DIGITALA STRATEGIER, PULL MARKETING, SEO | LÄSTID: 2 MINUTER | 27 DECEMBER

Sökoptimering

3 områden där sökoptimering kan stärka ditt varumärke

För oss företagare innebär digitaliseringen nya möjligheter, men även enorma utmaningar. Traditionella affärsmodeller blir snabbt ineffektiva och därmed inaktuella. Om man inte vill hamna på efterkälken, så måste all kommunikation anpassas till dagens konsument och framförallt till den media och teknik som konsumeras. Kommunicerar vi inte på konsumentens villkor så är vi inte längre med i matchen.

Köpprocesserna har ändrats dramatiskt, det går att handla var man vill precis när man vill.

Digitaliseringen ger oss företagare chansen att nå en mycket bredare målgrupp som inte är bunden av geografisk placering.

Det låter som ett drömläge, va?

Det enda kruxet är, att för att över huvud taget kunna utnyttja de här fantastiska möjligheterna behöver du först synas där kunderna är. Det är här sökoptimering, eller SEO, kommer in. SEO innebär att man skapar en digital strategi för att ranka högt i sökmotorer som Google, och att man gör detta med relevant innehåll som folk faktiskt kommer att vilja klicka på.

Listan med fördelar angående sökoptimering kan göras lång. Förutom den viktigaste, potentiellt ökad omsättning, har vi listat tre andra områden där SEO kan gynna din verksamhet:

  1. Varumärkesmedvetenhet:
    De flesta människor klickar på något av de första sökresultaten i listan när de gör en sökning på Google. Det är väldigt sällan man ens går vidare till resultatsida två. Alltså, ju högre upp du ligger i den listan desto större chans är det att människor kommer att se ditt varumärke och klicka sig in på just din hemsida.
  1. Nytt innehåll:
    Google gillar nytt och uppdaterat innehåll, och genom att ständigt förse dina kunder med intressant information och nyheter inom din bransch kan du förbättra dina chanser att rankas högt. Att hålla sig uppdaterad är att vara relevant för sin målgrupp. Om du är osäker på vilket sorts innehåll du bör arbeta med kan du ta kontakt med en SEO konsult.
  1. Förbättrade relationer:
    Att ha en närvaro online betyder att du kan kommunicera med dina kunder på en daglig basis. Förutom att du kan svara på dina kunders frågor och funderingar, kan du dessutom ta del av vad de faktiskt säger om dig – information som kan vara ovärderlig för att utveckla och anpassa marknadsstrategier.

Det här är som sagt bara några av de möjligheter som kan komma av att arbeta med SEO. Vill du veta mer om vad det kan innebära för just din verksamhet kan du kontakta GO MO Group. Vi är experter på digitala strategier och arbetar med sökmotoroptimering i Göteborg och Stockholm.