Tillbaka

Digitala Strategier, Pull marketing, SEO | LÄSTID: 2 MINUTER | december 27, 2015

Vad är sökoptimering (SEO) på Google?

Sökoptimering ett samlingsbegrepp för de arbetsprocesser som används för att förbättra en hemsidas synlighet på sökmotorer som Google, och brukar efter engelskans ”Search Engine Optimization” kort och gott kallas för ”SEO”. Målet med sökoptimering är att få sin domän att synas så högt som möjligt på relevanta sökord.

För oss företagare innebär digitaliseringen nya möjligheter, men även enorma utmaningar. Traditionella affärsmodeller blir snabbt ineffektiva och därmed inaktuella. Om man inte vill hamna på efterkälken, så måste all kommunikation anpassas till dagens konsument och framförallt till den media och teknik som konsumeras. Kommunicerar vi inte på konsumentens villkor så är vi inte längre med i matchen.

Köpprocesserna har ändrats dramatiskt, det går att handla var man vill precis när man vill.

Digitaliseringen ger oss företagare chansen att nå en mycket bredare målgrupp som inte är bunden av geografisk placering.

Det låter som ett drömläge, va?

Det enda kruxet är att du först behöver synas där kunderna är för att kunna utnyttja de här fantastiska möjligheterna. Det är här sökoptimering, eller SEO, kommer in.

Sökoptimeringstips: 3 områden där SEO kan stärka ditt varumärke

Listan med fördelar angående sökoptimering kan göras lång. Förutom den viktigaste, potentiellt ökad omsättning, har vi sökoptimeringstips för tre områden där SEO kan gynna din verksamhet lite extra:

Varumärkesmedvetenhet:

De flesta människor klickar på något av de första sökresultaten i listan när de gör en sökning på Google. Det är väldigt sällan man ens går vidare till resultatsida två. Alltså, ju högre upp du ligger i den listan desto större chans är det att människor kommer att se ditt varumärke och klicka sig in på just din hemsida.

Nytt innehåll:

Google gillar nytt och uppdaterat innehåll, och genom att ständigt förse dina kunder med intressant information och nyheter inom din bransch kan du förbättra dina chanser att rankas högt. Att hålla sig uppdaterad är att vara relevant för sin målgrupp. Om du är osäker på vilket sorts innehåll du bör arbeta med kan du ta kontakt med en konsult inom sökoptimering.

Förbättrade relationer:

Att ha en närvaro online betyder att du kan kommunicera med dina kunder på en daglig basis. Förutom att du kan svara på dina kunders frågor och funderingar, kan du dessutom ta del av vad de faktiskt säger om dig – information som kan vara ovärderlig för att utveckla och anpassa marknadsstrategier.

Verkar det krångligt? Kontakta oss på GO MO Group så hjälper vi dig med sökoptimering i Stockholm, Göteborg och övriga delar av Sverige.

Effekter av sökoptimering

Att använda Google för att hitta lösningar och tjänster är en enkel och självklar sak nu för tiden. Med ökande konkurrens i sökresultaten blir det allt viktigare att ha en webbplats som potentiella kunder lätt kan hitta när de söker.

Det är här sökoptimering på Google kommer in. Sökmotoroptimering är allt arbete du gör på din webbplats så att Google enkelt kan hitta och indexera din webbplats och dess innehåll. Målet med sökmotorer är att göra det enklare att hitta relevant information, lösningar och produkter. Om du har optimerat din webbplats med relevant innehåll kopplat till dina tjänster ökar du sannolikheten att din webbplats syns i resultaten när dina potentiella kunder söker efter de tjänster du erbjuder.

Sökoptimering på Google är en långsiktig satsning. Är du ute efter kortsiktiga snabba resultat, då är sökmotorannonsering (SEA) som bör användas; kombinera dem för bästa resultat. Om du vill få en stadig ström av relevant trafik från sökmotorer bör du överväga att investera i sökmotoroptimering.

Sökmotormarknadsföring och sökoptimering i Stockholm och övriga Sverige

Det här är som sagt bara några av de möjligheter som kan komma av att arbeta med SEO. Vill du veta mer om vad sökoptimering är och vad det kan innebära för just din verksamhet är du välkommen att kontakta oss på GO MO Group. Vi är experter på digitala strategier och arbetar med sökoptimering i Stockholm och Göteborg såväl som övriga Sverige och världen.

Om författaren
Gabriel Ghavami
Gabriel Ghavami CEO Jag, Gabriel Ghavami, är VD för GO MO Group och en engagerad förespråkare för generativ AI och dess potential att förnya traditionella B2B-industrier. Med en gedigen erfarenhet inom försäljning, marknadsföring och tillväxtstrategier, är jag passionerat engagerad i att utforska och implementera Gen AI-teknologier som främjar effektivitet och hållbar tillväxt. Är driven av en vision där teknik och mänskliga värden samspelar för att varsamt öppna upp för nya framsteg och möjligheter inom industrin - Tror att människans känslor och moral tillsammans med maskinens snabbhet kan göra våra beslut smartare och snällare.
Kontakta mig
Reza Ghazizadeh Client Success Manager Reza har lång erfarenhet av digital marknadsföring, IT och komplex affärsutveckling. Leder SEO- och Google Ads-projekt för stora som små företag.

Meet the marketer

Upptäck personerna bakom vår framgång i ”Meet the Marketer” – en videoserie där vi intervjuar våra egna talangfulla medarbetare. Lär känna teamet som driver vår innovation och kreativitet på GO MO Group.

Relaterade insikter

Våra insikter om Pull-marknadsföring kommer från hundratals pågående kunduppdrag. Läs om de trenderna inom digital marknadsföring och vilka slutsatser vi kunnat dra från tidigare projekt.