Tillbaka

Content Marknadsföring | LÄSTID: 2 MINUTER | december 9, 2021

Vad är content marketing?

Content-marknadsföring handlar om att kommunicera genom att skapa och publicera innehåll som kunderna upplever som värdefullt. Eftersom strategin går ut på att mottagarna själva hittar innehållet är det viktigt att fastställa och förstå besökarnas behov. Att även skapa innehåll anpassat efter de olika delarna av köpresan låter er nå en större del av er målgrupp oberoende på var de befinner sig i sin köpresa. Konsumenter som ägnar sin tid åt att läsa igenom innehållet skapar på så sätt en relation till ditt varumärke.

6 steg för att skapa en content marketing strategi:

1. Definiera strategins syfte och mål

Vad ska strategin uppnå – och när ska resultatet utvärderas?

2. Definiera och analysera målgruppen

Vilka kommer faktiskt hitta ditt content? I mindre företag är det oftast en beslutsfattare, medan content-strategier riktade mot större företag borde beakta att research ofta görs av mer juniora personer som sammanställer en shortlist.

3. Skapa en content plan

Den bästa content-strategin planeras långt i förväg. Gör en plan på hur ofta nytt content ska publiceras, i vilka kanaler, och vilka ämnen ni ska täcka.

4. Skapa content

Ta hjälp av experter inom organisationen för att förstå de olika nyanserna av ert erbjudande för olika målgrupper.

5. Marknadsför innehållet

Utöver att SEO-optimera innehållet kan det få mer spridning genom exempelvis sociala medier eller google-annonsering.

6. Analysera, utvärdera och optimera

Grunden i alla framgångsrika strategier är data – innan och efter implementering. Genom att kontinuerligt mäta utfallet och förbättra strategin blir resultaten mycket bättre.

När ska ditt bolag använda content marketing?

Content marketing är en långsiktig process som kan ha stora varumärkesbyggande och affärsdrivande effekter. Att skapa och sprida innehåll är en grundläggande del av digital marknadsföring, så företag borde alltid i någon mån arbeta med content marketing, varesig det sker med interna resurser eller genom en digital marknadsföringsbyrå.

Ranka högt på Google med content marketing

Content marknadsföring är en stor del i den SEO-strategi vi erbjuder och är avgörande i att öka antalet relevanta besökare på er hemsida och skapa långsiktig tillväxt. Det handlar om att skapa innehåll som är relaterat till ert utbud och värdefullt för era kunder. Så länge innehållet även är SEO-optimerat och intressant för er målgrupp kommer det nå en relevant publik.

För att innehållet ska ha effekt måste det utvecklas och optimeras baserat på data kring mottagarnas sökbeteende för att sedan anpassa innehållet efter målgruppen. Från datan går det att ta fram ett underlag som visar vilka dina kunder är, vad de har för köpintressen men även hur deras köpbeteende ser ut.

Varför är content marketing viktigt?

Content marknadsföring handlar inte bara om att övertyga konsumenter om värdet av din produkt eller tjänst, det går också ut på att leverera värdefull information till läsarna. En väl implementerad content marketing-strategi framställer ert företag som en pålitlig källa inom ert område och visar att du månar om dina besökares intressen. Genom att ständigt vara källan till värdegivande insikter inom ert område framstår ni som experter. Ni blir tankeledare, vilket i sin tur kommer att stärka din kundrelation och sänka tröskeln för att kunden ska ta nästa steg i er säljprocess.

En strategiskt korrekt content marketing-strategi leder till att relevant målgrupp hittas av sökmotorerna. Det innehåll som du lägger upp kommer att hjälpa dig att nå ut till rätt målgrupp, bygga ditt varumärke och nå kunden vid rätt tid och på rätt plats. Detta ökar dina chanser att nå ut med din produkt eller tjänst. För att sedan kunna optimera och effektivisera processen är det viktigt att resultatet utvärderas och analyseras löpande.

Hur kan ert företag dra nytta av content-marknadsföring

Vi på GO MO har lång erfarenhet av att skapa och implementera content-strategier för företag inom B2B, oavsett bransch och företagsstorlek. Fyll i formuläret nedan så får du prata med en expert om hur content marketing kan förbättra dina affärer och synlighet online.

Om författaren
Gabriel Ghavami
Gabriel Ghavami CEO Jag, Gabriel Ghavami, är VD för GO MO Group och en engagerad förespråkare för generativ AI och dess potential att förnya traditionella B2B-industrier. Med en gedigen erfarenhet inom försäljning, marknadsföring och tillväxtstrategier, är jag passionerat engagerad i att utforska och implementera Gen AI-teknologier som främjar effektivitet och hållbar tillväxt. Är driven av en vision där teknik och mänskliga värden samspelar för att varsamt öppna upp för nya framsteg och möjligheter inom industrin - Tror att människans känslor och moral tillsammans med maskinens snabbhet kan göra våra beslut smartare och snällare.
Kontakta mig
Reza Ghazizadeh Client Success Manager Reza har lång erfarenhet av digital marknadsföring, IT och komplex affärsutveckling. Leder SEO- och Google Ads-projekt för stora som små företag.

Meet the marketer

Upptäck personerna bakom vår framgång i ”Meet the Marketer” – en videoserie där vi intervjuar våra egna talangfulla medarbetare. Lär känna teamet som driver vår innovation och kreativitet på GO MO Group.

Relaterade insikter

Våra insikter om Pull-marknadsföring kommer från hundratals pågående kunduppdrag. Läs om de trenderna inom digital marknadsföring och vilka slutsatser vi kunnat dra från tidigare projekt.