Digitala Strategier, SEO | LÄSTID: 4 MINUTER | 27 april

Välj ett företag som är bäst i Sverige på SEO

SEO, som står för Search Engine Optimization, eller sökmotoroptimering på Svenska, är samlingsnamnet för alla de olika marknadsförings åtaganden som leder till en hemsidas synlighet i Googles organiska sökresultat (även kallat SERP).

Det finns enormt många bolag som erbjuder s k SEO-tjänster, och valet är svårt. Vi tror på att alla affärer bygger på relationer och ett förtroende. Men man skall inte glömma vikten av kompetens och sakkunnighet. SEO-branschen utmanas för var dag och vi som leverantörer står inför enorma utmaningar (precis som dig som kund), därför blir en komplett grund enormt viktig. Men vad är då en bra SEO-leverantör?

Bäst-i-sverige-på-seo

Seriösa SEO-företag erbjuder professionella tjänster som bör innehålla bland annat:

1. En gedigen nuläges- & konkurrensanalys som visar styrkor och konkreta affärsmöjligheter. Här räcker det inte med att använda verktyg utan manuell handpåläggnings krävs för att få fram det optimala resultatet i en SEO-analys. Analys och data-drivna beslut bör ligga till grund för allt man gör och till grund för vilken skräddarsydd SEO-strategi man väljer.

2. Sökordsforskning och kartläggning av sökord på din hemsida (dvs har ni rätt ord på rätt plats). Här mäter man exakt vilka sökord dina intressegrupper söker på och vilka “frågor” du behöver besvara p ådin hemsida för att bli ett valbart alternativ.

3. Skapande av innehåll (Content Creation) – här gäller det att svara på de frågor dina intressegrupper ställer till Google. Det räcker inte med en specifik punktinsats, SEO och pull-marketing är en process och inget projekt, detta innebär att man kontinuerligt måste skapa relevant innehål som man på korrekt sätt publicerar på och utanför sin site.

4. On-site optimering & sitemap – kod och sidstruktur är inget utan UX (user experience), så det gäller att utgå från UX när du optimerar kod. On-site våger enormt tungt inom SEO, så här bör en optimal leverantör ha en sylvass  strategi.

5. Via content driva relevanta länkningar från sidor med hög PA (page authority) – Online marknadsföring. Länkar av kvalitet är nödvänliga för att ranka på Google idag (förr handlade det om kvantitet, nu handlar det om kvalité och främst att länkarna är relevanta och drivs in via content).

6. Analys/rapportering; granskning & utvärdering av statistik – data is King and content is Queen. En bra SEO-leverantör ser till affärsvärdet och fokuserar på ROI istället för “rankningar”. En bra SEO-levereantör ser till att ta datadrivna och hållbara beslut som följer alla Googles riktilinjer och preferenser.

8. Ständiga förbättringsarbeten i strategi. Och kom ihåg, SEO är en process, inget enstaka projekt.

Ett proaktivt bollplank

Digitaliseringen är ett faktum och fler och fler företag blir medvetna om vikten av närvaro på nätet. Vi finns representerade med kontor i Stockholm och Göteborg men har kunder över hela Sverige/Europa. Vi vill se oss som ett betrott SEO-företag i Stockholm och hela Sverige, inte bara som en leverantör och partner som är ett proaktivt bollplank, en partner inom UX av en snygg och funktionell hemsida, men även för marknadsföring på nätet genom skräddarsydda SEO-strategier.

En SEO-strategi tar hjälp av olika verktyg för att marknadsföra ett varumärke, en produkt eller en tjänst. Synlighet är en viktig faktor för sökmotorer och så kallade crawlers indexerar hemsidor för att ranka dem på sökresultatsidorna.

Målet med SEO är att leda trafik till en hemsida

För att en SEO-strategi ska fungera statistik_kugghjul_ny1-300x276på bästa sätt måste man hela tiden hålla sig uppdaterad på vad som påverkar synligheten i sökresultat på Google etc. SEO-åtgärder inkluderar optimering av sökord och optimering både on-page och off-page.

För att din hemsida ska hittas av sökmotorerna finns det några metoder som alltid följs av dem som är bäst i Sverige på SEO. Dessa metoder är riktlinjer och algoritmer som sökmotorer använder för att upptäcka och ranka en hemsida i sökresultatet. Att förbättra användarvänligheten (eller UX) är bland annat något som gör att en hemsidan rankas högre. Några metoder för att uppnå detta är genom att ha en separat mobil hemsida eller en  hemsida som utvecklas i sk. responsiv design. Andra rankningsfaktorer är snabbheten av en hemsida även kallat  nedladdningshastighet, viktig är även att man har hög kvalitet av visuella element på hemsidan, bilder och filmer inkluderat.

Företag som är bäst i Sverige på SEO måste även se till att innehållet på hemsidan håller hög kvalitet

Innehåll (eller Content) spelar en viktig roll när det gäller rankning i sökresultaten. När både sökmotorer och användare förstår innehållet kommer rankningen att förbättras. Innehållet kan anpassas efter sökord, men ska vara relevant även vid längre sökord. Bra innehåll kommer leda till att så kallade backlinks hamnar på andra relevanta hemsidor.

Delningar på sociala medier är en typ av sådana backlinks som kan hjälpa en hemsidas rankning i sökmotorernas sökresultat. När användare möts av relevant innehåll kommer det på lång och/eller kort sikt att hjälpa företagets försäljning och resultat.

Om du vill att din hemsida ska rankas bättre ska du anlita ett SEO-företag som tillämpar de bästa metoderna. GO MO Group är ett professionellt företag som erbjuder både SEO och digital marknadsföring i världsklass och vill vara Sveriges bästa SEO-företag.