Digitala Strategier, Nyheter, Pull marketing, SEO | LÄSTID: 2 MINUTER | 16 januari

Vårt nyårslöfte – Inspirera fler om sökoptimering (SEO) och dess syfte

Skärmavbild-2017-01-16-kl.-18.36.06

Ett nytt år står för dörren, och med det följer nya trender. Eller, låt oss kalla det måsten. Bolag som vill uppnå framgångsrika digitala satsningar kommer inte längre undan med halvhjärtade försök till digital kommunikation. Tvärtom står det klart att 2017 handlar om att aktivt gå kunder och användare till mötes – i allt innehåll, på alla plattformar. Och grundstommen, själva nyckeln till detta, är etisk och content-baserad SEO.

Jaha, tänker du kanske? Inget nytt i det. Jodå. Även om rekommendationerna kring det här känns igen sedan tidigare så har många bolag ändå valt att luta sig tillbaka och klarat sig hyfsat bra ändå. En bekväm, men farlig lösning som tvingar många att springa längre, och snabbare för att hinna ikapp.

MOBILANPASSAD HEMSIDA OCH OMNI:

Till exempel så räcker det inte längre med en mobilanpassad hemsida som ”bara” är en responsiv och skärmanpassad version av din hemsida. Tvärtom är mobilanvändandet nu så utbrett att det kräver egna user experience (UX)-strategier. Lika viktigt som det är att mäta och analysera aktiviteten på en webbplats, lika viktigt är det alltså att utvärdera användarnas upplevelse av den mobila versionen. Bara så blir det möjligt att snabbt fånga upp rastlösa webbesökare, även när de är i farten. Mobilitet och UX är enormt stora delar av ditt SEO-arbete.

GOOGLE KRÄVER HELHETSLÖSNINGAR

SEOUnder 2017 kommer det med andra ord inte längre fungera att anlita en SEO konsult för vissa punktinsatser, det är lite som att anlita en snickare för att rita ett hus, eller en arkitekt för att lägga golv i badrummet…

Google kräver genomtänkta helhetslösningar och dagens SEO är såpass komplex att det krävs ett team med olika spetskompetenser för att få ihop hela affären. Att välja mellan att fokusera på sociala medier, effektiva gränssnitt, relevant innehåll, PPC eller sökoptimering är med andra ord inte längre ett gångbart alternativ. Kvalitativ SEO bygger på avancerade insatser, både on-page och off-page. Webbanvändarna är mer medvetna än någonsin och arbetet med digital marknadsföring handlar om att i alla led kommunicera relevant content (innehåll), anpassade efter kundernas behov.

Värdet av att jobba med en helhetsinriktad samarbetspartner är i det här sammanhanget A och O. Först då är det möjligt att utforma en solid SEO-insats baserad på data och mål. Här bör du ha koll på UX, UI (user interface), mobiltet, optimerad kodning, löpande analyser och mätningar.

Till sist: Webbutveckling och SEO är dynamiskt och befinner sig i ständig rörelse. Vi som arbetar med det måste vara medvetna om användarnas och Googles förväntningar och krav för att kunna leverera resultat. Det är en spännande och fartfylld resa som uppmuntrar oss på GO MO Group att alltid vara på tå. Vårt nyårslöfte är att inspirera ännu fler att upptäcka vad kompetent sökoptimering faktiskt handlar om, och vilka otroliga fördelar det innebär i kontakten med webbanvändarna.

Häng med på tåget!