Tillbaka

Digitala Strategier, SEO | LÄSTID: 3 MINUTER | mars 10, 2022

Därför behöver svensk industri bli synligare på Google

Alltmer tid av hela köpprocessen inom industrin spenderas på Google, och köpprocesserna är sällan linjära. I stället spenderas mer tid på att undersöka och jämföra alternativa erbjudanden snarare än att köpa via mässor, nätverksevent, personliga kontakter eller traditionell marknadsföring.

Det är inte bara B2C som genomgår denna förändring, även inom B2B håller sälj- och marknadsföringsprocesser på att förändras i grunden och nya digitala köpprocesser är här för att stanna.

Möt målgruppen när den är redo att köpa

Den största mängden tid i en köpprocess spenderas på att undersöka och jämföra erbjudanden och leverantörer. Via Google går det att få tillgång till en stor mängd data över användarbeteenden och insikter i frågor och eftersökningar. Genom att utnyttja insikter från sökbeteenden kan B2B-företag positionera sitt varumärke och erbjudande i linje med vad målgruppen redan är intresserad av. Snarare än att spendera pengar på marknadsföring till en målgrupp som kanske inte är intresserad kan företag synas när potentiella köpare letar efter lösningar på sina problem. Att kommunicera mot befintlig efterfrågan kallas Pull Marketing.

Visa framfötterna på den globala marknaden

Hela världens B2B-bolag har börjat ställa om till digital marknadsföring och försäljning. Att arbeta med sökmotorer som Google blir nödvändigt i en digital strategi och för att sätta kunden behov i centrum. Med hjälp av Google och digital marknadsföring går det att expandera på en global marknad med mätbara och kostnadseffektiva insatser.

Kundupplevelsen som högsta prio

En användbar kundupplevelse är en central byggsten i den digitala kommunikationen. Grunden till en bra digital användarupplevelse är att ha en lättnavigerad hemsida fylld med användbar information som besvarar kundens frågor. Att erbjuda en bra användarupplevelse ger höga placeringar på Google Sök. Att dessutom optimera upplevelsen för besökarna rent grafiskt, vilket innebär att göra webbsidorna tilltalande, snygga och enkla att ta till sig, premieras även det av Google. Alla delar bidrar till att öka chanserna att synas bland relevanta sökresultat. Att kundupplevelse är de flesta företagens högsta prioritet är inte en nyhet, men att implementera en optimal digital strategi har visat sig vara en vanlig utmaning för industriföretag.

Läs fler insikter om digital marknadsföring och SEO.

Om författaren
Timothy Larsson Segmented Leads Specialist Arbetar med GO MOs kommunikation och varumärke sedan 2020. Har ett stort intresse av digitalisering och marknadsföring av industriföretag. MSc i Marketing & Consumption från Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet.
Kontakta mig
Gabriel Ghavami CEO, Founder Vår ambition är att driva utvecklingen av B2B-marknadsföring. Uppnå er fulla potential och stå som vinnare i framtidens marknad.

Meet the marketer

Upptäck personerna bakom vår framgång i ”Meet the Marketer” – en videoserie där vi intervjuar våra egna talangfulla medarbetare. Lär känna teamet som driver vår innovation och kreativitet på GO MO Group.

Relaterade insikter

Våra insikter om Pull-marknadsföring kommer från hundratals pågående kunduppdrag. Läs om de trenderna inom digital marknadsföring och vilka slutsatser vi kunnat dra från tidigare projekt.