Pull marketing, SEO | LÄSTID: 3 MINUTER | 20 december

Vi är experter på sökmotoroptimering och finns i Stockholm och GBG

Sökmotoroptimering eller SEO (Search Engine Optimization) är en digital marknadsföringsteknik som tar din affär till nya höjder och tillåter dig att göra affärer med ett existerande behov istället för att att spendera pengar på att skapa behov. Det görs över 5 0miljoner Google sökningar per dag i Sverige och dina intressegrupper använder Google i en stro utsträckning vid ett köp eller vid research. Din hemsida eller dina hemsidor blir således ditt absolut viktigaste skyltfönster.

Hur-fungerar-SEO-enligt-gomogroup

SEO handlar om att förbättra en hemsidas position i sök resultatet vid en Google sökning. Målet med digital marknadsföring är att driva fler relevanta besökare till din hemsida, visa relevant information samt skapa en optimal upplevelse för besökaren och i slutändan öka konverteringarna på din hemsida.

Internet är det centrala för digital marknadsföring, vare sig det rör sig om en traditionell hemsida  eller webbshop. Inom marknadsföring är varumärkesmedvetenhet och kommunikation med befintliga eller nya kunder av största vikt. Digitala marknadsföringsstrategier får vissa företag att blomstra medan de fungerar sämre för andra. För att skapa konkurrensfördelar samt optimera digitala kommunikation är det en god idé att investera i sökmotoroptimering Stockholm som en del i det digitala marknadsföringsarbetet.

Några vitla digitala marknadsföringsstrategier är; sökmotoroptimering, Content strategi och betalda annonser (även kallat SEM).

Sökmotoroptimering är en långsiktig marknadsföringsstrategi.

Det är ett kostnadseffektivt sätt att leda relevant trafik. En god strategi för sökmotoroptimering Stockholm hjälper företag att synas bättre med relevant informations på sökmotorer som Google. Optimering kan ske on-page eller off-page.

1) On-page optimering sker genom utplacering av sökord, sökordsdensitet, HTML och meta-taggar.

HTML-Sitemap           Internal-Linking

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2) Off-page optimering syftar till faktorer off-site som påverkar rankningen och länkpopulariteten av en hemsida. Som strategi blir sökmotoroptimeringen aldrig färdig. Att optimera en hemsida är ett arbete som sker kontinuerligt och som regelbundet måste uppdateras.

Bad-Links            External-Linking

3) Content, eller innehåll, är det bästa sättet att försäkra sin närvaro online. Relevant innehåll leder användare till din hemsida och informerar om din produkt eller tjänst. En god content strategi är en av de viktigaste och kraftfullaste sätten att förbättra sökmotoroptimeringen av sin hemsida. Dessutom förbättrar det alla typer av marknadsföring vare sig det sker genom e-post eller sociala medier. Men det kan ta några månader innan resultaten av en content strategi märks, en tumregel är att en optimal digital strategi tar ca: 12-18månder att uppnå (inga quick-wins här inte)!

Blog-Creation-and-On-Page-Content          Internal-Duplicate-Content

4) Betalda annonser (SEM/SEA) är en typ av digital marknadsföring som ger direkt respons och nästan omedelbart ger resultat i form av ökad trafik. Omdirigering är en effektiv möjlighet att komma åt användare som nyligen har varit i kontakt med varumärket som man på så sätt kan jobba på att övertyga. Men den här strategin är bara användbar om hemsidan har många besökare.

I och med att antalet mobiler och surfplattor ökar har den mobila marknaden lagt till en helt ny dimension till digital marknadsföring. Ett annat effektivt verktyg för digital marknadsföring är sociala medier eftersom det ökar interaktionen mellan kunder och varumärken, vilket är av stor vikt på marknaden idag. Det har aldrig varit så viktigt att synas online och i sociala medier som nu.

GO MO Group är ett svenskt företag som arbetar med Digitala Strategier och mobil webbutveckling. Företaget erbjuder även skapande av SEO-vänlig Content, publicering av Content och förstklassig Sökmotoroptimering (SEO).