Tillbaka

Digitala Strategier, Nyheter, Pull marketing, SEO | LÄSTID: 3 MINUTER | november 3, 2016

Strategi för digital marknadsföring & SEO är essentiell för överlevnad

I en digitaliserad värld räcker det inte med att endast erbjuda kvalitetsprodukter eller tjänster till bra priserer. Den tiden är dessvärre förbi!

En sylvass digital marknadsföringsstrategi som attraherar kunden där och när de söker information är essentiell för överlevnad. Vi talar om att vara synliga när dina kunder eller intressegrupper söker information. Med andra ord gäller det att säkerställa alla ytor, sälj där och när kunden är villig att köpa (enstaka marknadsföringsinsatser räcker inte).

bäst-i-sverige-på-digitalastrategier-och-seo_gomogroup

Pull-marketing / SEO

Grunden till en lyckad digitalmarknadsföringsstrategi är att göra affärer med lågt hängande frukter, och med det som vi kallar för pull-marketing (kontra push-marketing). Gör ”lätta” affärer där kunden redan har identifierat ett behov och där säljprocesserna är korta.

Att vara på en short-list när kunden söker information är nyckeln till en bra pull-marketing strategi. SEO eller Sökmotoroptimering är en optimal strategi som bidrar till att relevant innehåll och specifika undersidor på din hemsida rankas högre vid sökningar på Google (eller andra sökmotorer).

Eftersom 80% av webbanvändarna föredrar att söka efter företag, produkter och tjänster via sökmotorer är SEO viktigt för dig som vill nå fram. Det är naturligtvis mycket större sannolikhet att konvertera bättre vid ett ”sök” (pull) än när ditt jobb är att ”skapa ett behov” (push).

Google och dess algoritmer

Tack vare förbättrad teknik och förfinade algoritmer har sökmotorerna med tiden blivit skickligare på att förstå, mäta och analysera webben och dess hemsidor. Google uppdaterar kontinuerligt sina algoritmer för att optimera sitt sökresultat. Senaste stora uppdateringen som kommer påverka SEO heter ”Penguin 4.0 (Real Time)” och lanserades september 2016. Flertal viktiga uppdateringar har skett de senaste åren, och inte minst i syfte om att optimera de mobila sökresultat, ett exempel är ”Mobile-friendly2” som lanserades under våren 2016, denna algoritm kompletterar och förbättrar mobilt sökresultat.

Därför är det också viktigt att vi företagare bedriver SEO och digital marknadsföring på ett korrekt och strukturerat sätt och löpande uppdaterar hemsidor och dess undersidor så att de motsvarar de rådande krav! Arbetar man med etisk SEO via Content Marketing (innehållsmarknadsföring) och har en hållbar strategi så skapar man substansvärde och driver långsiktiga värden.

Google – er nya säljavdelning?

I det stora hela handlar det om att förmedla relevant budskap och via innehåll (content) svara på de frågor dina intressegrupper ställer till Google. De företagen som svarar på sina intressegruppers frågor på Google vinner.

Samtidigt måste hemsidorna optimeras i kod med även ur ett användarvänlighetsperspektiv (även kallat UX).

Tydlig navigation, lagom många CTA (click-to-action) knappar, relevanta sökord på relevanta undersidor och högkvalitativt innehåll är därför helt nödvändiga inslag för att förbättra trafiken och besöksstatistiken. Förutom att skapa magi på din hemsida så bör du mäta allt du gör.
Data is king! Via Google Analytics (GA) kan man mäta det mesta. Data som samlas in via GA ger en värdefull insyn i kundmönster och trender som i sin tur kan användas för att förfina de digitala marknadsföringsstrategierna framöver. Sätt upp dina egna unika KPI:er och beställ en automatiserad rapport direkt till din mail via GA, på så sätt har du järnkoll utan att aktivt behöva logga in och leta efter data.

Affärsmöjligheterna on-line är enorma, och även om dina kunder handlar i fysisk butik (off-line) så kan vi garantera dig att de samlar information, jämför och gör research on-line.

Målet är att Google skall bli Er nya säljavdelning som alltid levererar.

Kontakta någon av våra många duktiga digitala strateger eller SEO-specialister för att diskutera hur vi kan förädla Er affär via SEO eller sökoptimering på bästa sätt.

Om författaren
Gabriel Ghavami
Gabriel Ghavami CEO Jag, Gabriel Ghavami, är VD för GO MO Group och en engagerad förespråkare för generativ AI och dess potential att förnya traditionella B2B-industrier. Med en gedigen erfarenhet inom försäljning, marknadsföring och tillväxtstrategier, är jag passionerat engagerad i att utforska och implementera Gen AI-teknologier som främjar effektivitet och hållbar tillväxt. Är driven av en vision där teknik och mänskliga värden samspelar för att varsamt öppna upp för nya framsteg och möjligheter inom industrin - Tror att människans känslor och moral tillsammans med maskinens snabbhet kan göra våra beslut smartare och snällare.
Kontakta mig
Henrik Anderberg Chief Client Officer Vår ambition är att driva utvecklingen av B2B-marknadsföring. Uppnå er fulla potential och stå som vinnare i framtidens marknad.

Meet the marketer

Upptäck personerna bakom vår framgång i ”Meet the Marketer” – en videoserie där vi intervjuar våra egna talangfulla medarbetare. Lär känna teamet som driver vår innovation och kreativitet på GO MO Group.

Relaterade insikter

Våra insikter om Pull-marknadsföring kommer från hundratals pågående kunduppdrag. Läs om de trenderna inom digital marknadsföring och vilka slutsatser vi kunnat dra från tidigare projekt.