som vi gör till våra kunder, och anpassar aktiviteterna efter hur strategin presterar. Detta för att undvika att rusa åt fel håll.

SEO i Stockholm eller Göteborg

Kontakta oss för ett möte för att diskutera SEO i Stockholm eller SEO i Göteborg. Vi erbjuder idag Sveriges mest kompletta SEO-tjänst och strävar efter att anses vara bäst i Sverige på SEO. Detta gör vi bland annat genom att ha ett team som ständigt följer med i utvecklingen och håller koll på Googles nya uppdateringar och riktlinjer.

Om författaren
Ida E. Ghavami
Ida E. Ghavami Sr. Project Manager +46 (0) 702 082 808 ie@gomogroup.com
Kontakta mig
Reza Ghazizadeh Client Success Manager Reza har lång erfarenhet av digital marknadsföring, IT och komplex affärsutveckling. Leder SEO- och Google Ads-projekt för stora som små företag.

Meet the marketer

Upptäck personerna bakom vår framgång i ”Meet the Marketer” – en videoserie där vi intervjuar våra egna talangfulla medarbetare. Lär känna teamet som driver vår innovation och kreativitet på GO MO Group.

Relaterade insikter

Våra insikter om Pull-marknadsföring kommer från hundratals pågående kunduppdrag. Läs om de trenderna inom digital marknadsföring och vilka slutsatser vi kunnat dra från tidigare projekt.