Digitala Strategier, SEO | LÄSTID: 4 MINUTER | 27 april

Välj ett företag som är bäst i Sverige på SEO

SEO, som står för Search Engine Optimization, eller sökmotoroptimering på Svenska, är samlingsnamnet för alla de olika marknadsföringsåtaganden som leder till en hemsidas synlighet i Googles organiska sökresultat (även kallat SERP, Search Engine Results Page).

Det finns enormt många bolag som erbjuder SEO-tjänster, och valet kan kännas svårt. Vi tror på att alla affärer bygger på relationer och ett förtroende. Men man skall inte glömma vikten av kompetens och sakkunnighet. SEO-branschen är i ständig förändring och vi som leverantörer står inför enorma utmaningar (precis som dig som kund), därför blir en komplett grund enormt viktig. Men vad är då en bra SEO-leverantör? Vad ska man titta på när man jämför byråer?

Featured snippet, GO MO Group main focus
En indikator på en byrås kvalitet är hur väl deras egna SEO presterar.

Seriösa SEO-företag erbjuder professionella tjänster som bör innehålla bland annat:

1. En gedigen nuläges- & konkurrensanalys som visar styrkor och konkreta affärsmöjligheter. Det räcker inte att bara använda verktyg, utan det krävs manuell handpåläggnings för att få fram det optimala resultatet i en SEO-analys. Analys och data-drivna beslut bör ligga till grund för allt man gör och den SEO-strategi man väljer.

2. Sökordsforskning och kartläggning av sökord på din hemsida. Här mäter man exakt vilka sökord dina intressegrupper söker på och vilka “frågor” du behöver besvara på din hemsida för att bli ett valbart alternativ.

3. Skapande av innehåll (Content Creation). Här gäller det att svara på de frågor dina intressegrupper ställer till Google och visa för sökmotorn att din hemsida är den mest relevanta. Det räcker inte med en specifik punktinsats, SEO och pull-marketing är en process, inget projekt. Detta innebär att man kontinuerligt måste skapa relevant innehål som man på korrekt sätt publicerar på och utanför sin site.

4. On page-optimering & sitemap. Kod och sidstruktur är inget utan UX (user experience), så det gäller att utgå från UX när du optimerar kod. On-site väger enormt tungt inom SEO, så här bör en optimal leverantör ha en sylvass  strategi.

5. Off page-optimering. Med tillbakalänkningar från sidor med hög PA (page authority) kan du driva ännu mer relevant trafik och öka hela sidans SEO-ranking. Länkar av kvalitet är nödvändiga för att ranka på Google (förr handlade det om kvantitet, nu handlar det om kvalitet – att länkarna är relevanta och drivs in via content).

6. Analys/rapportering, granskning & utvärdering av statistik. Data is King and content is Queen. En bra SEO-leverantör ser till affärsvärdet och fokuserar på ROI istället för bara “rankningar”. En bra SEO-leverantör ser till att ta datadrivna och hållbara beslut som följer alla Googles riktlinjer och ranking-faktorer.

8. Ständiga förbättringsarbeten i strategi. Och kom ihåg, SEO är en process, inget enstaka projekt.

Ett proaktivt bollplank

Digitaliseringen är ett faktum och allt fler företag är idag medvetna om vikten av närvaro på nätet. Vi finns representerade med kontor i Göteborg, Stockholm och Pune, Indien, och har kunder över hela Sverige/Europa. Vi vill se oss som ett betrott SEO-företag i Stockholm och hela Sverige, inte bara som en leverantör och partner som är ett proaktivt bollplank, en partner inom UX av en snygg och funktionell hemsida, men även för marknadsföring på nätet genom skräddarsydda SEO-strategier.

En SEO-strategi tar hjälp av olika verktyg för att marknadsföra ett varumärke, en produkt eller en tjänst. Synlighet är en viktig faktor för sökmotorer och så kallade crawlers indexerar hemsidor för att ranka dem på sökresultatsidorna.

Målet med SEO är att leda trafik till en hemsida

För att en SEO-strategi ska fungera statistik_kugghjul_ny1-300x276på bästa sätt måste man hela tiden hålla sig uppdaterad på vad som påverkar synligheten i sökresultat på Google. SEO-åtgärder inkluderar optimering av sökord och optimering både on-page och off-page.

För att din hemsida ska hittas av sökmotorerna finns det några metoder som alltid följs av de som är bäst i Sverige på SEO. Dessa metoder är riktlinjer och algoritmer som sökmotorer använder för att upptäcka och ranka en hemsida i sökresultatet. Att förbättra användarvänligheten (eller UX) är bland annat något som gör att en hemsidan rankas högre. Där vikten av individuella faktorer skiftar är det en ihållande trend att en bra användarupplevelse och relevant innehåll ger bra SEO-resultat, eftersom Googles algoritmer blir allt bättre på att identifiera vilka sidor som bäst överensstämmer med sökarens behov.

Företag som är bäst i Sverige på SEO måste även se till att innehållet på hemsidan håller hög kvalitet

Innehåll (eller Content) spelar en viktig roll när det gäller rankning i sökresultaten. När både sökmotorer och användare förstår innehållet kommer rankningen att förbättras. Innehållet kan anpassas efter sökord, men ska vara relevant även vid längre sökord. Bra innehåll kommer leda till att så kallade backlinks hamnar på andra relevanta hemsidor.

Delningar på sociala medier är en typ av sådana backlinks som kan hjälpa en hemsidas rankning i sökmotorernas sökresultat. När användare möts av relevant innehåll kommer det på lång och/eller kort sikt att hjälpa företagets försäljning och resultat.

Om du vill att din hemsida ska rankas bättre ska du anlita ett SEO-företag som tillämpar de bästa metoderna. GO MO Group är ett professionellt företag som erbjuder både SEO och digital marknadsföring i världsklass och vill vara Sveriges bästa SEO-företag.