Tillbaka

Digitala Strategier, SEO | LÄSTID: 3 MINUTER | mars 21, 2022

Tre sätt för B2B-företag att synas på Google

Försäljning och att få nya kunder handlar inte längre bara om att sälja, bäst resultat kommer när företag istället arbetar med att hjälpa kunden att köpa. För detta krävs att ni kommunicerar mot rätt målgrupp. Att placeras högt i listan över sökresultat på Google låter ert företag synas i rätt sammanhang och på så sätt få kontakt med rätt intressenter. Nedan listar vi tre tips i ert arbete med att marknadsföra er bättre på Google.

Tre sätt att synas mer på Google: bild på en person i industrin

Genom att anpassa informationen till en målgrupp som redan är intresserad blir resultatet att fler hittar rätt med hjälp av söktjänster som Google. Det kommunicerande företaget ökar således antalet relevanta mottagare som nås av budskapet, vilket påverkar försäljningen positivt och avkastningen på investeringarna förbättras. Effektiv marknadsföring utgår från data på vad målgruppen faktiskt tilltalas av och söker efter.

Men hur går det till att arbeta med Google som en säljkanal?

Svara på kundens frågor innan de tar kontakt

Inom digital kommunikation är utifrån in, eller “outside in”, en vedertaget praxis vilket även är nyckeln till att lyckas bra med att synas rätt på Google (SEO). Börja med att svara på frågan: Vilka ord och uttryck använder kunderna för att formulera sina problem? Använd sedan samma ord och uttryck på företagets webbplats. Genom att först undersöka vad kunderna letar efter är nästa steg en innehållsstrategi som tar hänsyn till marknadens trender och sökbeteenden, allt för att säkerställa att företaget och erbjudandet syns när kunden söker efter lösningar och svar.

Rätt information vid rätt tidpunkt

Alla komplexa B2B-processer behöver vara noggrant planerade för att tilltala respektive målgrupp i rätt tid och med rätt information. Steg ett är uttalade mål och en strategi som är anpassad till målgruppens nuläge och behov.

Tid:
När kunderna är mottagliga. Detta är när de själva letar efter information. Eftersom köpare i samtliga branscher letar på Google är det just på sökmotorn företag måste synas.

Information:
Ge kunderna vad de letar efter, och presentera informationen på ett sätt som de också uppskattar. Detta är grunden till att arbeta framgångsrikt med SEO.

Det första intrycket

Webbplatsens innehåll och om presentationen är enkel och bekväm att navigera, är det första kunden möter. Samtidigt blir Google allt bättre på att identifiera vilka sidor som är ”bra” ur ett användarperspektiv. Alltså måste användaren sättas i första rummet när informationen på en webbplats planeras, både för att de ska hitta via Google och för att de ska vilja köpa eller ta kontakt. Relevans, innehåll och användarupplevelse är nödvändiga komponenter i den digitala köpresan och en viktig faktor för att vara ihågkommen. Börja med att fråga era kunder och andra i omgivningen hur de uppfattar företagets webbplats.

Läs fler insikter om digital marknadsföring och SEO.

Om författaren
Timothy Larsson Segmented Leads Specialist Arbetar med GO MOs kommunikation och varumärke sedan 2020. Har ett stort intresse av digitalisering och marknadsföring av industriföretag. MSc i Marketing & Consumption från Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet.
Kontakta mig
Gabriel Ghavami CEO, Founder Vår ambition är att driva utvecklingen av B2B-marknadsföring. Uppnå er fulla potential och stå som vinnare i framtidens marknad.

Meet the marketer

Upptäck personerna bakom vår framgång i ”Meet the Marketer” – en videoserie där vi intervjuar våra egna talangfulla medarbetare. Lär känna teamet som driver vår innovation och kreativitet på GO MO Group.

Relaterade insikter

Våra insikter om Pull-marknadsföring kommer från hundratals pågående kunduppdrag. Läs om de trenderna inom digital marknadsföring och vilka slutsatser vi kunnat dra från tidigare projekt.